Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 21846 tot 21850
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Column Kees de Kort | Forse rotklap voor Amerikaans MKB

Het ging een aantal maanden allemaal nét wat beter met het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf. Maar het is met een forse rotklap omlaag, ziet BNR's Kees de Kort. Het grootste probleem is de beleidsonzekerheid, en dat is funest voor de ontwikkeling van de arbeidsmarkt.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Jongeren steken zich in schulden

Belangrijkste bron van schuld is het telefoonabonnement. Op de tweede plaats komen de schoolspullen. Het gemiddelde bedrag waar het incassobureau achteraan moet, is zo’n 500 euro aan niet betaalde studieboeken. In de top 3 van schuldeisers staan ook de zorgverzekeraars. Vanaf hun 18e moeten jongeren verplicht zelf een zorgverzekering hebben. Van de bijna 300.000 achterstallige betalers van de ziektekosten is 1 op de 6 jonger dan 25 jaar. Dat zijn ruim 41.000 jongeren.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Goudprijs naar hoogste stand in zes maanden

De goudprijs in dollars bereikte vandaag het hoogste niveau in zes maanden. De koers tikte even de $1.368 per troy ounce aan, bijna $200 boven het dieptepunt van de correctie in 2013. Toen zakte de goudprijs nog onder de $1.200 per troy ounce. De stijgende goudprijs is grotendeels te verklaren door de geopolitieke spanningen in Oekraïne en door de zwakke dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

QE binnen enkele jaren naar $ 850 miljard per maand

Mike Maloney heeft een zeer interessante video over het monetaire systeem in de Verenigde Staten. Tot 2008 hield de Federal Reserve "base money" op $ 850 miljard. Sindsdien explodeerde dit tot een viervoud. Vorig jaar werd iedere maand 1/10 van het "base money" uit 2008 extra gecreëerd. Maar door de forse daling van de omloopsnelheid van het geld zorgt dit niet voor een opstoot van inflatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Dit is hoe China stap voor stap implodeert

We weten niet goed wat er zich in China allemaal afspeelt. Maar de Chinese centrale bank injecteerde al een veelvoud in het monetaire systeem van wat de Federal Reseve in de Verenigde Staten heeft laten zien. We horen ook steeds meer verhalen over een aanstormende kredietcrisis in China. Wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend of speelt er zich een regelrechte ramp af? Kijk maar eens naar dit voorbeeld ...