EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21656 tot 21660
Geplaatst op: zondag 15 juni 2014

Paul Krugman: “Er is geen uitweg uit de crisis”

Volgens Nobelprijswinnaar economie Paul Krugman is het onmogelijk dat we nog ooit naar een normale situatie zoals die van voor 2008 terugkeren. In een interview met de Franse krant Les Echos verweest hij naar het feit dat Europa nog moeilijk een Japans scenario kunnen vermijden. De voornaamste reden daarvoor ligt in de vergrijzing. “Sinds 1990 al is de bevolking in Japan aan het dalen”, zegt Krugman. “Dat betekent dat er geen groeiperspectieven meer zijn, dat er geen nood meer is aan investeringen of aan het verhogen van de productiecapaciteit. En in de eurozone is hetzelfde fenomeen aan de gang. De actieve bevolking daalt gemiddeld met 0,5% per jaar. In Europa zijn Frankrijk en Zweden de enige landen waar de nataliteit de mortaliteit nog in evenwicht houdt.”

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 15 juni 2014

ABN Amro: “Prijs aluminium, koper en zink zal stijgen”

De grondstoffenanalisten van ABN Amro wezen er deze week op dat de prijzen van diverse metalen sterk uiteenlopen en sinds begin dit jaar ook een verschillende evolutie hebben gekend. De prijs voor nikkel steeg sinds 1 januari van dit jaar bijvoorbeeld met 32% als gevolg van  een Indonesisch uitvoerverbod, terwijl de prijzen voor ijzererts en cokeskolen in diezelfde periode met respectievelijk bijna 30% en 19% daalden door overaanbod. Maar omdat er op dit moment meer aanbod is dan vraag en omwille van de toenemende voorraden, is ABN AMRO van mening dat de recente spurt van de nikkelprijs overdreven is en dat de prijs zal afzwakken. Dat betekent volgens de analisten niet dat er geen kansen zijn voor beleggers in grondstoffen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 15 juni 2014

Ranglijst: de kosten van de crisis

In deze rangschikking van The Economist staat Nederland hoog genoteerd als het gaat om verlies aan economische groei.

Lees verder op welingelichtekringen.nl
Geplaatst op: zaterdag 14 juni 2014

FBI veilt 12 miljoen euro aan bitcoins

De US Marshals Service (USMS) heeft bekend gemaakt dat het de bitcoins gerelateerd aan de digitale zwarte markt Silk Road gaat veilen. Het gaat hierbij om bijna 30.000 bitcoins met een waarde van in totaal ongeveer 12 miljoen euro. De bitcoins waren door de FBI in beslag genomen bij het onderzoek naar Silk Road.

Lees verder op bitcoinweb.nl
Geplaatst op: zaterdag 14 juni 2014

'Meer Nederlanders met grotere schulden'

Het aantal mensen met grote financiële problemen is vorig jaar met 5.000 toegenomen tot 89.000. Ook de hoogte van de schulden is gestegen ten opzichte van een jaar eerder. 

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs