EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21771 tot 21775
Geplaatst op: vrijdag 6 juni 2014

Goudprijs goedkoopst ten opzichte van aandelen sinds 2008

De goudprijs heeft het niet onder de markt in het tweede kwartaal van 2014. Vorige week moest de goudprijs al 3 % prijs geven en in het begin van de week werd deze trend verder gezet. De goudprijs boekte 7 verlieslatende handelssessies op rij. Dankzij het sterke eerste kwartaal blijft de goudprijs nog wel op positief terrein.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 6 juni 2014

De Fed kan China gaan helpen

[...]

[...]

Maar vooral opmerkelijk was de uitspraak van Faber dat indien de omstandigheden het zouden vereisen de Chinezen mogen rekenen op hulp van de Amerikanen. China is inderdaad zo belangrijk voor de wereldeconomie dat de Fed in geval van nood tussenbeide zal komen.

Wanneer er echt serieuze problemen opduiken zal de Fed dezelfde strategie toepassen die ze tot dus ver heeft toegepast. Dat wil zeggen dat de geldpersen in de U.S. weer op volle toeren zullen draaien. De wereld zal overspoeld worden met geld en dat geld zal gebruikt worden om de gaten, geslagen in China, te dichten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 6 juni 2014

Problemen eurozone nog lang niet opgelost

Gezien de nog altijd torenhoge werkloosheidsgraad in de eurozone (11,7%), de verdere terugval van de nochtans al lage inflatie (tot 0,5% in mei),  de daling van het door de banken aantal toegestane leningen en de oncomfortabel hoge eurokoers, was op de maatregelen van de ECB, die in feite veel te laat komen, al lang vooruitgelopen. De leidende indicatoren in de eurozone hebben sinds de zomer van 2013 wel een welgekomen verbetering kunnen laten optekenen en wellicht is het daarom dat de ECB niet vroeger tot actie is overgegaan, maar al bij al is dit toch niet echt een overtuigend argument.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 6 juni 2014

ECB lanceert Targeted LTRO, wat is dat precies?

De ECB verlaagde niet alleen de rente, ook introduceerde ze een nieuw stimuleringsprogramma. Onder Targeted LTRO kunnen banken goedkoop geld lenen bij de ECB, dat ze weer uit kunnen lenen aan particulieren en bedrijven om de economie te ondersteunen. Lees de uitleg met achtergrond op Marketupdate.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 6 juni 2014

ECB helpt indices op Wall Street aan nieuwe records

De Dow Jones en de Standard & Poor's 500, twee sterindices van Wall Street, hebben vandaag de beursdag afgesloten op nieuwe recordhoogtes. De indices werden gedragen door de monetaire relancemaatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) trof voor de eurozone.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs