EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
16
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21866 tot 21870 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 12 september 2014

Schotse onafhankelijkheid gaat om veel meer dan Schotse onafhankelijkheid

Het aankomende referendum omtrent een mogelijke Schotse onafhankelijkheid doet pas veel stof opwaaien sinds de ‘Ja’ stemmen (even) in de meerderheid waren. Momenteel is het nog een nek aan nek race maar blijft ook 17 % onbeslist. Nochtans kan het referendum verstrekkende gevolgen hebben. Analisten waarschuwen dat Schotland hetzelfde lot wacht als Spanje de laatste jaren, alleen zonder de zon. Maar dat een regio na 300 jaar zijn land wil verlaten, kan misschien andere regio’s op ideeën brengen.

De meeste analisten zien niet in wat Schotland alleen economisch beter kan doen dan als onderdeel van Groot-Brittannië. Er moeten dus nog andere factoren een grote rol spelen. Maar in andere regio’s speelt economisch voordeel wel, naast sentiment, in Catalonië bijvoorbeeld. Als Catalonië het voorbeeld van Schotland zal volgen, zal dit grote gevolgen hebben voor de Spaanse economie. Catalonië – met Barcelona – is een economisch sterke regio.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 12 september 2014

Zilveren Munten, afschaffing van het gebruik van zilver

Zilveren Munten, afschaffing van het gebruik van zilver september 7th, 2014 by Reinoud Bogert Een halve eeuw geleden sloeg de Verenigde Staten haar laatste zilveren munten. In 1965 werd de zogenaamde fiat munt geboren. Geen zilver meer in de munten maar Fiduciair Geld. De VS was slechts een van de vele landen waar de zilveren munten  plaats maakten voor de onedele metalen munten. Amerikaanse bankbiljetten zouden inwisselbaar blijven voor zilver maar ook dit werd stopgezet in 1968. De intrede van de fiat munten gebeurde eigenlijk al eerder. De stijging van de spotprijs van zilver heeft geleidelijk geleid tot een reductie van het gebruik van zilver in de productie van munten als betaalmiddel.

Lees verder op goudvergelijken.nl
Geplaatst op: vrijdag 12 september 2014

Uranium is opnieuw een kanshebber op de beurs

De sector kernenergie zal heel wat investeerders een wee gevoel in de maag op zadelen. De beelden van de nucleaire ramp in het Japanse Fukushima liggen namelijk nog vers in het geheugen. Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat de gevolgen van deze ramp op langere termijn zullen zijn.

Hoe dan ook, Fukushima of geen Fukushima, de investeerders hebben de sector kernenergie op de beurs opnieuw ontdekt en focussen zich daarbij vooral op uranium. Een grondstof die nog altijd gevraagd is. Want ondanks de afkeer bij sommigen voor kernenergie zijn er nog altijd weinig alternatieven voor handen voor deze energiebron.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 12 september 2014

Blunder! BP shares briefly spike up, traders cite "fat finger" error

Shares in oil major BP briefly spiked higher on Friday, a move which several traders blamed on a likely human error - a "fat finger" trade.

Shares in oil major BP briefly spiked higher on Friday, a move which several traders blamed on a likely human error - a "fat finger" trade.

The flurry of activity in BP shares at 1041 GMT saw the shares jump 4.8 percent to 494.9 pence, adding around 4.3 billion pounds (6.98 billion US dollar) to the company's market value. At 1101 GMT, they were trading 0.3 percent lower at 470.86 pence.

[...]

Lees verder op reuters.com
Geplaatst op: vrijdag 12 september 2014

Poetin doet beroep op DSK !

De Russische president Vladimir Poetin schakelt de expertise van Dominique Strauss-Kahn in om de Russische economie te hervormen. DSK moet er ook voor zorgen dat Rusland minder last heeft van de internationale sancties tegen het land.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs