Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 21786 tot 21790
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 12 april 2014

Europa treedt in de schaduw van Amerika

De grootste aandacht gaat de laatste tijd uit naar de economische situatie in Amerika. De Fed zorgt daarbij voor veel onzekerheid onder de beleggers. De Fed heeft namelijk ingespeeld op een flink herstel in de Amerikaanse economie. Lovende woorden werden zelfs verkondigd door Janet Yellen.

Maar die tijd lijkt heel ver van ons vandaan te zijn. De Amerikaanse economie kan op de volledige steun rekenen van de Fed. Maar alleen als dat ook echt nodig is. Deze woorden zouden normaliter zorgen voor enige onzekerheid. Toch is er duidelijk geen onzekerheid te vinden onder de Amerikaanse beleggers. Het vertrouwen op Janet Yellen is nog steeds groot.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 12 april 2014

Het gaat sneller beter dan je denkt met de Nederlandse economie

Het herstel van de Nederlandse economie gaat sneller dan verwacht. Vooral in de industrie en de bouw trekt de productie verrassend snel aan. Zelfs op de zieltogende arbeidsmarkt is het eerste herstel zichtbaar.

Dat is opvallend, want de verwachting van veel economen was dat het conjuncturele herstel, dat ergens begin 2013 inzette, uiterst traag zou verlopen. De belangrijke handelspartners van Nederland krabbelen ook pas net op, dus de export zou ditmaal minder explosief herstellen dan in eerder perioden met opgaande conjunctuur.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 12 april 2014

Rijkste 1 procent bezit bijna een kwart van alle vermogen

Volgens het CBS had in 2012 de rijkste 1 procent van Nederland (74 duizend huishoudens) 273 miljard euro vermogen.

Nederland staat te boek als een egalitair land, maar tijdens de crisis is de ongelijkheid groter geworden. De rijkste 1 procent bezit bijna een kwart van het totale vermogen, waarmee de verdeling tussen arm en rijk internationaal tot de scheefste behoort. Voor de crisis hadden de allerrijksten nog ruim eenvijfde van het vermogen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 12 april 2014

Hoeveel verdienden Obama en Poetin vorig jaar?

UPDATE Uit de belastingaangifte van de Amerikaanse president Barack Obama die gisteren door het Witte Huis openbaar gemaakt werd, blijkt dat hij samen met zijn vrouw Michelle het afgelopen jaar 481.098 dollar (ongeveer 345.000 euro) heeft verdiend. Ook de inkomensverklaring van de Russische president Vladimir Poetin werd gisteren vrijgegeven. Zo blijkt Poetin met een inkomen van 3,5 miljoen roebel (ongeveer 70.000 euro) minder te verdienen dan premier Dimitri Medvedev.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 12 april 2014

Beste transport EU in Nederland en Duitsland

Nergens in de Europese Unie is transport zo goed geregeld als in Nederland en Duitsland. Dat blijkt uit het 'transportscorebord' dat de Europese Commissie vrijdag publiceerde.