Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 21866 tot 21870
Bron: adbroere.nl
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Grootste schandaal uit de menselijke geschiedenis

'The biggest scam in the history of mankind' legt het accent op de Fed en geeft opnieuw een niet geheel juiste voorstelling van zaken. De 'aandeelhouders' van de Fed zijn inderdaad Amerikaanse commerciële banken, die een vastgesteld dividend ontvangen van 6%. Dat geld vloeit dus niet rechtstreeks in de zakken van de elite. Verder wordt de 'interest on federal reserve notes' door de Fed uitgekeerd aan de VS Treasury waardoor de winst grotendeels terugvloeit in de staatskas. In 2012 ging het om een bedrag van 88 miljard dollar. Per saldo bleef er in 2012 2,1 miljard dollar winst over. Daar wordt de elite niet rijk van.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Gaat het echt beter?

De betiteling van deze column is nogal gewaagd en zal mogelijk (boze) reacties oproepen. Toch durf ik het aan om in deze column de armoede te benoemen zoals die in een westers welvaartsland wordt gevoeld door meer mensen dan menig Nederlander denkt. We kunnen nu nog stellen dat we leven in een land met een hoge levensstandaard met vele sociale verworvenheden, vergaande technologische ondersteuning op allerlei gebied, de beste infrastructuur, goed onderwijs, vrijheid van meningsuiting, tolerantie, en nog heel veel meer factoren die alles te samen maken dat we volgens verschillende onderzoeken vooralsnog tot één van de gelukkigste volkeren behoren op  deze aardkloot.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Oekraïens goud mogelijk in Amerikaanse handen

Het rommelt nog steeds in Oekraïne. Volgens de laatste geruchten is het Oekraïens goud mogelijk op een vrachtvlucht onderweg naar de VS. Tenminste, dat lazen we op de alternatieve mediasite KWN.

Volgens fondsbeheerder William Kaye heeft hij van zijn contacten vernomen dat in het holst van de voorbije nacht een vrachtvliegtuig, met aan boord de goudreserves van Oekraïne, is vertrokken met bestemming New York. William Kaye is niet de eerste de beste, hij werkte 25 jaar bij Goldman Sachs en is diep ‘geconnecteerd’ in de financiële middens. Alle relevante informatie over de goudmarkt ontvangt Kaye quasi onmiddellijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

De prijs voor deze ongekende grondstof kan exploderen – en u kan er gebruik van maken

Helium is een grondstof waar je niet veel beleggers over hoort spreken. Nochtans staat de sector voor een gigantisch tekort en de wetten van de economie zeggen dan dat er bij een gigantisch tekort altijd hogere prijzen volgen. Helium is een essentiële grondstof in medische apparaten zoals MRI's en lasers, maar wordt ook gebruik in de lucht- en ruimtevaart.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 maart 2014

Welke sector wordt slapend rijk door de boom van de mobiele toestellen?

De snelle groei van de mobiele sector blijft aanhouden. Terwijl de mobiele toestellen vijf jaar geleden nog maar goed waren voor zo’n 5% van de mediaconsumptie is dit in de Verenigde Staten nu al meer dan 20% geworden.