Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 21666 tot 21670
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

IMF voorspelt economische groei van 7,5 procent in China

De Chinese economie kan volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dit jaar met 7,5 procent groeien en volgend jaar met 7,3 procent. Voorwaarde is wel dat de Chinese autoriteiten de economische hervormingen voortzet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Strengere kapitaaleisen voor Amerikaanse grootbanken

Om beter bestand te zijn tegen crisissen, moeten de acht grootste Amerikaanse banken meer eigen kapitaal aanhouden. Vanaf 1 januari 2018 moeten ze minstens 5 procent van hun totale activa als buffer hebben, zo hebben de toezichthouders in de VS (waaronder de Federal Reserve) beslist. Volgens het financiële agentschap Bloomberg betekent dit dat de banken hun buffer tegen dan met 68 miljard dollar moeten versterken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Strengere kapitaaleisen voor banken VS

Grote Amerikaanse banken zullen in de toekomst meer eigen kapitaal aan moeten houden. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Duitsland houdt begroting sluitend, Italië bezuinigt, Nederland laat teugels vieren

Duitsland wil de overheidsbegroting de komende jaren sluitend houden. Italië neemt extra maatregelen om het tekort onder de Europese norm van 3 procent te houden. In Nederland lukt dat al, maar daar praat de politiek alweer over méér uitgeven.

Bron: joop.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

De burger betaalt

Duitsland is onbetwist het machtigste land binnen de eurozone, de Europese Centrale Bank is in hoge mate een verlengstuk van de Bundesbank. Dit bleek weer eens uit de toespraak van Bundesbankpresident Jens Weidmann in Amsterdam op 7 april.

Dat de ECB vasthoudt aan de anti-inflatiedoctrine als het ultieme middel om de economie in de eurozone 'op koers te houden', komt vooral door de Duitse invloed. Werkgelegenheid en een evenwichtiger inkomens- en vermogensverdeling zijn geen onderwerpen die in het programma van de ECB voorkomen.