EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21856 tot 21860 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 26 augustus 2014

Slecht nieuws is nog steeds goed nieuws?

Het afgelopen jaar was een zeer bizar beursjaar. De Europese en Amerikaanse indexen lieten torenhoge winsten optekenen zonder enkele daling van betekenis. Volgens sommige analisten is het afgelopen jaar een bubble ontstaan.

Als we ons richten op de Amerikaanse beurzen dan zien we dat deze indexen dit jaar de trend van het afgelopen jaar moeiteloos een vervolg weten te geven. Ondanks de vele onzekerheden houden de Amerikaanse beurzen stand. En dat is toch wel opmerkelijk te noemen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 26 augustus 2014

Heeft het voor aandelen belang of de economie krimpt of groeit ?

Zit de Amerikaanse economie nu eindelijk in de expansie fase waarin het in staat is om op eigen benen te staan of is de Amerikaanse economie op weg naar een nieuwe deflatoire depressie door de te hoge schuldenlast? Dit is een belangrijke vraag, maar PragCap vraagt zich af wat het belang is voor de prestatie van de aandelenmarkten.

PragCap gebruikt de Dow Jones sinds 1900 om dit te berekenen. De Dow Jones heeft als minpunt dat het slechts om 30 aandelen gaat, maar heeft als pluspunt dat het 114 jaar aan data kan voorleggen. Gemiddeld genomen steeg de Dow Jones in deze periode met 9 % per jaar. Maar is er een verschil tussen een expansie fase en een recessie fase? Ja!

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 26 augustus 2014

Rusland injecteert 5 miljard euro in staatsbanken

De Russische regering gaat 5 miljard euro injecteren in twee overheidsbanken die het slachtoffer zijn geworden van de westerse sancties na de oorlog in Oekraïne. Het gaat om de banken VTB en Rosselchozbank.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 26 augustus 2014

Wat heeft QE de VS nu eigenlijk bijgebracht ?

Met het einde van QE 3 in zicht, is het interessant om eens te kijken wat het large-scale asset purchases of quantitative easing of QE de Verenigde Staten nu heeft bijgebracht. Heeft de Federal Reserve met QE wel invloed gehad op de rentevoet?

Doordat de Fed lange termijn obligaties uit de handen haalt van private investeerders, verlaagt men het aanbod op de markt waardoor de vraag naar obligaties stijgt en de rentevoet daalt. De balans van de Fed verviervoudigde sinds de val van Lehman Brothers en de Fed kocht vooral lange termijn obligaties.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 26 augustus 2014

Gaat Europa de VS of Japan achterna ?

De dreigende deflatie in Europa zet Mario Draghi er opnieuw aan om nog meer maatregelen uit de kast te halen. Omdat de vorige maatregelen amper of geen effect hebben op het inflatie niveau, lijkt de ECB nu ook een soort van Quantitative Easing te overwegen. De vraag gaat echter zijn, gaat Europa hiermee de Japanse toer op of de Amerikaanse?

In de Verenigde Staten blijft het inflatieniveau goed onder controle, niet te hoog en niet te laag maar profiteert vooral de aandelenmarkt van het beleid van de centrale bank. Maar dit was niet zo in Japan, althans niet bij de eerste poging tot QE.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs