Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 2181 tot 2185
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Water straks meer waardevol dan olie

Waterschaarste is één van de grote uitdagingen waarmee de industrie in de toekomst geconfronteerd zal worden. Door het gebrek aan voldoende voorraden zal water uiteindelijk waardevoller worden dan petroleum.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Trump drukt door

Bij de G20 waait in zoverre een nieuwe wind dat niet iedereen het meer met elkaar eens is. Of liever: de VS gaat meer en meer zijn eigen gang, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort: Trump is bezig zijn programma door te drukken in de overleggen met internationale organisaties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Voor het eerst meer dan tweeduizend miljardairs wereldwijd

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes oversteeg het aantal miljardairs in 2016 voor het eerst de tweeduizend. Er zijn nu wereldwijd 2.043 personen met een vermogen in dollars van minimaal tien cijfers. 

De toename in één jaar met 233 miljardairs is de grootste in de 31 jaar dat Forbes wereldwijd miljardairs in kaart brengt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Car wars: Trump gaat strijd met China aan

De Verenigde Staten bereiden een aanval voor op de Chinese automarkt. De Amerikaanse president Donald Trump is immers van oordeel dat China zich bij de autoproductie aan concurrentievervalsing schuldig maakt.

Dat heeft de Amerikaanse nieuwssite Axios gemeld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Shiller: Aandelenmarkt enorm overgewaardeerd

Volgens de Amerikaanse econoom Robert Shiller is de Amerikaanse aandelenmarkt op dit moment ‘zwaar overgewaardeerd’. Dat is geen goed teken, aangezien dezelfde econoom eerder ook de dotcom bubbel en de huizenmarktbubbel in de Verenigde Staten met redelijk grote nauwkeurigheid wist te voorspellen. Shiller ziet in het huidige optimisme op de beurs gelijkenissen met de situatie van eind jaren negentig, toen beleggers ook zeer positief gestemd waren.