Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 21776 tot 21780
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 13 april 2014

Europese centrale bank moet steun bieden

In de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) vonden we twee interessante artikels die van groot belang kunnen zijn voor de evolutie van de markten in de komende weken en maanden. Op de eerste plaats waren er de uitspraken van BBK President Jens Weidmann en EU Economics Commissioner Olli Rehn.

Deze twee zwaargewichten spraken zich uit tegen de pogingen van Frankrijk om nog meer uitstel te krijgen om het deficiet op de begroting in orde te krijgen. Geen van beiden lijkt erg geneigd om de Fransen dat uitstel te gunnen. Te meer omdat ze al uitstel hebben gehad en blijkbaar altijd in dezelfde kwalen hervallen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 13 april 2014

Vorig jaar weer 80.000 banen weg bij banken

Ondanks het ontluikend economisch herstel hebben de dertig grootste Europese banken het afgelopen jaar hun personeelsbestand weer met 3,5 procent uitgedund. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 13 april 2014

'Wereldbank is op de goede weg'

De reorganisatie die de Wereldbank vooruit moet helpen in de strijd tegen armoede is goed op weg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 13 april 2014

'Sterke euro kan ECB tot maatregelen dwingen'

Een verdere versterking van de euro kan de Europese Centrale Bank (ECB) aanzetten tot nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de Europese economie. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 13 april 2014

IMF zet VS verder onder druk

De hervorming van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet doorgaan, met of zonder de steun van de Amerikaanse politiek.