Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21681 tot 21685
Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: maandag 7 april 2014

Er is iets geks aan de hand in de eurozone.

De eurocrisis is duidelijk op zijn retour, maar gaat het wel zo goed als het lijkt? Er is namelijk iets geks aan de hand. Roland Koopman analyseert.

Zelfs Griekenland kruipt uit de gevarenzone. De grootste bank van Griekenland heeft al zelfstandig geld geleend op de kapitaalmarkt en de Griekse overheid wil hetzelfde doen. Het ESM gaat er van uit dat de Griekse schuld voor de komende tien jaar hanteerbaar is en dat er geen derde hulpprogramma nodig is. Maar is het lek wel boven water?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 7 april 2014

"Rusland moet olie en gas niet langer in dollars afrekenen"

Een groep Russisch parlementsleden is van mening dat bedrijven die olie en gas exporteren niet langer zaken moeten doen in dollars. Volgens Degtyaryov deelt Rusland de winst door de dollar te gebruiken als handelsmunt. Hij verwijst naar de bilaterale handelsovereenkomst die Rusland heeft met China, waarbij de dollar ook niet meer gebruikt wordt.

Bron: lijn17.nl
Geplaatst: maandag 7 april 2014

Zo ziet een dood winkelcentrum eruit na 12 jaar

De crisis heeft hard toegeslagen, ook in de Verenigde Staten. Steeds meer centra van steden raken leeg doordat winkels het niet redden. Zelfs complete winkelcentra gaan op de fles, vooral in the midwest van de States, is te zien op deze kaart van de Dead Malls Enthusiasts Facebook group die keurtig bijhoudt welke centra sluiten en er met de camera op uit te trekken. Zie hoe winkelcentra erbij staan als ze jarenlang leeg staan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 april 2014

Citigroup verlaagt voorspellingen voor Rusland

Wat zal de uiteindelijke kostprijs zijn van de Russische bemoeienissen met Oekraïne? Het is nog wat vroeg om de totale rekening te maken, maar dat het kostenplaatje hoog zal oplopen staat als een paal boven water. De crisis kan op eender welk moment een totaal onverwachte richting in slaan.

Maar zelfs als dat niet het geval is zal de Russische industrie hoe dan ook nadelige gevolgen ondervinden van de crisis. Citigroup verlaagde alvast de voorspellingen voor de Russische economie als gevolg van de Oekraïne crisis. Het ziet er naar uit dat de Russen economisch een paar moeilijke maanden zullen beleven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 april 2014

'China op weg naar duurzame groei'

De ambitieuze hervormingsagenda van de Chinese regering kan zorgen voor een duurzame groei van de Chinese economie.