Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 2166 tot 2170
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 februari 2017

Niet Frankrijk maar Italië grootste gevaar voor Eurozone aldus Deutsche Bank

Volgens analisten van Deutsche Bank vormt niet Frankrijk maar Italië het grootste risico voor de stabiliteit van de eurozone. Dit ondanks de aankomende verkiezingen in Frankrijk die mogelijks door het Front National van Le Pen kunnen gewonnen worden.

Zondag nam de Italiaanse premier Matteo Renzi ontslag als leider van de Partito Democratico wat mogelijks het begin van een afbrokkeling van de partij betekent. Dit zou de stabiliteit van het reeds geplaagde Italië verder ondermijnen. Enkel stabiliteit kan ervoor zorgen dat het land de nodige hervormingen kan doorvoeren om op deze manier terug competitief te worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 februari 2017

Trump beschuldigt Chinezen wederom van manipulatie

Amerikaanse president Donald Trump heeft China het verwijt gemaakt dat het Aziatische land een “groot kampioen” is in de manipulatie van de wisselkoers.

Trump benadrukte in zijn campagne om het presidentschap al dat China kunstmatig de yuan zwak hield tegenover de dollar om de Chinese export goedkoper te maken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 27 februari 2017

Vrijhandelszone tussen Europa en Rusland zeer lucratief

Een vrijhandelszone tussen de Europese Unie, Rusland en andere landen in de centraal-Aziatische regio biedt voor alle betrokken partijen economische voordelen, zo concludeert het Duitse Center for Economic Studies (CES) in een nieuw rapport dat onlangs werd uitgebracht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 februari 2017

Oud-topman IMF nu wel de cel in

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) staat wederom in een slecht daglicht. Dit keer niet door directrice Christine Lagarde die zich voor de rechter moest verantwoorden maar wegens een oud-directeur.

De 68-jarige Rodrigo Rato, voordat Dominique Strauss-Kahn en huidig IMF-directrice Christine Lagarde het stokje overnamen de hoogste man bij het IMF, is veroordeeld tot viereneenhalf jaar cel.

Hij kreeg die gevangenisstraf voor verduistering.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 27 februari 2017

Trump (e- l’oeil) of: The Great Dictator – Deel 2

De treurige lijst van nieuwe, opvallende en ongewone activiteiten, decreten, wetten en maatregelen van de sterke hand van president Trump (in zijn eerste week reeds dus dat belooft!) gaat verder: