Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 21856 tot 21860
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Hackers Mt. Gox willen persoonsgegevens van gebruikers verkopen

De hackers die Mt. Gox (een wisselplatform voor Bitcoin) kraakten hebben beschikking over de persoonsgegevens van alle gebruikers, tot de kopieën van paspoorten aan toe. Het gaat om 20 GB aan data van gebruikers, die de hackers te koop aanbieden voor omgerekend €45.000. Gebruikers die 0,25 Bitcoin naar de hackers overschrijven zullen uit het bestand verwijderd worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Goudprijs op hoogste niveau in bijna zes maanden

De goudprijs is vandaag gestegen naar het hoogste peil in ongeveer een half jaar. Volgens analisten heeft de stijging nog altijd te maken met de bezorgdheid over de Krim-crisis. Het goud geldt dan als een "veilige haven" voor beleggers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Wereldwijde vraag naar olie bereikt een nieuwe recordhoogte

De olieprijs is in afgelopen weken aan een gestaag tempo aan het stijgen en dat hoeft niet echt te verbazen. De consumptie van olie blijft namelijk groot, in zoverre dat de wereldwijde vraag in januari een nieuwe recordhoogte bereikte. Dit blijkt uit cijfers afkomstig van Oil Market Intelligence.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Russische economie is er (nog steeds) slecht aan toe

De Olympics zijn al weer achter de rug, maar de Russische economie vaart er amper wel bij. De sportieve evenementen in Sotchi werden bovendien overschaduwd over wat zich in Kiev en in andere Oekraïense steden afspeelde. Achter de glorie van sportieve successen zit een moeilijk economisch verhaal verscholen en dat klinkt helemaal anders.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Welk Europees aandeel is nummer één in duurzaamheid en steeg in vier jaar met 250%?

Nog altijd bestaat bij veel beleggers dat maatschappelijk verantwoord of duurzaam beleggen al een tang op een varken past. Dat duurzaamheid en rendement met andere woorden niet samen kunnen gaan. Helemaal onlogisch is die perceptie niet want het is inderdaad niet eenvoudig voor ondernemingen om de soms sterk uiteenlopende belangen van de verschillende stakeholders met elkaar te verzoenen en om toch een mooi rendement te realiseren.