Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 21696 tot 21700
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Valutareserves zijn een grote last voor China

China heeft door de jaren heen met haar exporteconomie een grote valutareserve opgebouwd. Maar wat is die valutareserve nog waard? De Chinese premier Li Keqiang vreest dat het een oplopende inflatie teweeg zal brengen in China, een ontwikkeling die afgeremd kan worden door de munt in waarde te laten stijgen en het handelsoverschot te verkleinen.

Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Duitsland waarschuwt tegen economische oorlog

Een economische oorlog treft vooral het Westen. Deze waarschuwing deed maandag de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, in Düsseldorf. Hij wijst daarmee strenge economische sancties tegen Rusland van de hand. We moeten volgens Steinmeier ,,voorkomen dat de de escalatiespiraal week na week verder omhoog gaat''.

Bron: joop.nl
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Geldnood veel erger dan gedacht

Volgens berichten in de media zijn er 4.522 woningen in 2013 gedwongen verkocht. Tenminste, dat denk je als je de informatie gedeeltelijk leest. Het blijkt te gaan om woningen met een nationale hypotheekgarantie. Van deze woningen is de restschuld van gemiddeld 38.200 euro per woning in 2013 voor 79% kwijtgescholden door een beroep te doen op die garantie, dus voor 950 huizenbezitters lukte dat niet. Tja, zou je dan kunnen denken, dat valt mee...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Mooi voorbeeld van goudmanipulatie

De onzekerheid over de situatie in Oekraïne zou normaal gezien de goudprijs al veel hoger hebben gestuurd. Het onechte referendum van dit weekend heeft de gemoederen weer wat opgehitst, het ideale moment om de goudprijs nog eens naar beneden te duwen. De manipulatie van de goudprijs wordt op deze manier steeds opvallender.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

$ 70 miljoen voor iedereen als ...

Wanneer het geschatte vermogen $490.000.000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar) van de bankiersfamilie “De Rothschild” onder de wereldbevolking verdeeld zou worden dan zou iedere wereldburger 70 miljoen dollar ontvangen. Het lijkt zelfs onmogelijk dat zoveel familiebezit opgebouwd kan worden over een aantal generaties. Toch heeft de Rothschild familie dit huzarenstukje geleverd in nog geen tweeënhalve eeuw.