Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21846 tot 21850
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 28 maart 2014

Herdenkingsmunt 200 jaar de Nederlandsche Bank

Onder toeziend oog van staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes en Muntmeester Maarten Brouwer verrichtte Klaas Knot – president van de Nederlandsche Bank – op donderdag 27 maart 2014 de Eerste Slag van de nieuwe herdenkingsmunt: het ‘de Nederlandsche Bank’ Vijfje. De ceremonie vond plaats bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. De uitgifte van deze speciale herdenkingsmunt is een onderdeel van de feestelijkheden rondom het 200-jarig bestaan van de Nederlandsche Bank. De Koninklijke Nederlandse Munt slaat de munt in opdracht van het ministerie van Financiën.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Schulden

Fiat valuta leidt tot corruptie en verpletterende schulden, die wereldwijd aan de basis liggen van de economische crisisproblemen. Vrijwel overal, leenden overheden en hun burgers meer dan ooit tevoren, en in veel gevallen ver boven enige kans op ordentelijke terugbetaling. Het point of no return is gepasseerd – waar het onmogelijk wordt nog voldoende onbelast contant geld te genereren om de rente betalingen te dekken. Bijgevolg wordt de schuldenlast steeds groter en groter. Het moet inmiddels wel duidelijk zijn; bankiers gedijen spectaculair in het fiat valuta systeem. Als je denkt dat goud verdacht of waardeloos is; dan hebben de bankiers goed werk bij jou verricht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

'Total overweegt investering in Rusland'

Het Franse olie- en gasconcern Total praat met zijn Russische branchegenoot Lukoil over een mogelijke samenwerking bij de winning van olie uit Russische schalievelden. 

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Is de koperprijsdaling een teken van een haperende Chinese economie?

De sterke daling van de prijs van koper dit jaar geeft bij velen aanleiding tot zorg over de duurzaamheid van de mondiale economische groei. In het verleden is de prestatie van de koperprijs altijd een goede indicatie geweest voor de toestand van de wereldeconomie, en daarom spreekt men nog steeds van ‘Dr. Copper’.

Koper is een onmisbaar metaal in elektrificatie en wordt op grote schaal toegepast in de bouw, infrastructurele projecten en in de automobielindustrie. Het is daarom vanouds een uitstekende graad voor groei. Nu de prijs van koper dit jaar al 13% is gedaald, doen er waarschuwingen de ronde dat de economische groei, met name die in China, aan het haperen is. Bovendien lopen de warenhuizen met opgeslagen koper steeds voller, en ook dit is een teken dat het minder gaat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Fed moet de inflatie in de gaten houden

De Amerikaanse centrale bank staat voor haar moeilijkste opgave sinds de redding van de banken enkele jaren geleden. De Fed is namelijk beginnen te taperen, wat er concreet op neerkomt dat de economische steunmaatregelen moeten afgebouwd worden.

Dat taperen is iets dat niet onderschat mag worden. Verleden zomer bleek overduidelijk dat de investeerders het zaakje niet vertrouwden. Fed-president Ben Bernanke had nauwelijks het woord taperen in de mond genomen of de markten reageerden erg paniekerig.