Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 21731 tot 21735
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Justin Smirk: “Goud naar 1011 USD eind 2014″

De goudprijs heeft dit jaar goed gepresteerd en het is hartverwarmend om te vernemen dat opnieuw heel wat waarnemers rekening houden met een verder herstel bij het goud. Maar er zijn natuurlijk de die-hards beren, zij die zelfs met de sterkste argumenten niet overtuigd kunnen worden van het potentieel van het goud.

Zo hardliner is Justin Smirk, senior economist in Sydney bij Westpac Banking Corporation. Smirk gelooft niet in het goud om de eenvoudige reden dat hij gelooft dat de edele metalen, inclusief ook zilver, platina en palladium, dit jaar hun daling van vorig jaar gewoon zullen verder zetten. Hij verwacht dat 1 troy ons goud op het einde van dit jaar exact 1,011 Dollar zal kosten.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Hoe het biljet van 500 euro - de lieveling van criminelen - in 2008 de eurozone redde

In 2008 publiceerde de New York Times een verhaal waaruit moest blijken dat een kwart van de 500-eurobiljetten zich in 2006 in Spanje bevond. Maar de economie van dat land was in die tijd goed voor amper 11% van het bbp van de eurozone. Volgens de krant de duidelijkste aanwijzing voor het bestaan van een grote ondergrondse economie in Spanje. Het biljet werd in de volksmond een ‘Bin Laden’ genoemd omdat iedereen wist dat ze bestonden, maar er nooit een gezien had. De vergelijking is ondertussen voorbijgestreefd nadat de - 10 jaar lang onvindbare - terrorist in 2011 in een vuurgevecht met het Amerikaans leger in Abbottabad ten noorden van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad werd gedood.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Analisten vergelijken komende goudrally met rally van 2005-2008

Twee analisten van de Royal Bank of Canada Capital Markets zien gelijkenissen tussen de huidige rally in de goudprijs en de goudrally van 2005 tot 2008 toen de goudprijs verdubbelde van $450 naar $900 per troy ounce. De analisten, Dan Rollins en Jonathan Guy, noemen geen targets van de goudprijs in het rapport. Ze verwachten een grote stijging van de goudprijs op de middellange tot lange termijn. 

Volgens Rollins en Guy heeft de invoering van de goud ETF’s in 2004 een enorme impact gehad op de stijging van de goudprijs tot de piek in 2012. Een sterke uitstroom uit de ETF’s in 2013 leidde vervolgens tot een van de grootste dalingen in de goudprijs uit de geschiedenis. De analisten geven aan dat er twijfel is of de rally zich zal herhalen via de instroom van kapitaal in de ETF’s. Maar de laatste cijfers van de GLD tonen aan dat er in de eerste 2,5 maanden voor ongeveer 22 ton goud aan instroom was dit jaar versus een uitstroom van 130 ton goud in 2013. Een behoorlijke ommekeer maar niet de belangrijkste drijfveer van de goudrally die de analisten voorzien. Dit geldt tevens voor de geopolitieke ontwikkelingen zoals in de Oekraïne. Deze spelen wel een rol in de komende rally maar de voornaamste drijfveer zal de vraag vanuit China zijn. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Buffett: “Bitcoin in een luchtkasteel”

Warren Buffett is een value belegger, dat weet iedereen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Buffett bitcoin een luchtkasteel noemt, want hij koopt enkel wat hij kent en snapt. Technologie is nooit Buffett’s specialiteit geweest.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Vijf Britten rijker dan 12 miljoen armen bij elkaar

Het verschil tussen arm en rijk vertoont ook in Europa soms opmerkelijke verschillen. Zo bezitten in Groot-Brittannië slechts vijf families meer geld en bezittingen dan 12,6 miljoen armen tezamen. Dat meldt de Britse krant The Guardian, die zich baseert op een rapport van de hulporganisatie Oxfam.