Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 21806 tot 21810
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Het sprookje van economisch herstel

De Amerikaanse economie herstelt helemaal niet. Veel bedrijven moeten bezuinigen en personeel ontslaan. Ook zijn de banencijfers nog steeds niet om over naar huis te schrijven en hebben met name jongeren moeite om een baan te vinden. Ook zijn er steeds minder Amerikanen die het gevoel hebben tot de middenklasse te behoren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Daling koperprijs is gevaar voor de wereldeconomie

De koperprijs wordt gezien als de graadmeter van de Chinese economie, en de prijs van koper is de afgelopen tijd flink in waarde gedaald. Daardoor zien sommige analisten dit als een waarschuwingsteken voor de gehele wereldeconomie.

De reden dat koperprijs zo’n belangrijke graadmeter is van de Chinese economie is, omdat koper en ijzererts veel worden gebruikt in de bouw en industrie, maar ook als onderpand voor leningen in China. De dalende groeiverwachtingen voor China heeft ervoor gezorgd dat de koers van beide metalen flink is gedaald.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Is de afscheiding van de Krim legaal?

De internationale gemeenschap heeft geen wettelijke basis om zich te mengen in de toekomst van de Krim als een onderdeel van Oekraïne, onafhankelijk land of een gewest van de Russische federatie. Dat zegt de krant Financial Times naar aanleiding van het referendum dat in de Krim wordt georganiseerd over een afscheuring van Oekraïne. De krant merkt op dat de internationale wetgeving het recht op afscheiding niet specifiek erkent, maar ook geen enkele belemmering voorziet van unilaterale onafhankelijkheidsverklaringen. De internationale instellingen zullen volgens de Financial Times door de uitslag van het referendum niet in actie komen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Is de goudprijs nu écht vertrokken?

Vorige week presteerde de goudprijs nog redelijk zwak, zeker met de geopolitieke spanningen. Deze week lijkt de goudprijs weer in betere doen, op het moment van schrijven staat de goudprijs klaar om door te breken door de grootste weerstand van $ 1.370.  Is dit de definitieve doorbraak van de goudprijs?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

100.000 miljard dollar schulden, hoe geraken we daar ooit van af?

De Bank for International Settlements maakte deze week bekend dat de landen wereldwijd liefst 100.000 miljard dollar overheidsschulden hebben. De Verenigde Staten alleen al zijn goed voor 43.000 miljard dollar. Cijfers die de overheidsschuld van de altijd met de vinger gewezen zondebokken zoals Griekenland en Italië doen verbleken. De schulden beginnen in ieder geval een zodanige omvang aan te nemen dat steeds meer mensen zich afvragen hoe de landen er ooit nog in zullen slagen om die af te bouwen.