Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 21741 tot 21745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Goudprijs vecht nog steeds

De goudprijs is nog steeds aan het vechten om niet verder te dalen. Het herstel van de eerste maanden lijkt maar een tijdelijk herstel te zijn. Of zijn er nog lichtpuntjes te vinden voor het goud?

In Japan is de verkoop van goudstaven de laatste weken flink gestegen. Dit komt door de stijging van de omzetbelasting van 5 naar 8 procent. Dit heeft er voor gezorgd dat er op dit moment vanuit Japan een stormloop is naar het goud. Deze kopers zijn op zoek naar winst op de korte termijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Brussel maakt zich op voor massabetoging morgen

De Europese vakbonden betogen morgen in Brussel voor een "ander en beter" Europa. Op de 'Euromanifestatie', de eerste van het jaar, worden minstens 40.000 manifestanten verwacht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Rusland verhoogt gasprijs voor Oekraïne opnieuw

Rusland heeft de gasprijs voor Oekraïne met 100 dollar verhoogd tot 485,5 dollar (352 euro) per duizend kubieke meter. De nieuwe prijs geldt vanaf april. Dat heeft CEO Aleksej Miller van het Russische gasbedrijf Gazprom vandaag bekend gemaakt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

ECB bereid tot ongewone maatregelen

De Europese Centrale Bank (ECB) is bereid om onconventionele middelen in te zetten om de lage inflatie in de eurozone te bestrijden. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

De ziekte van Blair of hoe voormalige politici een fortuin maken van hun door belastingsgeld gefinancierde carrière

Steeds vaker omgeven de superrijken zich met voormalige politici, die hun vaardigheden, kennis en netwerken, opgebouwd tijdens hun politieke carrière aan peperdure tarieven aanbieden. Dat schrijft columnist Simon Kuper in de Britse zakenkrant Financial Times. Het fenomeen, dat door de columnist Blair Disease wordt genoemd, heeft volgens Kuper echter alleen maar negatieve consequenties. Zelf verwerven de betrokkenen weliswaar rijkdom, maar verliezen in ruil elke geloofwaardigheid die ze ooit zouden hebben opgebouwd en voeden bovendien het populisme. Kuper vindt dat het fenomeen moet worden uitgeroeid, zodat de expertise van deze gewezen politieke leiders ten dienste van de gemeenschap kan blijven.