Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 21851 tot 21855
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Rijkste procent Belgen bezit 12,37 procent van totale vermogen

Uit een studie van de Universiteit Antwerpen die De Standaard kon inkijken, blijkt dat de vermogens in België erg ongelijk verdeeld zijn. De tien procent rijksten in ons land zijn meer dan 254 keer rijker dan de tien procent armsten. Bovendien bezit het rijkste procent tien procent van het totale vermogen.

Bron: ad.nl
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Nederlandse banken weg uit Rusland en Oekraïne

Nederlandse banken zijn druk bezig hun belangen in Rusland terug te dringen. Ze hebben voor vele miljarden in Rusland en Oekraïne uitstaan en vrezen de gevolgen van het conflict in Oekraïne.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

ESM mag banken rechtstreeks herkapitaliseren

Er komt een tijdelijke regeling om banken in nood direct te herkapitaliseren via het Europees Stabiliteits Mechanisme.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Amerikaanse banken scheutiger met krediet

Amerikaanse banken zijn in het eerste kwartaal van dit jaar scheutiger geworden met leningen. Dat blijkt uit onderzoek waarvan de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, de resultaten vandaag heeft gepubliceerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Schatzoekers bergen 1 miljoen euro aan goud uit 157 jaar oud wrak

Een onderneming die schatten op de zeebodem zoekt en bergt, Odyssey Marine Exploration, heeft voor de kust van de Amerikaanse staat South Carolina voor omgerekend ruim 930.000 euro goud geborgen. De schat lag in het wrak van het stoomschip Central America, dat in 1857 tijdens een wervelstorm verging met naar schatting 20.000 kilo goud en honderden passagiers aan boord.