Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 21721 tot 21725
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Is het Nederlandse bedrijfsleven te goed voor de aandeelhouders?

Volgens Larry Fink, oprichter van vermogensbeheerder Blackrock, zijn Nederlandse bedrijven teveel bezig met het uitkeren van dividend en het inkopen van eigen aandelen. In plaats daarvan zouden bedrijven juist meer moeten investeren, om de toekomstige groei van hun bedrijf veilig te stellen. Heeft het korte termijn denken de overhand?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Fed onderschat het inflatiegevaar- goud kan profiteren

Het is al een tijdje geleden dat we nog iemand hebben horen waarschuwen voor inflatie. Het gevaar op deze economische plaag, een ander woord kunnen we er niet voor bedenken, lijkt op dit moment bijzonder klein. Dat geldt op de eerste plaats voor Europa, waar de inflatie ver onder het target van de Europese centrale bank op 2 procent blijft.

Maar ook de Amerikaanse centrale bank maakt zich af en toe zorgen over de te lage inflatie. Te veel inflatie is uiteraard niet goed maar te weinig inflatie is eveneens af te raden. Het risico bestaat namelijk dat het ontbreken van inflatie uiteindelijk zal leiden tot deflatie. En dat is een andere economische plaag waar ook al weer niemand op zit te wachten.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Nederland nu euroland met laagste inflatie

De situatie waarin de prijzen dalen wordt algemeen gezien als een risico voor de economie, omdat het zou leiden tot uitstelgedrag bij consumenten.​ De Europese Centrale Bank (ECB) streeft daarom naar een geldontwaarding van tegen de 2 procent.​

Het dichtste bij kwamen Oostenrijk en Malta met een inflatie van 1,4 procent.  De stijging van het gemiddelde prijspeil voor consumenten is in ruim 4 jaar niet zo zwak geweest. 

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 april 2014

Gazprom wil olie en gas in euro's afrekenen

Het Russische Gazprom wil haar olie en gas niet langer in dollars afrekenen. Bestaande contracten in dollars blijven doorlopen, maar voor nieuwe contracten wil het bedrijf uitwijken naar de euro als betaalmiddel. De Aziatische klanten staan positief tegenover deze verandering.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 april 2014

Verenigde Staten klagen over goedkope yuan

Volgens de Amerikanen is de Chinese munt te goedkoop, met als gevolg dat exporterende bedrijven in China een oneerlijk voordeel krijgen. China laat haar munt al een aantal jaar in waarde laten stijgen tegenover de dollar, maar de afgelopen maand daalde de wisselkoers opeens weer. De VS verdenkt China van het manipuleren van de munt.