Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 21781 tot 21785
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Chinese schaduwbankieren vergelijkbaar met Amerikaanse subprimecrisis?

Veel waarnemers maken zich zorgen over het schaduwbankieren in China. Daarmee wordt de vergelijking gemaakt met de Amerikaanse toestanden van enkele jaren geleden. De banken waren toen buiten balans buitengewoon actief en waren blijkbaar vergeten dat wat buiten de balans gebeurde vroeg of laat terug op de balans moest opduiken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

De wereld zit te diep in het rood

"Er bestaat geen enkele mogelijkheid om de definitieve implosie te vermijden van een bubbel die ontstaan is door kredietexpansie. De vraag is alleen of de crisis zich eerder vroeg zal manifesteren door het vrijwillig opgeven van de kredietuitbreiding, dan wel op een later tijdstip via een definitieve en totale ineenstorting van het valutasysteem."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

'Kremlin zet buitenlandse werknemers uit'

Nog voor het begin van de crisis rond Oekraïne merkten buitenlandse bedrijven in Rusland op dat veel buitenlandse werknemers vanwege kleine overtredingen het land werden uitgezet. 

Bron: wordpress.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

De drie grootste goudmijnen ter wereld boeken rendement van 22% in 2014

De goudprijs boekte dit jaar een rendement van zo’n 14,8%, gemeten in Amerikaanse Dollars. De drie grootste goudmijnen van de wereld, Barrick Gold, Gold Corp en Newmont Mining, boekte in dezelfde periode een rendement van grofweg 22%. De goudmijnen stegen een stuk harder dan de goudprijs. De grootste stijger was Gold Corp met 34,5% rendement in 2014. Barrick Gold steeg 18,95% en Newmont Mining boekte een rendement van 12,5%.

Bron: naturerunswild.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Wat is een crisis eigenlijk?

Momenteel hebben we last van een economische crisis. Een "crisis" die een eigen leven gaat leiden en zelf als "probleem" gezien wordt, maar de crisis is geen probleem, het is een een signaal.

De "crisis" wordt maar al te gemakkelijk gebruikt als zwart schaap en om verantwoordelijkheid van fouten in het verleden van onszelf af te schuiven (en dat lijkt o.a. de banken goed te lukken). Banken en pensioenen vallen om, niet omdat het crisis is, maar omdat er in de "gouden tijden", onverantwoorde of over-optimistische beslissingen zijn gemaakt, waarvan we nu de uitwerking zien en niemand verantwoording wil en durft te nemen.