Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 21761 tot 21765
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 maart 2014

IMF diep teleurgesteld in politici VS

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is ''diep teleurgesteld'' dat Amerikaanse politici nog altijd niet hebben ingestemd met de al in 2010 beloofde hervormingen bij het fonds. 

Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Bankruns bij twee banken in China

Honderden mensen in China hebben vandaag hun geld opgenomen van twee kleinere Chinese banken, volgen Reuters. Er zijn geruchten dat een van de twee banken met financiële problemen kampt.

De zaak benadrukt de urgentie van de plannen om een depositogarantie stelsel op te zetten om klanten te beschermen tegen het faillissement van een bank. Beleggers en klanten van de banken worden steeds nerveuzer over de impact van de vertragende economische groei in China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Schiet de Europese centrale bank eindelijk wakker?

Er is al herhaaldelijk gezegd dat de Europese centrale bank (ECB) eigenlijk veel te weinig initiatieven neemt om het broze economische herstel het bijkomende duwtje in de rug te geven dat nochtans hard nodig is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Enkele statistieken over een mogelijke renteverhoging van de Fed

De Federal Reserve lijkt vastbesloten om de korte termijn rentevoet volgend jaar op te trekken. Uitzonderlijk is dit niet, deze cyclus duurt al veel langer dan normaal. Traditioneel maken beleggers zich zorgen als de Fed de rentevoet gaat optrekken, al is dit helemaal niet aan de orde zegt David Rosenberg op Value Walk. Iedere keer dat er een renteverhoging aankomt, maken de markten zich zorgen, maar blijven de koersen stijgen. Enkele statistieken:

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014

Kapitaal vlucht weg uit Rusland

Sinds de Russische inval in de Krim is er een heuse kapitaalvlucht op gang gekomen. Buitenlandse investeerders hebben in het eerste kwartaal van dit jaar naar schatting $70 miljard weggehaald. Andrei Klepach, de Russische staatssecretaris van Economische Zaken, bevestigt de grote uitstroom van kapitaal en erkent dat deze veel groter is dan waar men op gerekend had. Investeerders vrezen dat de uitstroom van kapitaal vroeg of laat zal leiden tot kapitaalcontroles en sluizen om die reden preventief geld weg uit Rusland.