EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
30
kliks
21
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
20
kliks
18
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21851 tot 21855 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 15 juli 2014

Voedselprijzen vliegen door het plafond

Ooit was er een tijd dat het eten van zalm zelfs de arme Europeanen iets te ver ging. De wilde Atlantische zalmen drongen in zulke dichte drommen onze rivieren op om te paaien dat dienstmeisjes weigerden om meer dan 3 keer per week zalm te eten. Zalm was dus een onderdeel van het basisvoedsel van de armen.

Ooit was er een tijd dat het eten van zalm zelfs de arme Europeanen iets te ver ging. De wilde Atlantische zalmen drongen in zulke dichte drommen onze rivieren op om te paaien dat dienstmeisjes weigerden om meer dan 3 keer per week zalm te eten. Zalm was dus een onderdeel van het basisvoedsel van de armen.

Daar kwam verandering in toen de zalm wegens de vervuiling van onze rivieren steeds zeldzamer werd. Bovendien werd de trek naar het stroomopwaarts gelegen stroomgebied afgeblokt door het bouwen van stuwen in de rivieren. Zalm werd een luxeproduct dat alleen rijken zich nog konden veroorloven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 15 juli 2014

Banken vrezen miljardenboetes Amerikaanse justitie

Citigroup ontving maandag van de Amerikaanse justitie en toezichthouders een boete van 7 miljard dollar voor het misleiden van beleggers bij de verkoop van hypotheekobligaties. De woninghypotheken die als onderpand dienden, bleken van veel slechtere kwaliteit dan de bank deed voorkomen. Vorig jaar november moest JPMorgan Chase al een boete van 13 miljard betalen. Ook het Zwitserse UBS en Credit Suisse en het Franse BNP Paribas moesten al geld ophoesten.

Banken wereldwijd vragen zich af wie als volgende aan de beurt is. Bank of America krijgt binnenkort misschien de hoogste boete tot nu toe, voor hetzelfde vergrijp als Citigroup: het misleiden van beleggers met hypotheekobligaties vóór de financiële crisis. Mogelijk zou het bedrag uitkomen op 17 miljard dollar. Een eerder bod van 12 miljard werd afgewezen door justitie.

Lees verder op profnews.nl
Geplaatst op: dinsdag 15 juli 2014

Column Kees de Kort | Citigroup wordt afgeperst

Citigroup moet een boete van 7 miljard dollar betalen vanwege vermeende onzorgvuldigheden bij de hypotheekverstrekking in de aanloop naar de financiële crisis. Keiharde afpersing, zegt BNR's Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 15 juli 2014

De industriële productie in Amerika blijft groeien

De export is voor ieder land van onschatbare waarde. Het op orde krijgen van de balans tussen de import en de export is daarbij van groot belang. Bij Amerika zien we de laatste maanden een duidelijke toename van de export. Dit had in het bijzonder te maken met de gunstige dollar koers. In verband met het stimuleringsbeleid is de waarde van de dollar de afgelopen maanden flink gedaald.

Op het huidige moment begint de dollar echter weer kracht terug te winnen. De centrale bank van Amerika is volop bezig met het afbouwen van het stimuleringsbeleid en dat zorgt er voor dat er minder dollars worden geprint. Ook de sterke macrocijfers zorgen er voor dat de dollar flink in waarde stijgt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 15 juli 2014

Goldman Sachs verwacht daling Goudprijs

Goldman Sachs verwacht een daling in de goudprijs dit jaar. Hoofd Analist Jeffrey Currie herhaalde gisteren zijn analyse van de goudprijs. Goud daalde ruim 2% en verloor meer dan $33 per troy ounce. De zorgen over de situatie rondom het bankwezen in Portugal ebden weg . Goldman Sachs verwacht een verbeterende economie zonder inflatierisico’s met als gevolg een daling in de goudprijs naar $1050 per troy ounce eind van 2014.

Lees verder op thebullionhouse.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs