EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21786 tot 21790 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 17 september 2014

Waarom Schotland het Britse pond niet zomaar kan houden

Het is hét schrikbeeld waarmee het ‘nee’- kamp de Schotten donderdag probeert over te halen om tegen onafhankelijkheid te stemmen: geen unie, geen pond. Volgens de Schotse leider Alex Salmond is dat onzin, en kan Schotland het pond houden, of Londen dat nu wil of niet. Klopt dat ook?

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 17 september 2014

Oekraïense politicus letterlijk gedumpt in vuilcontainer

Wanneer zal de eerste Nederlandse politicus in een vuilcontainer eindigen?

Wanneer zal de eerste Nederlandse politicus in een vuilcontainer eindigen?

Een woedende menigte heeft gisteren buiten het Oekraïense parlement een Oekraïens parlementslid staan opwachten. Toen het parlementslid, Vitaly Zhurasky, van de “Economische Ontwikkeling Partij” het gebouw verliet hebben ze hem opgepakt en in een  vuilcontainer gegooid. Het is niet precies duidelijk wat Zhuravsky heeft gedaan om dit te verdienen. Volgens NBC news heeft het te maken met het feit dat hij in het verleden heeft geprobeerd om wetten door te voeren die anti regeringsprotesten moesten tegengaan.  Hij is ook van het soort dat regelmatig klaagt dat de pers gemene dingen over hem zegt.

[VIDEO]

Lees verder op Gewoon-nieuws.nl
Geplaatst op: woensdag 17 september 2014

Maak plaats voor bitcoinbeurs in Nederland

Sinds vorige week kent ons land twee bitcoinbeurzen. Een bitcoinbeurs is een handelsplatform waar bitcoins verhandeld kunnen worden.

Sinds vorige week kent ons land twee bitcoinbeurzen. Een bitcoinbeurs is een handelsplatform waar bitcoins verhandeld kunnen worden.

Tot nu toe moesten bitcoin enthousiastelingen hun bitcoins nog verhandelen via buitenlandse beurzen. In Nederland bestonden alleen enkele bedrijven waar bitcoins kunnen worden gekocht. Er was echter nog geen beurs in Nederland waarop men koop- en verkooporders kon inleggen.

Bitcoin entrepreneurs hebben met (onder andere) twee problemen te maken in Nederland. De eerste is dat voor het opzetten van een beurs de goedkeuring is vereist van De Nederlandsche Bank (DNB). Eenieder die op een bitcoinbeurs wil aan- en of verkopen moet in beginsel bij of in naam van die beurs een saldo aanhouden. Uit dit saldo kunnen bitcoins worden gekocht, danwel wordt er bij verkoop een tegoed bijgeschreven. Dit saldo is betreft gelden die op enig moment aan de koper of verkoper van bitcoins zullen moet worden terugbetaald. Volgens de Wet financieel toezicht is het verboden dit soort gelden (zogenaamde opvorderbare gelden) bedrijfsmatig aan te houden, tenzij men – kort samengevat – beschikt over een (bank)vergunning of wanneer de gelden van zogenaamde professionele marktpartijen worden aangetrokken, bij uitstek niet de categorie waar men veel bitcoin aanhangers zal aantreffen. DNB kan een ontheffing verlenen, maar de voorwaarden voor het verlenen van een ontheffing zijn streng. De informatie die – op de website of in interviews – openbaar is gemaakt over de twee Nederlandse beurzen, maakt niet duidelijk of daadwerkelijk aan dit vereiste van ontheffing is voldaan. Eén beurs laat weten dat ze een tijdelijke vrijstelling heeft verkregen, terwijl de andere beurs voor een Franse route heeft gekozen. De centrale bank in Frankrijk zou “gemakkelijker” zijn geweest dan DNB. Die beurs lijkt een Franse rekening aan te houden.

Lees verder op coincourant.nl
Geplaatst op: woensdag 17 september 2014

‘Huizenprijzen ruim 20 procent te hoog’

Dat blijkt uit data van de Bank of International Settlements die de huizenprijzen van diverse landen afzet tegen zowel inkomens als huurprijzen.

Dat blijkt uit data van de Bank of International Settlements die de huizenprijzen van diverse landen afzet tegen zowel inkomens als huurprijzen.

Ten opzichte van huren zijn koopwoningen in Nederland niet veel duurder.

In België zijn huizen ruim 40 procent te duur afgezet tegen het inkomen. Ook in vergelijking met huren zijn onze zuiderburen slechter af.

In Japan zijn woningen juist te goedkoop ten opzichte van het inkomen, maar liefst 40 procent.

Lees verder op nugeld.nl
Geplaatst op: woensdag 17 september 2014

17 september: strijd om Europese spaarder en 9 andere dingen die je moet weten

Zwakke eurolanden stunten met spaarrentes om spaargeld uit andere Europese landen aan te trekken. Verder overleeft de Franse premier een motie van wantrouwen en leent China geld aan banken. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij over de beursdag van vandaag.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs