Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21806 tot 21810
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Wie is verantwoordelijk voor de goudprijs?

De vermoedens dat er iets mis was met de goudprijs bestond al langer. De vreemde prijsbewegingen hebben in de loop van vorig jaar heel wat waarnemers de wenkbrauwen doen fronsen. Op gezette tijden werd die goudprijs zonder pardon fors lager gezet, zonder dat iemand eigenlijk wist wat er aan de hand was.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Column Kees de Kort | Een tikje vertekend

Het CBS heeft de groeitaxatie voor het vierde kwartaal een beetje naar boven bijgesteld. "Een tikje vertekend", vindt BNR's Kees de Kort. "Want wat er gebeurde is dat het derde kwartaal iets naar beneden is bijgesteld. Als je iets naar beneden bijstelt en het andere getal blijft hetzelfde, dan komt er altijd een klein plusje uit."

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Nieuw Zwitsers onderzoek naar valutafraude

Het onderzoek richt zich momenteel op de banken UBS, Credit Suisse, Züricher Kantonalbank, Julius Bär, JPMorgan Chase, Citigroup, Barclays en Royal Bank of Scotland. WEKO liet maandag in een verklaring weten dat er ''aanwijzingen bestaan dat deze banken afspraken maakten om de valutakoersen te manipuleren".

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Week 13: bankruns,

De goudprijs daalde afgelopen week 3%. De prijs van zilver daalde minder sterk maar boekte ook een min van 2,3%. De ratio goud / zilver bleef ongeveer gelijk op 1/65. Verder werd deze week bekend dat Irak in februari van dit jaar 36 ton goud kocht. De Russen kochten in februari 7,2 ton goud. David Morgen werd geinterviewd door Greg Hunter en voorspelt een zilverprijs van $100 per troy ounce. In China vonden bankruns plaats bij 2 kleinere banken en de import van goud door China nam in februari met 30% toen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Hoe berekent een land zijn bruto binnenlands product?

Het bruto binnenlands product is één van de cruciale concepten in de wereldwijde economie. Het laat regeringsleiders immers toe een inzicht te verwerven in de gezondheid van hun nationale economie, waarop ook strategieën voor een verdere economische groei kunnen worden gebaseerd en budgetplannen kunnen worden uitgewerkt. Het concept vormt echter een bijzonder complex gegeven dat daarnaast ook afwijkende realiteiten kan weerspiegelen. Bovendien wordt steeds meer de waarde van het bruto binnenlands product binnen de huidige maatschappijvorm in vraag gesteld en wordt vanuit diverse hoeken aangestuurd op een alternatief.