Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 21671 tot 21675
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Is de dollar gedoemd?

Jim Rickards was te gast op Bloomberg TV en hij had weinig goede woorden over voor de dollar. Het dollarreservesysteem wankelt steeds meer en kan het ieder moment begeven. Door het feit dat de crisis van 2008 dit fiatsysteem niet op z’n knieën heeft gekregen, is het risico nog veel groter geworden. De gevolgen kunnen ongekend groot worden voor de wereld.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

‘Breng pensioen jongeren niet in gevaar door zekerheid ouderen’

Aan de ene kant staan jongeren die bang zijn dat er in de toekomst te weinig geld in de pensioenfondsen zal overblijven voor hun pensioen. Daartegenover staan ouderen die vinden dat ze meer dan genoeg hebben bijgedragen en stellen dat zij allerminst potverteren. Joop Hartog heeft op deze plaats dat standpunt vertolkt. Martin Pikaart en Roland van Gaalen hebben de handschoen opgepakt en reageren op zijn stelling. Zij stellen dat jongeren wel degelijk onder de pensioenzekerheid van ouderen lijden.

Bron: doenwenu.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Geen geld voor de tandarts? Trek je zelf je kiezen maar!

Het probleem lijkt maar erger te worden. Steeds meer mensen krijgen te maken met schulden. Doordat de huur zo hoog is, moeten ze besparen op het eten. Zo ook Mike Hammink uit Den Bosch.

Samen met zijn 10 jarige dochter moet hij rondkomen van 30 euro per week. Om ervoor te zorgen dat zij nog fatsoenlijk eet, eet hij zelf nog maar 1 maaltijd per dag.

Verder, probeert Mike te besparen op kosten voor de tandarts, en huisartsbezoeken. Daarom trekt hij, wanneer hij kiespijn heeft, zijn kiezen zelf. Bekijk vanavond het programma Dit is de dag reportage om half 10 op Nederland 2

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Onderwaterhypotheken blijven nog lang een probleem.

De grote hypotheekschuld van Nederlandse huishoudens blijft een kwetsbaarheid voor de financiële sector, zeker als de werkloosheid verder oploopt en de huizenprijzen blijven dalen.

De Nederlandse bankensector is de afgelopen jaren kleiner en eenvoudiger geworden en beter gekapitaliseerd. Dat is wel ten koste gegaan van de spreiding van risico's die banken lopen, omdat zij zich meer op de Nederlandse markt zijn gaan richten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Import van goud in India op hoogste niveau

Goud en India, het is een moeilijke verhouding. De bevolking van het land is stapelzot op edelmetalen, maar de regering is dat een heel stuk minder. Naar de reden voor die gemengde gevoelens in regeringskringen hoeft niet lang gezocht worden. De import van goud is niet goed voor de Indische economie.