Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 21736 tot 21740
Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Update week 11: Currencywars & Goudvoorraad Oekraïne

Week 11 was een goede week voor goud. De prijs steeg van $1339,50 naar $1382,30 per troy ounce. Een stijging van 3,2%. De stijging was vooral de danken aan de gebeurtenissen in de Oekraïne. Het gaat niet om Oekraïne maar om de strijd tussen de VS en Rusland.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Cameron wil de EU op deze 7 punten hervormen

Thierry CharlierDe Britse premier David Cameron heeft in een opiniestuk in de krant Sunday Telegraph een zevenpuntenprogramma gepubliceerd voor de hervorming van de Europese Unie. Indien Cameron wordt herkozen zal hij dat programma trachten te realiseren, schrijft hij.

Zijn belangrijkste prioriteiten zijn daarbij de volgende:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

UBS draait: “Goudprijs gaat hoger”

Sommige waarnemers willen nog altijd niet geloven dat de draagkracht van de huidige hausse bij het goud wel eens groter zou kunnen zijn dan verwacht. Dat geldt uiteraard op de eerste plaats voor zij die tot dus ver negatief waren voor de evolutie van de goudprijs. Geconfronteerd met de realiteit moeten ze nu hun mening gedwongen voorzien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Wil dr. koper ons opnieuw iets zeggen? Zoals in 2008?

De koperprijs was een van de voornaamste gespreksonderwerpen vorige week. Een dalende koperprijs wordt dikwijls aanzien als een vertraging van de globale economie. Koper wordt bijna in alle segmenten van de economie gebruikt en is dus een zeer goede graadmeter voor de gezondheid van de globale economie. In 2008 voorspelde koper al de crash van de aandelenmarkt. Doet het dat nu opnieuw?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Bitcoin een monetair Nirwana ?

Mocht u nog niet weten wat Bitcoin is, kijk dan maar eens rond op het internet en daar zult u genoeg informatie vinden. In het kort komt het erop neer dat Bitcoin in het leven is geroepen als een ‘medium of exchange’ (uitruilmiddel), zonder dat er een Centrale Bank of andere uitgevende bank aan te pas komt. Verder zouden Bitcoin transacties privé, d.w.z. anoniem moeten zijn. En wat heel opmerkelijk is, is dat Bitcoins niet echt fysiek bestaan; zij bestaan alleen in de computersoftware als een soort van virtuele realiteit. Het algemene idee erachter is dat Bitcoins worden gemijnd – een heel interessante benaming – door middel van het oplossen van een toenemend moeilijker op te lossen wiskundige formule. Dat betekent dat het steeds moeilijker wordt nieuwe Bitcoins aan het totaal uitstaande aantal toe te voegen. Voor computerfanaten een interessant probleem.