Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 21796 tot 21800
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Terugkeer ‘Gouden Jaren’ voor Japan is ver weg

De laatste tijd is er genoeg nieuws geweest over de Japanse economie, maar de gouden jaren lijken achter de rug voor dit exportland. De economie loopt minder goed dan de afgelopen jaren, en nu geeft die enorme druk op de beleidsmakers in het land.

Overigens is Japan niet het enige land met veel groeizorgen, China kan zich daar rustig bij aansluiten. De groei van China moet naar beneden bijgesteld worden, en daardoor noteerde de Chinese beurs op de laagste stand in 5 jaar.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Klaas Knot waarschuwt: pensioenstelsel is onhoudbaar

Het pensioenstelsel is in de huidige vorm niet houdbaar en moet drastisch op de schop. 'Het is onontkoombaar dat we naar een stelsel gaan waarin minder zekerheid zal bestaan over de hoogte van de pensioenuitkering.'

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Is er een zilvertekort op komst?

Zilver wordt zowel gebruikt als investering als in de industriële productie voor technologische en medische toepassingen. Doordat zilver populair is in beide segmenten, kan er in de toekomst een tekort optreden. Momenteel zijn er al tekenen dat er een oorlog gaande is tussen de vraag vanuit de industriële wereld en de investeringswereld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Goud: Diegene die de “pain” hebben doorstaan, krijgen nu de “gain”

Beleggers in goud en goudmijnen hebben enkele moeilijke jaren achter de rug. US Fund vergelijkt het met een loopwedstrijd van 10 km die uiteindelijk een marathon blijkt te zijn. Maar diegene die de pijn hebben doorstaan, plukken daar nu de vruchten van. De Philadelphia Gold & Silver Index (XAU) steeg dit jaar al meer dan 25 % en doet het daarmee veel beter dan de algemene markt.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Bijna 200.000 kinderen groeien in Nederland op in armoede. Het aantal minderjarigen dat opgroeit in gezinnen met een bijstandsuitkering, is sinds 2009 met meer dan 10 procent gestegen. Een steeds grotere groep kinderen woont bovendien in achterstandswijken, meldt dagblad Trouw.