Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 21751 tot 21755
Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Rusland en Iran ruildeal t.w.v. $20 miljard

Iran en Rusland hebben vooruitgang geboekt in de deal om olie voor goederen te ruilen. De deal zal volgens ingewijden een waarde hebben van zo’n 20 miljard Amerikaanse Dollars. In januari meldde Reuters dat Moskou en Teheran in overleg waren om een ruilhandelsovereenkomst te sluiten voor de afname van 500.000 vaten olie per dag door Moskou. Olie in ruil voor Russische goederen.

Het Witte Huis heeft aangegeven zich ernstige zorgen te maken om een dergelijke deal. Het is niet in overeenstemming met de nucleaire afspraken tussen de wereldmachten en Iran.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Goldman Sachs weigert te geloven in commodities

Goldman Sachs was vanaf de start van dit jaar negatief over commodities, en de Amerikaanse zakenbank heeft haar standpunt nog niet gewijzigd. De S&P GSCI Enhanced Commodity Index, door GS als barometer beschouwd, zal naar verwachting in de komende 12 maanden met 4,3 procent dalen.

Goldman Sachs volhardt dus in de boze en weigert te geloven in commodities. Dat is op de eerste plaats het geval met Jeffrey Currie, de topman van het team waarnemers van GS dat de markten voor grondstoffen volgt. Currie publiceerde onlangs een nieuw rapport met aangepaste voorspellingen voor het lopende jaar.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

'Eurocrisis is pas voorbij als Griekenland tot moderne economie is omgevormd'

De huidige rust in het eurogebied kan als een overwinning gezien worden van de Europese instituties

Een koele blik op het beursscherm laat zien dat de eurocrisis op dit moment naar de achtergrond is verdreven. Spanje en Italië, die tijdens de moeilijkste momenten van de crisis zo'n 7 procent rente moesten betalen op hun staatsobligaties, hoeven nu nog maar 3,3 procent neer te tellen. Zelfs Portugal kan bijna al weer geld lenen op de kapitaalmarkt en zal binnenkort als derde euroland (na Spanje en Ierland) afscheid nemen van het Europese reddingsfonds.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

'Grootste afname spaargeld ooit'

Nooit eerder haalden zoveel Nederlanders hun spaargeld van de bank. Dat blijkt uit een doorrekeningen van financiële consumentenwebsite Wegwijs.nl op basis van CBS-gegevens.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

De beste landen ter wereld om in te leven, Nederland op 3!

Wisten jullie dat Nederland op nummer 3 staat in de ranglijst ‘Beste landen ter wereld om in te leven’. Ja, ja wij doen er alles aan om het “Weg met ons gevoel!” met feiten te overtreffen. Niet langer zuurpruimen, want vluchten of emigreren heeft geen zin. Alleen ergens aan de andere kant van de oceaan en in het noorden van Europa zou het ietsjes beter zijn. Gratis gezondheidszorg, onderwijs, hoge levensverwachting en nauwelijks criminaliteit. Wat wil je nog meer of minder. Dus ff niet zeuren over belasting betalen, maar even stil genieten.