Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 21651 tot 21655
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Waarom worden alleen de rijken steeds rijker?

Waarom worden de rijken rijker en moet de rest vechten om te overleven. In theorie wil men de rijken rijker maken omdat dit door zou sijpelen naar de minder rijken. Maar theorie is slechts theorie in theorie, nooit in praktijk (denk daar maar eens over na). In praktijk verdwijnt al het geld van de minder rijken in de zakken van enkele zeer rijken. Hoe komt dat?

Bron: europa-nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Laatste pijler EU-bankenunie op zijn plaats

Strengere regels: Banken moeten meer kapitaal in kas houden zodat ze zelf beter problemen kunnen opvangen. Ook is afgesproken dat aandeelhouders en schuldeisers van banken zelf moeten bijdragen aan de redding of sanering van een falende bank (de zogeheten bail in). Zo moet het redden van banken met belastinggeld (bail out) tot het verleden horen. Verder zijn bonussen van bankiers aan banden gelegd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Goudprijs kende beste start dit jaar sinds 1983

De overgang van oud naar nieuw gebeurt meestal zonder al te grote schokken op de financiƫle markten. Dit jaar was dat toch even anders want we zagen een merkwaardige opwaartse beweging bij de edelmetalen. De goudprijs steeg in een mum van tijd (een periode van bijna 3 maanden) met 15 procent, de zilverprijs voerde een gelijkaardige krachtige beweging uit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Werkloosheid loopt verder op

De werkloosheid in Nederland is in februari opgelopen tot 8,8 procent van de beroepsbevolking.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

FED tapert verder, print maandelijks nog steeds $55 miljard

Gisteren heeft de chairman van de FED, Janet Yellen, aangekondigd dat QE zal worden terug gebracht van $65 miljard naar $55 miljard per maand. De beurs in in de VS reageerde negatief. De Dow Jones sloot 0,7% lager voor de dag. De goudprijs kreeg een flinke tik en daalde van $1356 naar $1327 per troy ounce.