Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21696 tot 21700
Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Robots maken mensen overbodig

De rol van de mens is door de eeuwen heen al kleiner geworden. Robots dreigen ons van de troon te stoten, en voeden onze diepste angst: die voor 'uitsterfelijkheid'.

Toch zul je de robots door hun houterige gedag en beperkte handelingsrepertoire niet snel voor een echt mens verslijten

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Nederlandse bankbiljet viert 200e verjaardag

Ter ere van die gelegenheid biedt de Haarlemse drukker, die onlangs werd overgenomen door investeringsbedrijf Nimbus, DNB dinsdag een afbeelding van het eerste originele biljet en een van het bijbehorende orderboek aan.

De eerste bankbiljetten van DNB waren erg simpel van ontwerp en werden ook wel 'Roodborstjes' genoemd. De drukker vond dat biljetten niet mooi hoefden te zijn; als ze maar niet te vervalsen waren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

De toekomst: Armoede in een welvaartsland

Er zijn mensen die vinden dat de discussie over armoede in een welvaartsstaat, zoals ons groene polderlandje, hier niet op z’n plaats is. Er zijn namelijk landen waar de armoede nog 1000 maal erger is. Waar de kinderen op straat sterven van honger en dorst. Waar landgenoten elkaar bestrijden vanwege de verschillende religie. Waar gebrek is aan allerlei gebruiksvriendelijke hulpmiddelen. Waar men om te overleven uren moet lopen naar de waterput met kruiken op hun hoofd. Dat is ‘Verweggistan’ en de ‘ver-van-mijn-bed-show’. Daar praten we niet over, daarvoor hebben we onze hulporganisaties. Nog altijd geven we gul aan Giro 555 bij grote natuurrampen met duizenden slachtoffers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

'Moskou krijgt eigen Disneyland'

In de Russische hoofdstad Moskou begint eind dit jaar de bouw van een 'franchise Disneyland'. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 5 april 2014

Rusland wil dat Oekraïne gasschuld van ruim 11 miljard dollar ophoest

De CEO van het Russische gasbedrijf Gazprom, Aleksej Miller, heeft gezegd dat Oekraïne de Russische energiereus nog 11,4 miljard dollar moet betalen. Dat zou de korting die Rusland de voorbije vier jaar aan Kiev heeft gegeven voor het leveren van gas moeten compenseren.