EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
35
kliks
31
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
23
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21766 tot 21770 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 8 augustus 2014

Russisch invoerverbod heeft minimale impact op VS en treft vooral buurlanden

Het importverbod dat Rusland gisteren afkondigde voor voedingsmiddelen als vlees, groenten en fruit, treft vooral de Russische buurlanden en oude Sovjetstaten als Estland, Letland, Litouwen en Polen. Dat berekende het financiële persbureau Bloomberg.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 8 augustus 2014

Goud stijgt door spanning Irak & Oekraïne

Goudprijs stijgt binnen 3 dagen tijd ruim 2% door spanningen rondom Irak en Oekraïne. De goudprijs sloot afgelopen dinsdag op $1288,60. Vandaag rond 9.00 uur schoot goud omhoog naar $1323,80 per troy ounce en functioneerde weer als veilige haven. Het Witte Huis besloot om luchtaanvallen uit te voeren op Islamitische strijders Islamitische Staat (IS en voorheen ISIS) wanneer deze groep Amerikaanse militairen in gevaar brengt. Naast de spanningen rondom Irak is er de kans dat er een militaire invasie dreigt in Oekraïne door Russische troepen die bij de grens worden opgebouwd. Volgens de NAVO heeft Rusland troepen van 20.000 klaar staan aan de grens met Oekraïne.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 augustus 2014

Boutros-Ghali heeft het 29 jaar geleden al voorspeld:”Conflicten gaan steeds minder om olie of grenzen maar om water.

Voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) Boutros Boutros-Ghali heeft al in 1985 gezegd dat de volgende conflicten niet over olie of grenzen zullen gaan maar over water. Dat is een stelling die hij in 1991 heeft herhaald – en we vermoeden dat hij bij zijn standpunt blijft.

Nu blijkt dat de 91-jarige Egyptenaar het altijd bij het juist eind had. De regering van de Indiase staat Karnataka, bijvoorbeeld, moet jaarlijks een dispuut uitvechten met buurstaat Tamil Nadu over het gebruik van de Kaveru-rivier, de primaire waterbron van de twee. Volgens Deccan Chronicle kunnen de twee regeringen toch profiteren van relatieve rust, dankzij de “copieuze regenval” van voorbije maanden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 8 augustus 2014

'Boycot raakt mogelijk 10.000 banen'

De Russische boycot van voedsel uit de Europese Unie zet mogelijk 10.000 banen op de tocht in Nederland. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 augustus 2014

Manipulatie goudprijs: cijfers en feiten om van te smullen

Er zijn believers en non-believers als het aankomt op een mogelijke manipulatie van de goudprijs. De onderdrukking van de goudprijs is een fenomeen dat we al decennia lang kennen, het neemt echter steeds andere vormen aan. Eerst werd goud verkocht om de prijs te drukken, dan stapte men over op leasing van goud aan banken en sinds een dik jaar heeft de manipulatie van de goudprijs de stap naar de 21e eeuw gemaakt en gebeurt het digitaal, door naakte shorts op de markt te bombarderen.

Zo zijn er dikwijls ‘aanvallen’ op de goudprijs ’s morgens op het moment dat de voorbeurs handel in Londen begint, of op zondag nacht, wanneer het handelsvolume het laagste is. In april vorig jaar was er een meeting tussen Amerikaanse President Obama met de CEO’s van de grootste banken in de Verenigde Staten. Een dag later daalde de goudprijs met $ 250. Sindsdien zitten papieren manipulaties in de lift.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs