Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21646 tot 21650
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Leegstand in Londen

Superrijken van over de hele wereld kopen luxe appartementen in Londen. Ze meubileren het, trekken de deur achter zich dicht en vertrekken weer. Het gevolg is een toenemende leegstand in de Britse hoofdstad, terwijl de beschikbaarheid van appartementen door het buitenlandse geld verslechtert en de prijzen stijgen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

DNB verwacht meer achterstanden op hypotheek

De huizenprijzen in Nederland zijn sinds 2008 al met ruim 21% gedaald, stelt DNB vast. Dertig procent van de hypotheken staat hierdoor inmiddels onder water, wat wil zeggen dat de hypotheek die op het huis rust hoger is dan de waarde van het huis.

Vooral jonge huiseigenaren kampen met onderwaterstand van hun hypotheek. Van de veertigers en dertigers met een hypotheek staat 40% onder water. Opmerkelijk echter is dat vooral (58%) oudere huiseigenaren een aflossingsvrije hypotheek hebben. Zij lopen echter niet de grootste risico's omdat zij profiteren van relatief veel overwaarde en daarnaast nog veel financieel vermogen hebben, stelt DNB vast.

Bron: infonu.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen?

Op 10 april 2014 vindt er een grote conferentie waarbij de Europese Unie praat over een onvoorwaardelijk basisinkomen. Op de conferentie praten politici, activisten, organisaties en geïnteresseerden met elkaar over een onvoorwaardelijk basisinkomen.

Een basisinkomen voor iedereen zonder tegenprestatie. Voor rijke mensen en voor arme mensen. Wat zou het gevolg hiervan zijnen is het financieel haalbaar? Sommige mensen vinden het een wereldvreemd idealistisch idee, maar de beroemde economen Tinbergen, Galbraith en Friedman hebben als eersten hiervoor gepleit.

In 1985 stelde de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid voor om een gedeeltelijk basisinkomen in te voeren en nu decennia later wordt er weer steeds vaker over gesproken. Hoe moeten we ons het basisinkomen concreet voorstellen?

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Kwart verwacht restschuld bij verkoop woning

Ruim een kwart van de Nederlanders die binnen twee jaar willen verhuizen, verwachten bij de verkoop van hun huidige woning een restschuld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

IMF voorspelt economische groei van 7,5 procent in China

De Chinese economie kan volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dit jaar met 7,5 procent groeien en volgend jaar met 7,3 procent. Voorwaarde is wel dat de Chinese autoriteiten de economische hervormingen voortzet.