EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21786 tot 21790
Geplaatst op: donderdag 5 juni 2014

4 redenen waarom enorme ongelijkheid de samenleving dood knijpt

Het fiat geldsysteem zorgt al decennia lang voor een transfer van de welvaart van de middenklasse naar de rijken, maar sinds de financiële crisis is het proces naar inkomensongelijkheid alleen maar toegenomen zodat het nu ongeziene en ongehoorde proporties aanneemt, zo zegt Thomas Piketty. Onderstaande voorbeelden komen uit de Verenigde Staten, maar het zou me niet verbazen als deze situatie te kopiëren valt naar Europa.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 5 juni 2014

ECB gaat banken onder voorwaarden extra lenen

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat banken in de eurozone onder voorwaarden langetermijnleningen verstrekken. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 5 juni 2014

Manipulatie van de goudprijs is doodnormaal

Wie zonder problemen geld kan toveren uit het niets, kan ook zonder problemen posities innemen op de markten. De goudprijs is een barometer voor de gezondheid van het financiële systeem. Als het systeem ziek is, prefereert men goud omdat goud altijd op een of andere manier terugkeert naar het monetaire systeem. Maar in de wereld van fiat geld, is het gemakkelijk om de symptomen van een ziek systeem te maskeren. Manipulatie van de goudprijs is dan ook dood normaal, aldus MarketUpdate.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 5 juni 2014

Het aantal werkenden in de Eurozone blijft dalen

De laatste tijd horen we veel over de problemen die nog steeds aanwezig zijn in de Eurozone. Zo vechten veel Eurozonelanden tegen deflatie en er zijn zelfs sommige tekenen dat in Duitsland in sommige regio’s al deflatie is. Maar ook het aantal werkenden in de Eurozone neemt nog steeds elk jaar af. En dat is toch wel een probleem dat snel verholpen zal moeten worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 5 juni 2014

BREAKING: Historisch ECB besluit!

De ECB heeft de kortetermijn rente verlaagd van 0,25 naar 0,15 procent. Maar wat vooral insloeg als een bom was dat de ECB de deposito rente negatief heeft gemaakt: -0,1%. Dit zijn historische besluiten door de Europese centrale bank.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs