Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 21836 tot 21840
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Wat zoekt Obama in Saoedi-Arabië?

Na zijn drie stops in Europa reist de Amerikaanse president Obama door naar Saoedi-Arabië om er koning Abdullah te ontmoeten. Dit bezoek belooft vooral de politieke situatie in de regio als belangrijkste gesprekspunt te hebben. Of staat er toch meer op het spel?

De tijd dat Saoedi-Arabië als belangrijkste lid van de OPEC aanbeden werd door de Verenigde Staten, ligt al weer even achter ons. Gelukkig kunnen de golfstaten hun overvloedige oliereserves nog in oostelijke richting kwijt. Sinds de nazomer van 2013 is China de grootste importeur van olie geworden. Het land voert nu zowat 1 miljoen vaten olie per dag in vanuit Saoedi-Arabië alleen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Blijft het niet bij ‘De Krim’?

Vladimir Putin heeft zijn eerste slag thuis gehaald met de overname van 'De Krim'. Maar Putin droomt van een nieuw Russisch Rijk, Putin wil een belangrijke rol voor de Roebel op het internationaal financieel niveau. Putin is geen man van woorden, maar van daden. De kans is groot dat Putin meer wil dan alleen 'De Krim', volgens De Correspondent is dit zijn volgende prooi ...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

De oorlog om goud maakt nieuwe slachtoffers

Tudor Investment Corp., een fonds van $ 120 miljoen, sluit zijn deuren, op zich niets bijzonders. Maar Tudor is al zeer lange tijd een van de beste fondsen ter wereld en Tudor Investment Corp. is niet alleen. Wat deze fondsen met elkaar gemeen hebben, is dat het managed futures funds zijn, ze bespelen de grondstoffenmarkt met futures modellen. Deze modellen deden het decennia lang zeer goed, behalve de laatste jaren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Column Kees de Kort | Geen Fedpot

Boeing heeft een paar grote orders gekregen, maar onderliggend sukkelt het allemaal een beetje door in de VS, zegt BNR's Kees de Kort. "Die dingen moeten gebouwd worden, maar het zegt niet zoveel over Amerika in zijn totaliteit."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Eén schok is voldoende voor een nieuwe recessie

Al jarenlang voorspellen economen dat de economie uit de recessie zal raken. We zien inderdaad verbetering in verschillende economieën. Toch zijn er momenteel ook vele bedreigingen die ervoor kunnen zorgen dat we in een nieuwe recessie terecht komen.

Economen voorspellen dat de zakelijke investeringen zullen toenemen, de BBP zal groeien, nieuwe banen zullen komen en nog meer prachtige dingen voor de economie. Echter, Albert Edwards en zijn collega’s bij Societe Generale waarschuwen dat deze beloftes niet gaan komen.