Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 21766 tot 21770
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

'Kremlin zet buitenlandse werknemers uit'

Nog voor het begin van de crisis rond Oekraïne merkten buitenlandse bedrijven in Rusland op dat veel buitenlandse werknemers vanwege kleine overtredingen het land werden uitgezet. 

Bron: wordpress.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

De drie grootste goudmijnen ter wereld boeken rendement van 22% in 2014

De goudprijs boekte dit jaar een rendement van zo’n 14,8%, gemeten in Amerikaanse Dollars. De drie grootste goudmijnen van de wereld, Barrick Gold, Gold Corp en Newmont Mining, boekte in dezelfde periode een rendement van grofweg 22%. De goudmijnen stegen een stuk harder dan de goudprijs. De grootste stijger was Gold Corp met 34,5% rendement in 2014. Barrick Gold steeg 18,95% en Newmont Mining boekte een rendement van 12,5%.

Bron: naturerunswild.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Wat is een crisis eigenlijk?

Momenteel hebben we last van een economische crisis. Een "crisis" die een eigen leven gaat leiden en zelf als "probleem" gezien wordt, maar de crisis is geen probleem, het is een een signaal.

De "crisis" wordt maar al te gemakkelijk gebruikt als zwart schaap en om verantwoordelijkheid van fouten in het verleden van onszelf af te schuiven (en dat lijkt o.a. de banken goed te lukken). Banken en pensioenen vallen om, niet omdat het crisis is, maar omdat er in de "gouden tijden", onverantwoorde of over-optimistische beslissingen zijn gemaakt, waarvan we nu de uitwerking zien en niemand verantwoording wil en durft te nemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Dit is wat de Fed je volgende week zal vertellen

Volgende week is er een nieuwe Fed-meeting. De financiële markten zullen hun adem weer inhouden. Het zal de eerste keer zijn dat Janet Yellen aan het woord is. Bill Gross weet alvast wat er gezegd zal worden, u hoeft dus niet in spanning af te wachten wat er zal gebeuren, aldus MarketWatch.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Spanningen tussen Rusland en Amerika lopen op

Met een falende diplomatie om de Russische annexatie van de Krim op te lossen en, als we John Kerry mogen geloven, binnenkort ook Oost Oekraïne, gaan de Verenigde Staten over op grof geschut.Het Amerikaanse ministerie van Energie kwam met een schokkende mededeling dat het ruwe olie heeft verkocht van de Amerikaanse strategische olie reserves voor het eerst sinds juni 2011. Volgens het ministerie was het een testverkoop om te controleren of de infra structuur en de operationele capaciteit van het systeem in orde zou zijn. Maar eigenlijk is het gewoon een schot voor de boeg op Poetin voor wie hoge grondstoffenprijzen belangrijker zijn dan hoe de Russische aandelenmarkt presteert. Gisteren meldde Bloomberg dat de VS het nog verder laat escaleren, verwijzend naar Chef staf van het leger, generaal Martin Dempsey, die heeft beweerd dat, in het geval van een escalatie in de Krim het Amerikaanse leger klaar is om Oekraïne en zijn bondgenoten in Europa te steunen met militaire acties.