Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 21811 tot 21815
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 13 april 2014

'Sterke euro kan ECB tot maatregelen dwingen'

Een verdere versterking van de euro kan de Europese Centrale Bank (ECB) aanzetten tot nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de Europese economie. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 13 april 2014

IMF zet VS verder onder druk

De hervorming van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet doorgaan, met of zonder de steun van de Amerikaanse politiek. 

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 13 april 2014

Goud en zilver report (Week 15)

De prijzen van goud en zilver bleven afgelopen week dicht bij huis. De markt weet vooralsnog geen richting te kiezen en de volumes in de markt zijn zeer dun. Ondertussen blijft de Aziatische goudmarkt zich razendsnel ontwikkelen, want onlangs werd er nog een nieuwe goudbeurs geopend in Singapore.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 13 april 2014

Zilver en Goud paritair met opgeslagen energie

Zilver is een industrieel metaal met een groot aantal benijdenswaardige en onvervangbare eigenschappen. Het is het meest geleidende element in het periodiekstelsel, waarom zilver veel wordt gebruikt in de elektronica-industrie. In het verleden werd zilver voornamelijk gebruikt voor monetaire en decoratieve doeleinden, toen groeide de hoeveelheid bovengronds geraffineerd zilver nog elk jaar. Nadat het industrieel gebruik toenam, werd die trend omgekeerd, tegenwoordig is vermoedelijk ongeveer de helft van al het gedolven zilver in de geschiedenis voor altijd verdwenen. Goud is eigenlijk het monetair metaal, terwijl zilver residuele monetaire kwaliteiten heeft. Maar voor nog lange tijd zal zilver door institutionele en particulier investeerders en voor industriële toepassingen gevraagd blijven, het metaal wordt schaarser en zeldzamer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 12 april 2014

VS blijft bezorgd over eurozone

De Verenigde Staten blijven bezorgd over de Europese economie, ondanks de eerste tekenen van herstel in de eurozone.