Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 21871 tot 21875
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Poetins spelletjes zijn de prijs die de EU betaalt voor haar populistische toegevingen aan nationale belangen

De schuldencrisis was een schoolvoorbeeld van de fundamentele verdeeldheid binnen de EU. Tegenstrijdige economische belangen kwamen tot uiting in diametraal tegenovergestelde visies omtrent de politieke, institutionele, monetaire en financiële toekomst van de Unie.  Na de aanpak van de Russische militaire agressie in Oekraïne mag aan dat lijstje nu ook het Europese buitenlandbeleid worden toegevoegd.

Deze crisissen bewijzen dat de 28 individuele lidstaten van de Europese Unie allesbehalve op één lijn staan. Het leiderschap tracht wanhopig de indruk te geven dat er wél Europese eenheid is en dat er wél daadkrachtig wordt gereageerd, maar veel meer dan mooie doch inhoudloze woorden weet men niet af te leveren, schrijft Wolfgang Münchau in de Financial Times.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

VS organiseren voor het eerst in 24 jaar een testverkoop van hun strategische oliereserves

Voor het eerst in 24 jaar (na de Iraakse invasie van Koeweit in 1990) gaan de Verenigde Staten 5 miljoen vaten olie uit hun strategische reserves verkopen om zo te testen of ze een antwoord kunnen bieden op onregelmatigheden die zich voordoen op de oliemarkten, zoals dat nu het geval is door de crisis op de Krim. Het gaat om minder dan 1% van de totale Strategic Petroleum Reserve (SPR), die ruim 696 miljoen vaten bevat.

Bron:
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Hans de Geus: wereldwijde hoogconjunctuur ten einde?

Terwijl Europa snakt naar een écht flink herstel van de groei, loopt mondiaal de hoogconjunctuur alweer op zijn einde. Hans de Geus over de tekenen aan de wand.

Hans de Geus heeft een aantal vege tekenen op een rijtje gezet.

Europa moet nog aan zijn herstel toekomen. Dat herstel zal grotendeels aan ons voorbij zijn gegaan. Dat is enerzijds het gevolg van het gekozen beleid: op export gericht en weinig op de binnenlandse vraag. Anderzijds betekent het dat we aan het oplossen van veel vastgelopen problemen niet toekomen. Dat geldt met name natuurlijk voor het probleem van de werkloosheid.

Bron: Reinoudbogert
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Zeer opmerkelijk bericht over goud

Een must read:

Het feit dat er in een keer 33 ton goud is verscheept naar de Verenigde Staten in een dag spreekt boekdelen. De Bundesbank heeft aangegeven haar goud terug te willen halen onder andere vanuit New York. Het gaat om 300 ton goud wat de VS moet leveren. Duitsland moet 7 jaar wachten voordat dit goud wordt geleverd vanuit New York. De operatie is vorig jaar gestart en in dat jaar werd er maar 5 ton goud geleverd door de Verenigde Staten. Logistieke kwesties zouden hieraan ten grondslag liggen. Nu blijkt dat in 1 dag 33 ton goud kan worden verscheept en het schijnt dat dit met 1 vliegtuig is uitgevoerd.

[...]

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

De VS opent de noodvoorraad olie als signaal naar Putin

De VS heeft olie uit de noodvoorraad ter beschikking gesteld om  de strategische voorraad te testen. Een uitzonderlijke actie die door de markt wordt uitgelegd als waarschuwing aan de Russische president Vladimir Putin. Middels deze actie waarschuwt de VS Putin om geen energie als wapen te gebruiken in het geschil over Oekraïne.

Kopers hebben tot 14 maart de tijd om 5 miljoen vaten ruwe olie te kopen. De regering heeft besloten om dit aantal vrij te maken van de zogenaamde Strategic Petroleum Reserve, een voorraad die in 1975 is opgericht om de grootste economie ter wereld te beschermen tegen energie schokken.