Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 21646 tot 21650
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

EU betaalt maandelijks 3,5 miljard euro aan Gazprom voor energie, maar zijn er alternatieven?

Eerder dan te praten over welke sancties aan Rusland kunnen worden opgelegd zouden de EU-leiders er beter aan doen oplossingen te bedenken om onze afhankelijkheid van Russische energie af te bouwen, schrijft de Portugese krant Público:

Die afhankelijkheid is enorm, want Gazproms factuur voor energievoorziening aan de EU bedraagt maandelijks niet minder dan 3,5 miljard euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Stieren verliezen winnende hand op de goudmarkt

Het kan verkeren zei ene Bredero. Vorige week kraakte de goudprijs nog de ene weerstand na de andere terwijl het deze week weer helemaal de andere richting uit gaat. Na verdere 'tapering' door de Federal Reserve staat de goudprijs op het laagste niveau in 3 weken - aldus Kitco...

Bron: onlinebeleggen.info
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Nederland is bijna het beste logistiekland

De Wereldbank houdt sinds 2007 elke 2 jaar de zogeheten Logistics Performance Index bij, die meet hoe efficiënt handelsstromen in een land verlopen. Daarbij wordt onder meer gekeken naar vrachtvervoer, opslag, douaneformaliteiten en betalingssytemen. Een goed functionerend logistiek systeem is volgens de ontwikkelingsbank van essentieel belang voor economische groei.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Waarom worden alleen de rijken steeds rijker?

Waarom worden de rijken rijker en moet de rest vechten om te overleven. In theorie wil men de rijken rijker maken omdat dit door zou sijpelen naar de minder rijken. Maar theorie is slechts theorie in theorie, nooit in praktijk (denk daar maar eens over na). In praktijk verdwijnt al het geld van de minder rijken in de zakken van enkele zeer rijken. Hoe komt dat?

Bron: europa-nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Laatste pijler EU-bankenunie op zijn plaats

Strengere regels: Banken moeten meer kapitaal in kas houden zodat ze zelf beter problemen kunnen opvangen. Ook is afgesproken dat aandeelhouders en schuldeisers van banken zelf moeten bijdragen aan de redding of sanering van een falende bank (de zogeheten bail in). Zo moet het redden van banken met belastinggeld (bail out) tot het verleden horen. Verder zijn bonussen van bankiers aan banden gelegd.