EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
48
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
34
kliks
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21726 tot 21730
Geplaatst op: zaterdag 7 juni 2014

'Andere levensstijl nodig door opraken mineralen'

"De uitputting van goedkope mineralen, waaronder fossiele brandstoffen, wordt snel een limiet op economische groei", aldus de leider van het onderzoek Ugo Bardi. De Club van Rome waarschuwt dat fossiele brandstoffen door schaarste steeds duurder worden en dat nog geen plan B voorhanden is. Bovendien raken metalen als koper, zink en zilver binnen twee decennia schaars.

Lees verder op nieuws.nl
Geplaatst op: zaterdag 7 juni 2014

Wat gaat de dollar vervangen als wereld reservemunt ? (Kijk op de week)

Dat de Amerikaanse dollar niet langer de wereld reservemunt zal zijn binnen een x aantal jaar, dat weten ze zelfs in de Verenigde Staten. De vraag die we moeten stellen is dan ook “Wat gaat de dollar vervangen?” Daarom moeten we eens kijken naar de machtsverhoudingen in de wereld.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 7 juni 2014

Het goud wordt massaal gedumpt

De goudprijs kreeg vorige week een aantal flinke tikken te verduren. De goudprijs sloot uiteindelijk ruim 3 procent lager. De voorbijgaande weken bleef de goudprijs vooral stil liggen, maar daar kwam dus afgelopen week een einde aan. Fundamenteel gezien was deze daling niet te verwachten. We ontvingen immers de laatste weken een aantal goede berichten over de goudverkopen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 6 juni 2014

Draghi vecht tegen een draak

Gisteren verlaagde de Europese Centrale Bank (ECB) het belangrijkste rentetarief waartegen banken in de eurozone geld kunnen lenen van 0,25 naar 0,15 procent. De depositorente wordt voor het eerst negatief met min 0,1 procent, wat historisch uniek is.

Deze renteverlaging duidt in weerwil wat de politici mogen zeggen zoals Rutte en Dijsselbloem, dat de crisis niet voorbij is, zeker niet voor de gewone man. In een crisis treedt er een herverdeling van de welvaart op. Het voornaamste aspect is het welvaartsverlies van de modale burger ten gunste van de kapitaalbezitters omdat de bergen liquiditeit die in de markt is gepompt voor een behoud van kapitaal zorgt en zelfs dit stimuleert.

Lees verder op dekritischebelegger.nl
Geplaatst op: vrijdag 6 juni 2014

IMF vreest bubbel op Britse huizenmarkt

Er dreigt oververhitting te ontstaan op de Britse woningmarkt door de sterk stijgende huizenprijzen en banken moeten daarom terughoudender zijn met het verstrekken van risicovolle hypotheken. 

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs