Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 21731 tot 21735
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Brussel symboliseert 'een bureaucratische moloch waar rare politieke beslissingen worden genomen'

In een speech voor de Duitse liberalen van de FDP heeft de Nederlandse premier Mark Rutte zich donderdag uitgesproken voor verregaande hervormingen binnen de EU:

‘Vele mensen in Europa zijn kwaad op de EU. Boos op degenen die de voorbije jaren in Brussel de leiding hadden. Indien we niet oppassen wordt ons vredesproject een project van misnoegdheid,’ zei Rutte.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Column Kees de Kort | Mario heeft groot gelijk

De president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, heeft groot gelijk door de rente niet nog verder te verlagen, zegt economiecommentator Kees de Kort in zijn dagelijkse column.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

NAVO sinds val van de Berlijnse Muur bijna verdubbeld in omvang

De North Atlantic Treaty Organization (Nato) viert zijn vijfenzestigste verjaardag. De militaire alliantie, die werd opgericht om een antwoord te bieden aan een potentiële dreiging van de Sovjet-Unie, telt inmiddels achtentwintig leden. Dat is bijna een verdubbeling tegenover het begin van de jaren negentig, toen het verdwijnen van het IJzeren Gordijn en het uiteenvallen van het Warschau Pact nochtans de belangrijkste bestaansreden voor de Nato bleek te hebben doen verdampen. Bovendien heeft de uitbreiding van het westerse militaire bondgenootschap naar het oosten tot grote argwaan in Rusland geleid en heeft de Nato volgens veel waarnemers weinig gedaan om de internationale verstandhouding te verbeteren.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Abenomische catastrofe stuurt gasprijzen naar 5-jarig hoogtepunt

While we have heard all the usual excuses that "Japan had no other choices" and that Abe simply had to slay the "deflation ogre" (it is still unclear why deflation is bad for the common man, if quite clear why it is disastrous for massively insolvent and overlevered banks) the simple truth is that it was clear from the very beginning that Abenomics would be an abysmal failure. Ironically, in recent months the cheerleaders of Japan's last ditch effort to delay the inevitable have gotten a second wind: "look at all the inflation" they say, and point to it as evidence that Abenomics is indeed working. There is a problem - it is inflation of all the wrong "non-core" items.

That inflation, it was also clear from the beginning, would surge. Read our take on just this from September:

Bron: refdag.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Malaise voor Griekse winkeliers houdt aan

Griekse winkeliers zien hun verkopen almaar verder teruglopen. De detailhandelsverkopen in Griekenland zakten in januari met 4,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het Griekse bureau voor de statistiek vrijdag bekend.