Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 21616 tot 21620
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

China bekritiseert buitenland beleid van de VS

China vindt stabiliteit in de Aziatische regio erg belangrijk en organiseert daarom eens in de vier jaar een internationaal topoverleg waar 24 verschillende landen aan deelnemen. Tijdens de openingstoespraak haalde de president van China hard uit naar het buitenlandbeleid van de VS: "Geen enkel land zou absolute veiligheid voor zichzelf moeten nastreven ten koste van anderen".

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

Duitsland houdt de Eurozone in leven

Dat Duitsland een onmisbaar land is in de Eurozone zal u ongetwijfeld al weten. Zo wist Duitsland het hoofd boven water te houden tijdens de financiƫle crisis. Het land moest weliswaar wat groei inleveren, maar het bleef toch dapper overeind staan. Duitsland blaakt van een groot zelfvertrouwen als het de economie betreft en hier hebben zij ook alle recht op. De groei van 0,2 procent van de gehele Eurozone mag op de naam van Duitsland komen te staan.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

China en Rusland tekenden meer handelsovereenkomsten

Gisteren schreven we op Marketupdate al over de belangrijke aardgasdeal tussen Rusland en China. Maar er waren meer deals die het nieuws niet haalden. Denk aan de gezamenlijk ontwikkeling van een nieuw passagiersvliegtuig, de bouw van een nieuwe brug en de opening van een Chinese autofabriek in Rusland. Ook gaan beide landen investeren in toerisme. Lees meer op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

Economisch initiatief komt terug naar het Westen

De afgelopen jaren hebben we keer op keer gehoord dat de opkomende markten ons voorbij streven voor wat betreft de maakindustrie. Maar ook dat duurt geen eeuwigheid. Loonkosten in opkomende markten stijgen snel en daarmee valt een belangrijk concurrentievoordeel weg. Tel daarbij op dat de meeste innovatie nog steeds uit het Westen komt en er zouden wel eens goede tijden kunnen aanbreken voor de Westerse maakindustrie. Dat schrijft Cor Wijtvliet in zijn nieuwste column.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

India importeert opnieuw meer goud

Het zijn bewogen tijden geweest voor de Indische goudhandelaren. De regering in New Delhi heeft hen praktisch op droog zaad gezet door de invoerheffing op goud fors op te trekken. De reactie laat zich raden: er werd minder goud gekocht. Of liever: er werd minder goud via de officiƫle kanalen gekocht.