EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21761 tot 21765 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 14 december 2014

De “Gouden Val” van Poetin!

Het doet er niet toe hoe vreemd het ook mag lijken, maar op dit moment is Poetin begonnen met de verkoop van Russische olie en gas voor fysiek goud.

Het doet er niet toe hoe vreemd het ook mag lijken, maar op dit moment is Poetin begonnen met de verkoop van Russische olie en gas voor fysiek goud.

Poetin schreeuwt dit niet uit over de hele wereld. En natuurlijk, hij accepteert nog steeds Amerikaanse dollars als tijdelijk betaalmiddel. Maar hij ruilt meteen al die dollars in die hij verkregen heeft uit de verkoop van olie en gas, slechts voor fysiek goud!

Om dit te kunnen begrijpen, volstaat het om te kijken naar de dynamiek van de groei van de goudreserves van Rusland en om deze gegevens te vergelijken met inkomsten in buitenlandse valuta, afkomstig van de RF uit de verkoop van olie en gas in dezelfde periode.

Bovendien zijn in het derde kwartaal de aankopen van fysiek goud door Rusland op een all-time high recordniveau. In het derde kwartaal van dit jaar, had Rusland de ongelooflijke hoeveelheid goud van 55 ton aangeschaft. Het is meer dan alle centrale banken van alle landen van de wereld bij elkaar (volgens officiële gegevens)!

Lees verder op wordpress.com
Geplaatst op: zondag 14 december 2014

Gevolgen van de lage olieprijs op een rijtje

Op haar blog ‘Our Finite World’ zet Gail Tverberg de gevolgen van de lage olieprijs op een rijtje. Hieronder een korte Nederlandse samenvatting van dat uitgebreide overzicht.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: zondag 14 december 2014

Republikeinen willen FED controleren

De Republikeinen in de Verenigde Staten zijn het meer dan zat. Het linkse beleid van Obama stond hen van bij het begin niet aan. Denken we maar aan de hele discussie rond de uitbreiding van de sociale welvaartsstaat en gezondheidszorg.

Doordat de Republicans nu zowel in het parlement als de senaat een meerderheid van de zetels bezitten, wordt het voor president Obama steeds lastiger om de politieke tegenstanders te blijven negeren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 14 december 2014

ECB lijkt controle over inflatie kwijt

Is de Europese Centrale Bank de controle over de inflatie kwijt? Een dergelijk scenario wordt steeds waarschijnlijker, want Mario Draghi van de ECB heeft al herhaaldelijk moeten waarschuwen voor deflatiegevaar. Hij hoopt waarschijnlijk dat naarmate de tijd verstrijkt het deflatiegevaar zal afnemen, maar we vrezen dat hij zijn wensen voor werkelijkheid neemt.

De persconferentie van Draghi van de ECB na afloop van de laatste meeting was eigenlijk een maat voor niets, van concrete actie was geen sprake. Zoals BNP Paribas had verwacht werden de projecties zowel qua inflatie als qua groei naar beneden bijgesteld. Voor de inflatie was de scherpe daling van de olieprijs daar zeker niet vreemd aan. Daarbovenop zijn de risico’s volgens Mario Draghi duidelijk naar beneden gegaan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 13 december 2014

Halfbroer Osama bin Laden bouwt hoogste gebouw in Afrika

Het bedrijf van een halfbroer van terrorist Osama bin Laden gaat in Marokko het hoogste gebouw van Afrika bouwen.

Het bedrijf van een halfbroer van terrorist Osama bin Laden gaat in Marokko het hoogste gebouw van Afrika bouwen.

Het gaat om een 540 meter hoge wolkenkrabber die door de Middle East Development LLC in Casablanca wordt neergezet.

Dat bedrijf is eigendom van Sjeik Tarek bin Laden, een oudere halfbroer van Osama. Het gebouw zal 114 verdiepingen gaan tellen en kost omgerekend ongeveer 800 miljoen euro.

De nieuwe wolkenkrabber wordt 540 meter hoog om te symboliseren dat Afrika 54 landen telt.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs