Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21856 tot 21860
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Chinese overheid beëindigt bankrun

De bankrun op een kleine Chinese bank is door de overheid na drie dagen in de kiem gesmoord. Degene die het gerucht zou hebben verspreid dat een lokale bank op omvallen stond, is door de politie vastgezet.

Dat meldde Financial Times. Binnen een week tijd namen zeker duizend bezorgde klanten van een bank in de zuidelijke Chinese plaats Yancheng geld op, uit angst dat deze op omvallen staat vanwege een falend beleggingsproduct.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Als iedereen dit wist over de banken, zou het revolutie zijn

De meeste mensen weten niet hoe het monetaire systeem juist in elkaar zit (daarom bestaat onder andere deze site). Henry Ford heeft bijna 100 jaar geleden al gezegd dat als de mensen écht weten hoe de vork in de steel steekt, dat het een ware revolutie zal veroorzaken. Met het internet van tegenwoordig komen steeds meer mensen de waarheid over uw geld tegen, maar de protesten worden allemaal vakkundig de kop in gedrukt. Misschien wordt het wel eens tijd voor een echte revolutie ... zeker als de mensen wisten hoe ons banksysteem werkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Daling van de goudprijs als gevolg van een arbitrage

We tasten nog steeds in het duister over de eigenlijke redenen waarom de goudprijs in 2013 een oplawaai van zo’n 28 procent heeft gekregen. Zelfs de echte specialisten van de goudmarkt begrijpen er eigenlijk geen snars van. Ze kunnen alleen maar vaststellen dat goud, zilver en de andere edelmetalen naar de slachtbank moesten.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

David Morgen: De val van de Dollar & zilver naar $100

Begin van deze week werd David Morgan (DM) geïnterviewd door Greg Hunter (GH) van USA Watchdog. DM staat bekend als de zilverspecialist en is de editor van The Morgan Report. 

DM geeft aan dat Rusland er niet mee zit dat ze uit de G8 zijn gezet omdat alles draait om de G20, waar Rusland onderdeel van uit maakt. Het eerste volgende overleg van de G20 zal medio april van dit jaar plaatsvinden. DM geeft aan dat de druk op de Amerikaanse Dollar als wereldreservemunt aan het toenemen is en dat we het komende overleg van de G20 in de gaten moeten houden. Een groot deel van de landen die onderdeel uitmaken van de G20 willen en eisen dat Amerika haar financiën op orde brengt en niet op de pof blijft leven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Econoom Jef Vuchelen: “dit is de eerste stap in de nationalisatie van de Belgische pensioenen”

Naïevelingen die denken dat alles goed zal komen en de overheid wel voor je pensioen zal zorgen, doen er goed aan om het interview met de economen Jef Vuchelen en Mark Scholliers te lezen in Trends.

Deze heren stellen zonder veel omwegen dat het huidige pensioenstelsel op drijfzand is gebouwd en dat de overheid al jaren achter de feiten aanholt door de kosten van de vergrijzing zwaar te onderschatten.