Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 21876 tot 21880
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Strengere kapitaaleisen voor banken VS

Grote Amerikaanse banken zullen in de toekomst meer eigen kapitaal aan moeten houden. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Duitsland houdt begroting sluitend, Italië bezuinigt, Nederland laat teugels vieren

Duitsland wil de overheidsbegroting de komende jaren sluitend houden. Italië neemt extra maatregelen om het tekort onder de Europese norm van 3 procent te houden. In Nederland lukt dat al, maar daar praat de politiek alweer over méér uitgeven.

Bron: joop.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

De burger betaalt

Duitsland is onbetwist het machtigste land binnen de eurozone, de Europese Centrale Bank is in hoge mate een verlengstuk van de Bundesbank. Dit bleek weer eens uit de toespraak van Bundesbankpresident Jens Weidmann in Amsterdam op 7 april.

Dat de ECB vasthoudt aan de anti-inflatiedoctrine als het ultieme middel om de economie in de eurozone 'op koers te houden', komt vooral door de Duitse invloed. Werkgelegenheid en een evenwichtiger inkomens- en vermogensverdeling zijn geen onderwerpen die in het programma van de ECB voorkomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

Is de dollar gedoemd?

Jim Rickards was te gast op Bloomberg TV en hij had weinig goede woorden over voor de dollar. Het dollarreservesysteem wankelt steeds meer en kan het ieder moment begeven. Door het feit dat de crisis van 2008 dit fiatsysteem niet op z’n knieën heeft gekregen, is het risico nog veel groter geworden. De gevolgen kunnen ongekend groot worden voor de wereld.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 april 2014

‘Breng pensioen jongeren niet in gevaar door zekerheid ouderen’

Aan de ene kant staan jongeren die bang zijn dat er in de toekomst te weinig geld in de pensioenfondsen zal overblijven voor hun pensioen. Daartegenover staan ouderen die vinden dat ze meer dan genoeg hebben bijgedragen en stellen dat zij allerminst potverteren. Joop Hartog heeft op deze plaats dat standpunt vertolkt. Martin Pikaart en Roland van Gaalen hebben de handschoen opgepakt en reageren op zijn stelling. Zij stellen dat jongeren wel degelijk onder de pensioenzekerheid van ouderen lijden.