Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 21881 tot 21885
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Dit is waarom goud zal stijgen, … en China heeft er iets mee te maken

In een interview met Yahoo Finance legt James Rickards uit waarom de goudprijs de komende jaren 3 tot 5 keer hoger zal staan als vandaag. Er is tot nu toe in de geschiedenis zo' 170.000 ton goud gemijnd, maar een groot deel van dit goud zit ergens vast en wordt niet verhandeld. Het is het verhandelbare goud dat de goudprijs bepaalt. En China koopt een groot deel van dit verhandelbare goud op.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Chinese banken etaleren stapels met geld

Een aantal lokale banken in China etaleert stapels met briefgeld achter de toonbank, met als doel spaarders ervan te overtuigen dat er voldoende geld is. Sinds een paar dagen is er een heuse bankrun op gang gekomen, nadat er geruchten rond gingen dat een klant zijn geld niet kon krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

China is NIET op weg naar een Lehman- moment

De wereld heeft veel te veel schulden. Eerst barstte de bom in de Verenigde Staten, daarna in Europa en nu is China aan de beurt. Vele verwachten dan ook dat China implodeert, maar net zoals de Verenigde Staten en Europa een oplossing vonden, zal ook China een oplossing vinden. Er ontstaan nogal wat misvattingen over de problemen in China, de New York Times schrijft hoe de vork echt in de steel zit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

Europa droomt van Rare Earth Metals

De woorden Rare Earth Metals en wereldleiderschap in eenzelfde zin, daar is niets mis mee. Als daar ook nog ‘Europa’ en ‘de Verenigde Staten’ bijkomen, dan roept dit toch vragen op. Rare Earth Metals, de strategische grondstoffen die hun toepassing vinden in de elektronica, de medische sector, de ecologische technologie en de militaire wereld, zijn immers voor het overgrote deel een Chinese aangelegenheid.

Dat Europa en de Verenigde Staten hier zwaar willen op inzetten, toont het strategisch belang van Rare Earth Metals nog meer aan. Bij Slim Beleggen werd deze markt al in kaart gebracht en komt men tot de conclusie dat de sector (vooral in Europa en de Verenigde Staten) nog in haar kinderschoenen staat. Er zijn wel al duidelijke signalen welke de winstgevende spelers kunnen worden en dus een enorm potentieel hebben.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 maart 2014

‘Zuid-Italiaanse maffia verdient meer dan McDonald’s en Ikea samen’

De ‘Ndrangheta, de maffiaclub uit de punt van de Italiaanse laars, harkte vorig jaar 53 miljard euro binnen. Dat is meer dan McDonald’s en Ikea samen.

Wie zegt dat misdaad niet loont? De Italiaanse maffia verdient miljarden met drugshandel, afpersing en andere zaken die bij wet verboden zijn.

Hoeveel poen er exact gemoeid is met de illegale activiteiten is niet bekend. In tegenstelling tot beursgenoteerde bedrijven geven maffiaorganisaties niet elk kwartaal keurig een staatje van de inkomsten en uitgaven.