Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 21781 tot 21785
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Kan de zilverprijs nog eens 50 % dalen?

De meeste grondstofspecialisten verwachten een hogere zilverprijs de komende jaren. Zilver wordt in grote mate geconsumeerd door steeds meer technologische en medische toepassingen. Er zijn al verschillende berichten geweest dat bedrijven zilver hamsteren omdat er tekorten dreigen. Maar als iedereen een prijsstijging verwacht, kan het tegenovergestelde wel eens waar worden. In tegenstelling tot de goud-ETF's hebben de zilver-ETF's vorig jaar zilver toegevoegd aan hun reserves. Als deze trend keert, kan dit de prijs alsnog nog eens onderuit halen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Dit is hoe echt geld werd gewisseld naar fiat geld

Voor 1933 kon je een briefje van $ 100 Treasury Note omwisselen bij een bank voor $ 50 goud en $ 50 zilver. In 1933 veranderde er iets. Als je dan naar de bank ging met dezelfde vraag, kreeg je als antwoord: sorry, dat gaat niet - ik kan je wel 2 briefjes van $ 50 Federal Reserve Notes geven. Vanaf toen veranderde de financiële wereld compleet en vandaag zitten we in de eindfase van dit spel. Dit is hoe de Rotschilds het financieel landschap hebben herschapen in hun voordeel, aldus Silver Doctors...

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

De globale brain drain: 'Talent is de nieuwe olie'

Anne-Christine Poujoulat’s Werelds meest precaire natuurrijkdom is niet olie, voedsel of water, maar talent. “Peak talent zal er voor zorgen dat we peak oil nooit zullen meemaken,” aldus Jim Russell in de Pacific Standard.

Volgens de professoren Michael Teitelbaum van Harvard en Jay Winter van Yale leeft ruim de helft van de wereldbevolking nu al in vergrijzende landen met een vruchtbaarheidsgraad van minder dan 2,1 kinderen per vrouw (de minimumvereiste om de bevolking stabiel te houden).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Koper wordt zachtjes aan een ‘koopje’

De macrocijfers met betrekking tot de Chinese economie werden de afgelopen weken niet zo goed onthaald, en dit had gevolgen op de koers van het koper. Het lijkt er wel op alsof de Chinese economie inderdaad stoom aan het aflaten is. De doemdenkers komen meteen op de proppen met een ‘worst case scenario’. Inderdaad, het verhaal van de harde landing duikt weer op.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 1 april 2014

Griekenland krijgt 6,3 miljard euro nieuwe noodsteun

Griekenland kan voorlopig blijven rekenen op Europese steun. Maar de geldschieters houden een stok achter de deur om Athene tot hervormingen aan te zetten, door de leningen in meerdere delen op te knippen.