EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21816 tot 21820
Geplaatst op: woensdag 4 juni 2014

Volatiliteit op financiële markten blijft dalen

De volatiliteit op de financiële markten is uitzonderlijk laag. Aandelen, obligaties, valuta en edelmetalen bewegen nauwelijks in prijs. De euro liet de afgelopen twee maanden de laagste volatiliteit zien sinds de introductie van de munt 15 jaar geleden. Tegelijkertijd daalde de volatiliteit van Amerikaanse 10-jaars leningen naar het laagste niveau in 35 jaar. Is het stilte voor de storm?

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014

Spanje en Italië kunnen goedkoper geld lenen dan de US

Keren we even terug in de tijd, meer bepaald naar de lente van 2012. Op dat moment leek het vonnis van de euro te worden voltrokken. De speculanten hadden de Eurozone in de tang genomen door op grote schaal short te gaan in obligaties uitgegeven door landen uit de Europese periferie. Het leek slechts een kwestie van tijd alvorens het lot van de euro bezegeld zou zijn.

Dat was echter buiten de waard gerekend en de naam van die waard was in dit geval Mario Draghi. De president van de Europese centrale bank pakte met een bijzonder drieste verklaring uit waarin hij de oorlog verklaarde aan iedereen die zou proberen om de toekomst van de euro in gevaar te brengen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014

Het IMF leidt ons naar een economische catastrofe

Op de meeting van het International Monetary Fund, het IMF houdt traditioneel elk voorjaar zo’n vergadering, vielen nogal wat optimistische klanken te horen. Er weerklonken weliswaar een paar waarschuwingen, bijvoorbeeld wat betreft de problemen met iets wat op bubbles zou kunnen lijken in sommige segmenten van de markt, maar eigenlijk waren de klachten vaak onduidelijk geformuleerd.

Iemand kwam een verhaal afsteken over banken die tot over de oren in de schulden steken maar dat verhaal is eigenlijk niet nieuw en er werd dus relatief gezien weinig aandacht aan besteed. Blijkbaar zal het probleem van de schulden bij de banken zichzelf oplossen als we maar voldoende geduld opbrengen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014

Canadese munthuis verkoopt kwart meer zilveren munten

De Royal Canadian Mint (RCM) zag de verkoop van zilveren Maple Leaf munten in het eerste kwartaal van dit jaar met 24,2% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Werden er in de eerste drie maanden van vorig jaar 6,6 miljoen zilveren munten verkocht, in dezelfde periode van dit jaar waren dat er maar liefst 8,2 miljoen. De verkoop trok niet alleen aan in de Verenigde Staten en Europa, maar ook in Zuidoost Azië.

Lees verder op
Geplaatst op: dinsdag 3 juni 2014

Goud en olie hebben meer met elkaar te maken dan je zou denken

Goud en olie hebben redelijk wat met elkaar te maken. Wat vele mensen echter niet weten is dat de Arabische landen vroeger goud wilden hebben in ruil voor hun olie. Nu moeten de OPEC-landen andere manieren zoeken om goud te ruilen voor hun olie. Zij weten als geen ander dat de oliebronnen niet eeuwig blijven bestaan. Als de oliebronnen opdrogen, moeten ze iets anders in de plaats hebben om hun welvaart te bewaren. Amerikaanse dollars zullen hun koopkracht niet intact houden, maar goud wel.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs