Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 21846 tot 21850
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

Goud en zilver report (Week 18)

De goudprijs zakte de afgelopen week met een half procent naar €937 per troy ounce en bereikte op donderdag het laagste niveau sinds eind januari. De zilverprijs zakte deze week met 1,45%, maar stond op donderdagmiddag even laag als vier jaar geleden. De zilverprijs daalt door een stijgende mijnbouwproductie, gecombineerd met een relatief zwakke industriële vraag. Ook verliezen meer beleggers het vertrouwen dat zilver weer de oude records gaat verbreken.

Bron: cassandraclub
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

Peak-consumptie: winkelverkopen in Nederland nemen af

Eurostat publiceert elke maand een overzicht van de detailhandelverkopen in Europa. In die rapporten vergelijkt Eurostat de recente winkelverkoop met die uit het jaar 2010. In de eurozone verkochten de winkels in december 2013 4,4% minder dan het maandelijks gemiddelde in 2010. Dat komt niet alleen door de afgenomen koopkracht in de PIIGS-landen, Ook in Nederland dalen de winkelverkopen.

[...]

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

Week 18: meest ondergewaardeerde asset ter wereld

Afgelopen week liep de spanning rondom Oekraïne weer op en het banencijfer in Amerika werd bekend. Er kwamen 288.000 banen bij volgens het NFP-cijfer waar gemiddeld door analisten op 218.000 werd gerekend. De participatiegraad daalde sterk en kwam uit op het nivo van 1978. Verder maakte de FED bekend dat er nogmaals $10 miljard per maand minder zal worden geprint ($45 miljard per maand aan extra geldcreatie).

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

Amerikaanse banken halen geld uit Rusland

Grote Amerikaanse banken hebben hun belangen in Rusland de afgelopen maanden flink verkleind.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

De maatschappij is volkomen uit balans

Bij het kritisch volgen van de economie valt mij op dat de mainstream media (MSM) hun uiterste best doen om een positief beeld van onze maatschappij te creëren. Er passeren doorgaans meer positieve berichten dan negatieve berichten de revue. Het theater van onze economie. Een aaneenschakeling van veel opbeurende berichtjes met soms een wat minder gunstige boodschap, maar uit het geheel moeten we opmaken dat het allemaal weer wat beter gaat. Een aantrekkende woningmarkt, een groeiende industrie, bijgestelde hogere groeicijfers van de meeste eurolanden, een aansterkende euro, dus wat willen we nog meer zo vlak voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP)?