Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 21641 tot 21645
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Nederlander even rijk als 2006

Door de plots opnieuw fors ingezakte economische groei staat de welvaart van de Nederlander nu per saldo liefst acht jaar stil.

Met een bruto nationaal produkt van 135 miljard euro over het eerste kwartaal van 2014 heeft onze economie weliswaar dezelfde omvang als begin 2007, maar de afgelopen jaren is ook de Nederlandse bevolking langzaam met zo’n 50.000 inwoners per jaar doorgegroeid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Hogere koperproductie kan op koperprijs wegen

Het jaar 2014 is tot dus ver zeker niet het jaar van het koper geworden. Op de Comex hebben de high-grade copper futures regelmatig klappen gekregen. Maart was bijvoorbeeld een bijzonder zwakke maand waarin de koperprijs tussen 1 en 31 maart meer dan 5 procent goedkoper is geworden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

'Miljardenschikking Credit Suisse en VS'

De Amerikaanse justitie verdenkt Credit Suisse ervan Amerikaanse burgers te hebben geholpen belasting te ontduiken. Om verdere vervolging te ontlopen, zou Credit Suisse nu de miljardenschikking kunnen treffen. Het genoemde bedrag is volgens analisten en advocaten aanzienlijk hoger dan verwacht, maar ook voor Credit Suisse zou het gunstig zijn als de zaak kan worden afgesloten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Column Kees de Kort | Een raar verhaal

Na een slecht eerste kwartaal ziet het er niet naar uit dat het tweede kwartaal veel beter wordt voor de Amerikaanse economie. "In de cijfers van april zitten toch weer behoorlijk wat tegenvallers", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 mei 2014

Jim Rogers: “Overheden zullen pensioenen en spaargeld plunderen”

Volgens Jim Rogers gaan we de komende 10 jaar nog totale chaos meemaken, of monetaire chaos of oorlog. De enorme schulden over heel de wereld kunnen een aanleiding zijn, politici en centrale banken kennen maar een remedie tegen onheil en dat is geld printen. Dit doen ze dan ook massaal. Rogers raadt dan ook nog steeds aan goud te kopen.