Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 21671 tot 21675
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Russische banken blijven maar goud kopen

Is er op de wereld nog iemand die goud koopt? Op deze vraag moeten we positief antwoorden: heel wat investeerders laten zich niet meer afschrikken door de verkoopdruk die we bij het goud in 2013 meermaals moesten vaststellen. Er zijn inderdaad nog steeds voldoende kopers aanwezig op de markt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Is de economie helemaal zot geworden?

De economie lijkt er sinds het uitbreken van de grote crisis in 2008 tureluurs van te worden dat de situatie allesbehalve normaal is. Dat weerspiegelt zich tegenwoordig ook in de koers van de euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Soros: “De Eurozone zal het niet overleven”

Georges Soros is ongetwijfeld een van de beste beleggers allertijden. Volgens Soros is de financiële crisis in Europa bezworen, maar zitten we nu met een politieke crisis. Deze politieke crisis is veel erger dan de financiële crisis en Europa zal het mogelijk niet overleven - zo staat op Zerohedge.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Is de Europese schuldencrisis officieel voorbij?

De troïka van EU, ECB en IMF hebben na talloze gesprekken met Griekenland een akkoord bereikt over een nieuwe uitbetaling uit de bestaande bailout. Het gaat om een tranche van 8 miljard euro waarvan het gros zal worden gebruikt om 9 miljard aan leningen die in mei op vervaldag komen af te lossen. 

Sommigen zien in deze transactie het officiële einde van de Europese schuldencrisis, die ruim 4 jaar geleden in... Griekenland begon.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Sancties Rusland goed voor platina en palladium

Rusland lijkt zich helemaal niets aan te trekken van de sancties tegen het land. Sommige sancties kunnen zelfs goed uitdraaien voor Rusland. We zien al enkele jaren tekorten op de markt voor platina en palladium. De sancties tegen het land kunnen mogelijk een impact hebben op de productie van deze edelmetalen waardoor de tekorten nog zullen toenemen waardoor de prijs zal stijgen.