Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 21766 tot 21770
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Centrale bank Hongarije koopt kunst

De centrale bank van Hongarije trekt €100 miljoen uit om tussen nu en eind 2018 kunst aan haar collectie toe te voegen. Veel Hongaarse kunstwerken en historische collecties zijn door de turbulente geschiedenis in het buitenland terechtgekomen. Nu wil Hongarije een deel van de historische werken terughalen naar eigen land.

Bron:
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Vietnam beperkt transporten van goud aan de grens

In Vietnam is het met ingang van 15 mei niet meer toegestaan om privé met goud het land binnen te komen of te verlaten, tenzij er sprake is van immigratie of emigratie. Voorheen was het nog mogelijk maximaal 1 kilogram goud te importeren, mits dat bij de douane werd aangegeven. Export van goud was ook mogelijk tot 1 kilogram per keer, maar alleen met een licentie van de Vietnamese centrale bank.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Column Kees de Kort | Ruzie

Frankrijk en Italië willen meer investeren in hun economie en mikken daarom op meer bestedingsruimte vanuit Brussel. "Geen nieuw verhaal: dat 3 procent tekort-verhaal is een Europese regel waar men zich al vaker niet aan heeft gehouden", zegt BNR's Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

De klok tikt voor een massale verschuiving van het globale monetaire beleid

De Amerikaanse dollar is al decennia lang de globale reservemunt. Dit zorgde er voor dat tientallen jaren lang dollars verspreid werden over heel de wereld. De vraag die niemand stelt is "Wat gaat er met al die dollar gebeuren als er een andere globale munt op het toneel verschijnt?" - komen al die dollars dan terug naar de Verenigde Staten en welke impact gaat dat hebben?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 april 2014

Rogers blijft geloven in Rusland

Jim Rogers is een tegendraads belegger pur sang. Als het bloed door de straten vloeit en niemand er iets van moet hebben, staat Jim Rogers klaar om te kopen. Een tijdje geleden lieten we weten dat de Russische overheid mogelijk meer dan 60 % van de Russische aandelenmarkt controleert. Dit is een mogelijk struikelblok om niet te investeren in Rusland, maar Jim Rogers trekt zich daar niets van aan.