Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 21816 tot 21820
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Euro naar hoogste niveau sinds november 2011

De euro noteert vandaag/donderdag boven de 1,39 dollar. Het is van november 2011 geleden dat de euro zo hoog noteerde. KBC-analist Koen De Leus meent dat die sterke notering te maken heeft met de beslissing van de ECB van vorige week om geen extra monetaire versoepeling door te voeren. Daarnaast ligt ook de toestroom van beleggingsgeld waarschijnlijk aan de basis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Faber: “China heeft geen kredietbubbel – China heeft een gigantische kredietbubbel”

Volgens Marc Faber groeit de Chinese economie maar aan de helft van het tempo dat ze officieel rapporteren. Als China zijn groeicijfers bekend maakt, toveren ze een cijfer uit hun mouw wat het beste past op dat moment. Faber denkt dat China slechts 4 % op jaarbasis groeit, maar in een wereld die globaal niet groeit, is dat nog steeds een fantastische prestatie.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

De zenuwoorlog om het Duitse goud in Amerika

Op internet doen al een tijd geruchten de ronde als zou Amerika weigeren 1.500 ton goud, dat eigendom is van Duitsland en bij de Federal Reserve in New York ligt opgeslagen, terug naar Berlijn te zenden. Duitsland stockeerde zijn goud tijdens de Koude Oorlog om strategische redenen bij de Fed, de Bank of England en de Banque de France.

Begin vorig jaar raakte dan bekend dat onze oosterburen 300 ton goud uit New York zouden repatriëren en 374 ton uit Parijs.

Omdat deze operatie vertraging opliep doen nu zo veel samenzweringstheorieën de ronde dat al 15.000 Duitsers de petitie ‘Breng ons goud terug’ hebben ondertekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Europese sancties tegen Rusland zijn dichtbij

Omdat de situatie rondom Oekraïne niet verbetert, wil de Europese Unie eventuele sancties tegen Rusland opleggen. Dit staat in een zeven pagina’s rapport wat nog goed gekeurd moet worden door de Europese Ministers van Buitenlandse Zaken. Mocht het tot deze sancties komen dan zal dit de eerste keer betekenen van Europa naar Rusland na de koude oorlog. Dit zal ook een teken zijn van de ernstige verslechtering in het contact tussen Oost en West.

In het rapport staan de beperkende maatregelen tot in het detail. Natuurlijk zullen deze sancties alleen worden opgelegd bij een verslechtering van de situatie, of wanneer Rusland de internationale bemiddelaars in Oekraïne niet toe laat. De reisbeperkingen van de Russen naar Europa zal één van de belangrijkste maatregelen zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Banken nog niet op het droge

Nadat eerder deze week de Italiaanse bank Unicredit een miljardenverlies bekendmaakte dat gepaard zal gaan met het wegsnijden van meer dan 8000 banen, en nadat ook de Amerikaanse banken Citigroup en JpP Morgan vorige week lieten weten dat ze te lijden hebben onder de politieke onzekerheid werd vandaag duidelijk dat ook Deutsche Bank het niet onder de markt heeft. Met name de zakelijke tak van de bank heeft moeilijke eerste maanden achter de rug. Dat zei financieel topman Stefan Krause donderdag in de marge van een bankconferentie in Parijs.