Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 21746 tot 21750
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 18 april 2014

Zakenman heeft 12 goudbaren in buik

De smokkel van goud in India begint grote vormen aan te nemen sinds de invoerheffingen op goud meerdere malen zijn verhoogd om het tekort op de lopende rekening terug te dringen. Goud is in India na olie het meest geïmporteerde product. India was tot vorig jaar de grootste goudafnemer ter wereld. Afgelopen jaar is China India voorbij gegaan. De World Gold Council heeft begroot dat er zo’n 200 ton goud in 2013 het is binnen gesmokkeld. Momenteel gaan er steeds meer stemmen op om de invoerheffingen weer te verlagen omdat het tekort op de lopende rekening is terug gedrongen. De vraag naar goud zal hierdoor toenemen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 18 april 2014

De VS waarschuwt Hedgefundmanagers voor Rusland

De Amerikaanse regering heeft hedgefundmanagers en vermogensbeheerders vorige week geïnformeerd over extra geplande financiële sancties tegen Rusland. Ambtenaren van het Ministerie van financiën en de Nationale Veiligheidsraad kwamen bijeen in Washington met hedgefundmanagers en vermogensbeheerders. Zij werden gewaarschuwd door de Amerikaanse regering om de risico’s van Russische beleggingen beheersbaar te houden en dat ze rekening moeten houden met extra financiële sancties tegen Rusland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 april 2014

'Veel keus op huizenmarkt, als je van schrootjes houdt'

De huizenprijzen zijn sinds 2008 met 20 procent gedaald. Het aanbod op de huizenmarkt is groot. Keus genoeg als je op zoekt bent naar een betaalbare woning, zou je denken. En dat klopt, als je tenminste gaat voor een huis gebouwd vóór 1990, schrijft Z24′s Thijs Peters.

Het was druk op de Open Huizendag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars zaterdag 5 april. Geen wonder. De rente staat laag en dankzij de forse prijsdalingen van de afgelopen jaren zijn koopwoningen stukken betaalbaarder dan een paar jaar geleden. Keuze is er ook genoeg met naar schatting 209 duizend aangeboden woningen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 18 april 2014

Goudvraag in 2013 is 700 ton hoger dan het aanbod – GFMS

Het onderzoeksbureau GFMS heeft zijn jaarlijkse goudstudie gepubliceerd, en concludeert dat het aanbod in 2013 de vraag niet bij kan houden. Ondanks een mijnbouw productiegroei van 6% slinkt het totale aanbod vanwege een sterke afname van het omgesmolten goud, het zogenaamde scrap. Tevens is de vraag naar fysiek goud sterk gegroeid, waardoor er 700 ton minder goud geproduceerd is dan er vraag naar is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 april 2014

Megastaking in Chinese schoenenfabriek houdt aan

De staking bij een Chinese toeleverancier van sportschoenmerken als Adidas en Nike breidt uit. Tienduizenden werknemers van één van de grootste schoenenfabrieken ter wereld hebben er het werk neergelegd.