Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 21721 tot 21725
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

‘Zuid-Italiaanse maffia verdient meer dan McDonald’s en Ikea samen’

De ‘Ndrangheta, de maffiaclub uit de punt van de Italiaanse laars, harkte vorig jaar 53 miljard euro binnen. Dat is meer dan McDonald’s en Ikea samen.

Wie zegt dat misdaad niet loont? De Italiaanse maffia verdient miljarden met drugshandel, afpersing en andere zaken die bij wet verboden zijn.

Hoeveel poen er exact gemoeid is met de illegale activiteiten is niet bekend. In tegenstelling tot beursgenoteerde bedrijven geven maffiaorganisaties niet elk kwartaal keurig een staatje van de inkomsten en uitgaven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

IMF steunt Oekraïne met 14 tot 18 miljard dollar

Kiev mag rekenen op een IMF-hulp ten bedrage van 14 tot 18 miljard dollar (10 tot 13 miljard euro). Dat heeft de leider van de missie van het Internationaal Monetair Fonds in Oekraïne, Nikolaj Georgijev, op een persconferentie in de Oekraïense hoofdstad gezegd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Als je dit leest, is het geen goed idee om Russische aandelen te kopen

Ik heb al meermaals geschreven dat Russische aandelen spotgoedkoop zijn, ze zijn zo goedkoop dat je er op lange termijn alleen maar winst uit kunt halen. Maar dit verhaal van Sober Look geeft me een totaal andere mening. De reden waarom ik sceptisch ben over Bitcoin, is dezelfde reden waarom ik nu sceptisch ben over Russische aandelen: een kleine groep mensen bezit de meerderheid van het kapitaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Wie manipuleert de goudprijs? China, VS of …

Als de wereld het vertrouwen verliest in de dollar, kan het zeer snel gaan met de goudprijs. De goudprijs reageert al jaren niet meer zoals het moet. Rickards vergelijkt de manipulatie van de goudprijs met het onderzoek naar een moord. Als je een onderzoek voert naar de moordenaar, ga je eerst op zoek naar het motief. Wie heeft er het meeste baat bij een lage goudprijs? China? De Verenigde Staten? Of nog iemand anders?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Europa kan prijs betalen voor conflict in Oekraïne

De affaire rondom Oekraïne kan nog geruime tijd nazinderen, zelfs al komt het niet tot een gewapend conflict. De Russische beer heeft nogmaals zijn tanden laten zien en het ziet er niet naar uit dat hij die snel weer zal intrekken. Uiteindelijk is de inzet voor de Russen erg hoog.

Rusland heeft om militaire redenen behoefte aan een ijsvrije haven, een oude wens van het land die destijds door de Tsaren werd ingevuld. Die ijsvrije haven kan alleen in Oekraïne worden gevonden, waardoor het strategisch belang van de Krim voor de Russen meteen duidelijk wordt.

Militair ingrijpen is volgens de meeste waarnemers niet meteen noodzakelijk want de Russen kunnen nog naar andere wapens grijpen die op zijn minst even doeltreffend zijn. Daarbij moet op de eerste plaats worden gedacht aan de export van olie en aardgas. Dat enorm belangrijk is voor Europa in het algemeen, en voor Duitsland in het bijzonder.