Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 21876 tot 21880
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

De grote macht van de kredietbeoordelaars

De manier waarop we nationale economieën waarderen is helemaal verkeerd, aldus Annette Heuser. Het wordt namelijk in vooral gedaan door

kredietbeoordelaars, de zogenaamde rating agencies. Een kredietbeoordelaar is een bedrijf dat de kredietwaardigheid beoordeelt van uitgevende instellingen van bepaalde vormen van schuldbewijzen (obligatieleningen), alsmede de schuldbewijzen zelf.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Griekse economie krimpt met 3,9 procent in 2013

De Griekse economie is vorig jaar verder gekrompen, dit keer met 3,9 procent. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van het Griekse bureau voor de statistiek. De krimp was wel minder groot dan in 2012, toen het bruto binnenlands product (bbp) met 7 procent verkleinde.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Is Bitcoin een blijvertje of komt er een vervolg?

Je kunt nauwelijks nog een blog of website openen, of het gaat over de Bitcoin. Blijkbaar zien nogal wat mensen in Bitcoins het betaalmiddel van de toekomst. Technologisch gezien is dit misschien waar, economisch gezien zeker niet. Deze digitale munt lost namelijk geen enkel reëel economisch, sociaal of ecologisch probleem op. Het is eerder de digitale variant van het speculatieve geld waar we juist vanaf zouden moeten willen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Mogelijkheden 3D Printing groter dan verwacht

Soms is het moeilijk om in het geval van een nieuwe uitvinding door het bos de bomen te zien. Een typisch geval van zo’n situatie is 3D Printing. Iedereen heeft de mond vol over de technologie van de 3D Printing technologie maar als puntje bij paaltje komt heeft eigenlijk niemand echt door wat het over gaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Deze formule had 1 verliesdag de laatste 1238 handelsdagen

JP Morgan had vorig jaar geen enkele verliesdag met zijn handelsplatform. Als je denkt dat dit indrukwekkend is, kijk dan eens naar de cijfers van Virtu, het High Frequency Trading platform dat binnenkort naar de beurs trekt. Uit de prospectus blijkt dat Virtu over 1.238 handelsdagen slecht 1 dag afsloot met verlies - aldus Zerohedge.