Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 21836 tot 21840
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

'Gemeenten schrappen opnieuw duizenden banen'

De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat gemeenten in 2014 gemiddeld 7,2 arbeidsplaatsen per duizend inwoners inzetten. 92 gemeenten mee aan het onderzoek, waarvan de uitkomsten werden gecombineerd met de meest recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Steden met meer dan honderdduizend inwoners (exclusief de grote vier Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) verwachten tussen nu en 2016 zelfs een verdere afname van dertien procent van het aantal voltijdbanen. Dit terwijl zij al zeventien procent zijn gedaald ten opzichte van 2009, stelt Berenschot.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

1 op 16 Bitcoins in circulatie is gestolen

Bitcoin, het vernieuwende monetaire systeem dat uitermate veilig is, blijkt toch niet zo veilig te zijn als de meeste mensen denken. Het faillissement van Mt. Gox heeft het een en ander in een ander perspectief gebracht. Een user op het BitcoinTalk forum publiceerde onlangs een lijst met daarop alle gekende gevallen dat er Bitcoins gestolen werden. Hieruit blijkt dat er sinds 2010, lang voor Bitcoin populair werd, voor meer dan $ 500 miljoen (huidige waarde) Bitcoins werden gestolen. In het totaal werden er de laatste jaren 818.485,77 Bitcoins gestolen waarvan Mt. Gox en Silk Road de meest bekende zijn. Aangezien er momenteel zo'n 12,4 miljoen Bitocins in circulatie zijn, wil dit zeggen dat 1 op de 16 à 17 Bitcoins gestolen zijn – aldus BusinessInsider.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Hackers Mt. Gox willen persoonsgegevens van gebruikers verkopen

De hackers die Mt. Gox (een wisselplatform voor Bitcoin) kraakten hebben beschikking over de persoonsgegevens van alle gebruikers, tot de kopieën van paspoorten aan toe. Het gaat om 20 GB aan data van gebruikers, die de hackers te koop aanbieden voor omgerekend €45.000. Gebruikers die 0,25 Bitcoin naar de hackers overschrijven zullen uit het bestand verwijderd worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Goudprijs op hoogste niveau in bijna zes maanden

De goudprijs is vandaag gestegen naar het hoogste peil in ongeveer een half jaar. Volgens analisten heeft de stijging nog altijd te maken met de bezorgdheid over de Krim-crisis. Het goud geldt dan als een "veilige haven" voor beleggers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Wereldwijde vraag naar olie bereikt een nieuwe recordhoogte

De olieprijs is in afgelopen weken aan een gestaag tempo aan het stijgen en dat hoeft niet echt te verbazen. De consumptie van olie blijft namelijk groot, in zoverre dat de wereldwijde vraag in januari een nieuwe recordhoogte bereikte. Dit blijkt uit cijfers afkomstig van Oil Market Intelligence.