Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 21691 tot 21695
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

NAVO sinds val van de Berlijnse Muur bijna verdubbeld in omvang

De North Atlantic Treaty Organization (Nato) viert zijn vijfenzestigste verjaardag. De militaire alliantie, die werd opgericht om een antwoord te bieden aan een potentiële dreiging van de Sovjet-Unie, telt inmiddels achtentwintig leden. Dat is bijna een verdubbeling tegenover het begin van de jaren negentig, toen het verdwijnen van het IJzeren Gordijn en het uiteenvallen van het Warschau Pact nochtans de belangrijkste bestaansreden voor de Nato bleek te hebben doen verdampen. Bovendien heeft de uitbreiding van het westerse militaire bondgenootschap naar het oosten tot grote argwaan in Rusland geleid en heeft de Nato volgens veel waarnemers weinig gedaan om de internationale verstandhouding te verbeteren.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Abenomische catastrofe stuurt gasprijzen naar 5-jarig hoogtepunt

While we have heard all the usual excuses that "Japan had no other choices" and that Abe simply had to slay the "deflation ogre" (it is still unclear why deflation is bad for the common man, if quite clear why it is disastrous for massively insolvent and overlevered banks) the simple truth is that it was clear from the very beginning that Abenomics would be an abysmal failure. Ironically, in recent months the cheerleaders of Japan's last ditch effort to delay the inevitable have gotten a second wind: "look at all the inflation" they say, and point to it as evidence that Abenomics is indeed working. There is a problem - it is inflation of all the wrong "non-core" items.

That inflation, it was also clear from the beginning, would surge. Read our take on just this from September:

Bron: refdag.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Malaise voor Griekse winkeliers houdt aan

Griekse winkeliers zien hun verkopen almaar verder teruglopen. De detailhandelsverkopen in Griekenland zakten in januari met 4,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het Griekse bureau voor de statistiek vrijdag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Banken zetten eigen spionnen in tegen internetfraude

Op elke 2.635 euro aan betalingen met creditcards of betaalpassen gaat 1 euro verloren aan fraude in de Europese Unie, zo maakt de Europese Centrale Bank onlangs bekend.

Zo’n 60 procent van de fraude vindt plaats bij internetbankieren. De totale schade bedroeg in 2012 1,33 miljard euro.

Genoeg reden dus voor banken om pro-actiever op te treden tegen vormen van digitale fraude. Volgens weekblad The Economist gebeurt dat ook en daarbij schuwen internationale banken niet spionagetechnieken in te zetten, inclusief ‘undercover’-operaties.

Bron: iex.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Philip Morris schrapt 90% van banen

Philip Morris schrapt 90 procent van de banen bij de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom. Dat betekent het ontslag van circa 1230 mensen en het stopzetten van de productie. Voor 140 mensen blijft er werk, onder meer verkoop en marketing.