Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 21751 tot 21755
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

Russische economie in nauwe schoentjes

Met de Olympische Spelen achter de rug spitst de aandacht zich nu weer toe op de Russische economie. En die blijkt niet zo schitterend te zijn.

De afgelopen maanden is al duidelijk geworden dat Rusland, en dan op de 1ste plaats voor de roebel, bijzonder kwetsbaar is voor de tapering politiek van de Amerikaanse centrale bank. Het terugschroeven van de steunmaatregelen door de FED heeft de Roebel niet onberoerd gelaten, de koers van de munt is fors gedaald. Maar ook de recente strubbelingen rondom Oekraïne hebben de Russische munt geen goed gedaan.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

Warren Buffett vindt bitcoin een grote grap

"Blijf ervan weg", zo zei Buffett tegenover CNBC. "Het is eigenlijk een waanvoorstelling."

De investeerder noemt bitcoin niet meer dan een manier om snel geld over te maken. "Een cheque kan ook geld overmaken. Is het daarom veel waard?", zegt Buffett.

Het idee dat bitcoin veel waarde heeft noemt hij dan ook "één grote grap".

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

Russische beurs verder onderuit

Alle ogen zullen dit weekend op de Krim gericht zijn waar zondag een referendum wordt gehouden over aansluiting van het schiereiland bij Rusland.

In aanloop hier naartoe ging de Russische MICEX index vrijdag opnieuw omlaag met ongeveer 1 procent waardoor het verlies year-to-date opliep tot zo’n 18 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

Banken sturen personeel naar derdewereldlanden

In de komende tien jaar zullen de Wall Street banken hun personeel halveren in de dure steden. Deze steden zijn voornamelijk London en New York. Deze locaties hebben veel hogere kosten dan de kosten in minder dure steden. Ook is het de bedoeling om het personeel naar derdewereldlanden te sturen om daar hun werk te voltooien.

Tegen 2024 zal slechts 25 procent procent van de werknemers in dure steden blijven, terwijl het aantal personeel in de derdewereldlanden zal groeien van 25 procent naar 50 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 15 maart 2014

Dit zijn de 10 rijkste postcodes van Nederland

In welke postcodegebieden ligt het bruto maandsalaris het hoogst? Z24 zocht het uit.

In samenwerking UNIT4, leverancier van salarisdiensten en -software, inventariseert Z24 wat de welvarendste inkomensgebieden van Nederland zijn.

Daarbij kijken we vanwege privacyredenen niet dieper dan de eerste drie cijfers van een postcodegebied. Ook zijn enkele gebieden waar UNIT4 relatief weinig salarisgegevens verwerkt niet meegenomen.