Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 21616 tot 21620
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 23 maart 2014

Legt Frankrijk de kiemen voor een nieuwe Eurocrisis?

Het gaat steeds beter in Europa, tenminste, daar lijkt het in eerste instantie op. De economie trekt in alle regio’s opnieuw aan waarbij zelfs het veelgeplaagde zuiden wat rustiger adem mag halen. Maar het is nog veel te vroeg om victorie te kraaien want een groot Europees land dreigt in de problemen te raken.

De situatie in Frankrijk evolueert namelijk van kwaad naar erger. Dat blijkt onder andere uit het aantal bedrijven dat over kop gaat. In 2013 zijn meer bedrijven failliet gegaan dan op het hoogtepunt van de crisis in 2009. Of m.a.w.: Frankrijk bevindt zich nog steeds in een soort crisisscenario. President Hollande belooft voortdurend beterschap maar die wil er voorlopig maar niet komen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 maart 2014

Krijgen Nederlandse banken ook de ‘Spaanse Griep’ ?

Het is bekend dat in Spanje een zorgelijke situatie is ontstaan met de leningen op de balansen van de Spaanse banken. Het aantal leningen in dat warme vakantieland die misschien nooit meer worden terugbetaald was in december 2013 goed voor 13,6 procent van het totaal aantal kredieten. Om koud van te worden. In de maand november 2013 was het aantal nog 13,1 procent en in december 2012 was het 10,4 procent. Een gruwelijke stijging dus.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 23 maart 2014

Verlegen Spaanse textielboer bezit 's werelds op één na grootste vastgoedportefeuille

Rodeo DriveAmancio Ortega is de stichter en hoofdaandeelhouder van Inditex SA, ’s wereld grootste modeketen (o.a. bekend van Zara, Massimo Dutti en Pull&Bear), en met zijn vermogen van 45 miljard euro ook de rijkste man van Europa. In een poging om zijn fabelachtige rijkdom veilig te stellen, parkeert Ortega zo veel hij kan in peperduur Europees en Amerikaans vastgoed. Hij zou al tien miljard dollar in vastgoed op zijn naam hebben staan. Hoe hij er in slaagt de grote vastgoedfirma’s op hun eigen terrein te kloppen? Ortega betaalt meestal cash.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 23 maart 2014

Tientallen gewonden en arrestaties bij betoging Madrid

UPDATE In de Spaanse hoofdstad Madrid is een grootschalige betoging tegen het besparingsbeleid van de conservatieve regering uitgedraaid op rellen tussen de ordehandhavers en manifestanten. Volgens een eerste balans raakten meer dan 70 mensen gewond en werden er minstens negentien betogers opgepakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 22 maart 2014

Tienduizenden betogen in Madrid tegen besparingen

Tienduizenden Spanjaarden hebben vandaag in de hoofdstad Madrid geprotesteerd tegen het besparingsbeleid van de conservatieve regering. De "mars van de waardigheid" trok van het station Atocha naar het Columbusplein in het centrum van Madrid.