Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 21641 tot 21645
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Gazprom overweegt deals in andere Valuta's

De Amerikaanse Dollar lijkt steeds meer onder druk te komen als wereldreservemunt. Vorige week bleek dat Rusland en Iran in een vergevorderd stadium zijn in de te sluiten ruildeal ter waarde van $20 miljard waarbij er geen gebruik zal worden gemaakt van de Amerikaanse Dollar.

De olietak van Gazprom, Gazprom Neft, overweegt om hun afhankelijkheid van de Amerikaanse Dollar af te bouwen. De Westerse sancties, als gevolg van de annexatie van de Krim, hebben het bedrijf niet geraakt maar Gazprom Neft wil zich beschermen tegen mogelijk verdere maatregelen door het Westen. Het bedrijf overweegt om de oliecontracten met Aziƫ niet meer in Amerikaanse Dollars af te rekenen.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Instapmoment voor goud ?

Goud heeft steun gevonden onder $ 1300 per ounce. Het rente verhaal van Yellen, stijging in 2015 deed goud zeker geen goed.  Het zal dan ook moeilijk voor goud zijn om meteen beter te performen met in het achterhoofd hogere rente en de verdere afbouw van monetaire steun in de VS. Echter we hebben het recent al vaker gezien, dat wanneer er uit de ETF gerelateerde producten gestapt wordt, aan de andere kant van de wereld de fysieke vraag aanwakkert. De juwelenbranche in Azië leeft dan wel niet meer zoals een aantal jaren geleden, maar de lagere niveau’s zijn toch steeds goede instapmomenten gebleken.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Spanje leent voor dezelfde rente als de VS

Twee jaar geleden was het nog volop crisis in Europa, maar op de financiële markten is de rust alweer teruggekeerd. Aandelenkoersen stijgen naar recordniveaus en landen als Spanje en Italië kunnen weer zonder problemen geld lenen. Spanje leent op dit moment tegen dezelfde rente als de Verenigde Staten!

Bron: vrijetribune.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Ons pensioenverdriet, deel 2

Pensioen staan op de helling. Niet alleen de AOW (het staatspensioen) wordt opgeschoven, maar ook de pensioenfondsen zijn bezig aan een transformatie. In mijn vorige stuk heb ik er al op gewezen dat de regering bezig is om een graai te doen uit de pensioenfondsen.De pensioenpremies zullen vanaf 2015 worden verlaagd met 5 procent. Op de korte termijn betekent dit een verlaging van de pensioenbijdrage voor zowel de werknemers als de werkgevers. In dit geval is goedkoop echter duurkoop, want het betekent dat werknemers aan het einde van de rit minder pensioen krijgen. Dit is echter niet het hele verhaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Toekomstverwachting voor goud is positief

Goud begon het jaar meteen goed. De goudprijs wist namelijk vanaf de eerste handelsdag in 2014 flink te stijgen. En dit is zeker niet onopgemerkt gegaan. Vele investeerders staan weer in de rij voor een positie in goud. Het eerste kwartaal zorgde voor een flinke opleving. Maar hoe ziet de toekomst verwachting eruit voor het goud?

Het eerste kwartaal heeft er voor gezorgd dat het sentiment een stuk positiever is geworden. Aan het einde van 2013 konden wij al concluderen dat de goudprijs flink was afgestraft. Dit was overigens niet alleen het geval bij goud, andere edelmetalen moesten ook flink inleveren.