Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 21816 tot 21820
Bron: Investing.com
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Londen als handelscentrum voor Chinese yuan

Steeds meer beleggers willen investeren in de Chinese kapitaalmarkt, maar die is minder toegankelijk dan andere markten. Voor handelaren in Londen wordt het binnenkort een stuk makkelijker om te handelen in financiële activa die in yuan genoteerd staan. Door een overeenkomst tussen de Chinese en Britse centrale bank wordt er binnenkort een clearing bank geopend in de City.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Rusland gaat eigen betalingssysteem ontwikkelen

Poetin heeft gezegd dat Rusland tempo gaat maken met de ontwikkeling van een eigen betalingssysteem, zodat ze minder afhankelijk is van het Westen. Door de sancties van onder meer Visa en MasterCard worden sommige Russen beperkt in hun mogelijkheden om betalingen te doen. Een eigen systeem moet die afhankelijkheid verkleinen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Stijgende schuld doet Japanner goud hamsteren

Het gaat niet goed in Japan: het handelstekort groeit, de economische heropleving blijft achterwege en de overheidsschuld blijft stijgen. Japan doet niets anders dan de meeste ontwikkelde landen, het doet alles wel op een veel grotere schaal. Sinds december 2012 werkt Abenomics op volle toeren, maar heeft het nog niet vele zode aan de dijk gebracht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

Zorgen om 'verborgen' overheidsschuld van België

De kans is groot dat de overheidsschuld van ons land alsnog zal uitkomen boven de 100 procent van het BBP. Dat achterhaalde de krant De Tijd. Reden zijn enkele opmerkingen over 'verborgen overheidsschuld' die het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) heeft gekregen van Europa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 31 maart 2014

De wereld heeft het IMF nodig

Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) is een onmisbare factor in onze wereld. Diverse landen hebben al aangeklopt bij het IMF voor hulp. Zo wordt er ook binnenkort 18 miljard dollar aan leningen verstrekt aan Oekraïne.

Sinds het hoogtepunt (2011) van leningen verstrekken aan probleemlanden zijn we rustig aan gedaald. De economie leek weer uit het gat te kruipen om weer de weg naar boven op te zoeken. Vanuit verschillende hoeken kwamen er positieve economische macrocijfers die ervoor zorgden dat het geloof onder de consumenten weer terug kwamen. Niet alleen de consumenten kregen weer geloof in de economie, de investeerders durfden ook weer risico’s te nemen.