Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 2166 tot 2170
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 mei 2017

'Brexit-banken laten Nederland links liggen vanwege bonusplafond'

De Amsterdamse Zuidas hoeft er geen rekening mee te houden dat internationale financiële instellingen die vertrekken uit Londen vanwege de Brexit, zich in Nederland zullen vestigen.

Het strenge bonusplafond dat geldt in Nederland zorgt er voor dat banken liever naar Frankfurt of Parijs verhuizen, meldt het Financieele Dagblad (FD) maandag. De krant sprak meerdere partijen die zich bezighouden met een mogelijke overstap van banken uit Londen. 

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 15 mei 2017

Goud op herhaling

Tussen “de sprookjes” door eerst aandacht voor het grootste sprookje. Analisten zouden willen dat het verloop van de edelmetaalprijs aan de hand van technische analyse zou kunnen worden verklaard. Helaas gaat deze vlieger al lang niet meer op vanwege de voortdurende manipulaties op de COMEX, futures beurs te New York. De daders zijn bekend: het syndicaat van Barclays, HSBC, Société Générale en Bank of Nova Scotia en de aanstichter ook: Bank of International Settlements. Deutsche Bank heeft zich intussen uit deze ‘scam’ teruggetrokken na betaling van $900 miljoen boete and what about the others?

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 15 mei 2017

Wat volgt na de Bitcoin rally?

Het lijkt al een eeuwigheid geleden, maar toch is het zo ver. De aandelenmarkten werden geconfronteerd met weerstand, in de afgelopen week. Wereldwijd zetten de belangrijkste indices een stap terug.

Of moeten we eerder een ‘stapje’ zeggen? Want, de daling bleef erg beperkt tot maximaal 1%. We moeten in de komende dagen en weken zien, of dit de start van een grotere beweging is, dan wel een kleine onderbreking in de opgaande beurstrend.

Voorlopig liggen de beste kaarten nog altijd in het laatste kamp.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 mei 2017

Saudi-Arabië en Rusland pleiten voor verlengen productieverlaging olie

Saudi-Arabië en Rusland zijn voorstander van een verlenging van de verlaging van de olieproductie tot eind maart volgend jaar. Dat kwamen de grote olieproducenten overeen op een bijeenkomst in Peking.

Oliekartel OPEC heeft samen met onder meer Rusland sinds begin dit jaar de productie verlaagd om zo de prijzen te stutten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 mei 2017

Megalomane bouwplannen in India voorspellen niets goeds voor de economie

Wanneer het economisch goed gaat denken beleggers en politici dat dat eeuwig zo zal blijven. In een boomende economie extrapoleert men de groeicijfers tot in het oneindige. Er worden allerlei ambitieuze plannen gemaakt gebaseerd op economische cijfers die nooit realiteit zullen worden… en dan gaat het plots mis.