Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 21871 tot 21875
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

$36 miljoen voor Chinees porselein

Een Chinese miljardair betaalde een recordbedrag van $36 miljoen voor een zeldzaam porseleinen kopje dat afkomstig is uit de tijd van de Ming-dynastie. Er zijn voor zover bekend slechts zestien van dit soort kopjes in de wereld, waarvan vier in private handen. Niet eerder werd er zoveel geld neergeteld voor Chinees porselein.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

'Rusland en China op punt om grote gasdeal te tekenen'

De Russische vice-premier Arkady Dvorkovich zegt dat Rusland en China op het punt staat om een gasdeal te tekenen.

Ruslands grootste energieleverancier Gazprom en China tekenen volgende maand waarschijnlijk een grote gasdeal. Dat beweert althans de Russische vicepremier Arkady Dvorkovich. Moskou is al langer bezig om zich met zijn energieleveranties meer op het Oosten in plaats van op het Westen (nu de grootste afzetmarkt) te richten.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Moskou wil Russische bedrijven van buitenlandse beurzen af.

Russische bedrijven moeten hun beursnoteringen in het buitenland beëindigen en hun stukken naar de markt brengen in Moskou om ze te beschermen tegen de internationale sancties tegen Rusland. Die oproep deed de Russische vicepremier Igor Sjoevalov vandaag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Shell levert schatkist bijna 7 miljard op

Oliemaatschappij Shell heeft vorig jaar in totaal 9,5 miljard dollar (6,9 miljard euro) aan belastingen en accijnzen afgedragen in Nederland. 

Bron:
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Goudhandel in Dubai met 73% gestegen

Dubai profiteert van een toenemende vraag naar fysiek goud vanuit Azië. Vorig jaar werd er bij het Dubai Multi Commodities Centre ( DMCC) in totaal 2.250 metrische ton goud verhandeld, omgerekend is dat een bedrag van ongeveer $75 miljoen. Vergeleken met 2012 was dat een stijging van 73% in volume.

Volgens Bullionstreet liep 40% van al het fysiek verhandelde goud via Dubai. Dat komt door de strategische ligging van de oliestaat, tussen de Westerse landen met grote goudvoorraden en de Oosterse landen met een toenemende vraag naar goud. Maar het is niet alleen de ligging die Dubai aantrekkelijk maakt voor goudhandelaren. Ook de wetgeving, de financiële infrastructuur en de fysieke infrastructuur maken van Dubai een belangrijk financieel centrum in de regio.