EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21881 tot 21885
Geplaatst op: vrijdag 30 mei 2014

Regeringen worden de hoer van het kapitalisme

De Britse overheid heeft aangekondigd de drugshandel voortaan mee te nemen in het berekenen van de economische groei. Drugshandel en prostitutie leveren een bijdrage van circa 10 miljard pond (12,3 miljard euro) aan de Britse economie.

De Britse overheid heeft aangekondigd de drugshandel voortaan mee te nemen in het berekenen van de economische groei. Drugshandel en prostitutie leveren een bijdrage van circa 10 miljard pond (12,3 miljard euro) aan de Britse economie.

De Europese Commissie in Brussel kwam al eerder tot deze richtlijn om de groei van de economie op te leuken met de economische waarde van criminele activiteiten. Ook de economische waarde van prostitutie, al dan niet illegaal worden daarin meegenomen. Inmiddels hebben Estland, Oostenrijk, Slovenië, Finland, Zweden en Noorwegen, als niet EU-land, deze richtlijn al toegepast. De financiële kwantificering van alle misdaad binnen een land meenemen in de economische groeicijfers is de volgende stap. Wat let Italië en Spanje om hun zwarte economie, die 25 procent deel uitmaakt van de totale economie, eveneens mee te laten tellen in de nationale groeicijfers?

Lees verder op citareg.nl
Geplaatst op: vrijdag 30 mei 2014

Frankfurt wordt Europees handelscentrum Chinese yuan

Eind vorig passeerde de Chinese yuan de euro als tweede grootste handelsmunt ter wereld. De munt wordt dus steeds belangrijker, ook voor Europese bedrijven die veel handel drijven met China. Vooral Duitsland is een belangrijke exportmotor. Het is dan ook niet vreemd dat de Chinese centrale bank Frankfurt heeft gekozen als Europees handelscentrum voor transacties in yuan.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 30 mei 2014

Het europa van tegenstellingen

De Europese verkiezingen hebben laten zien dat er grote verdeeldheid heerst onder het Europese volk over de richting die Europa in moet slaan. De verkiezingen waren vooral een gelegenheid om voor of tegen Europa te stemmen. Dat zien we aan het succes van populistische partijen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Volgens Cor Wijtvliet zet de uitslag vooral aan tot zelfonderzoek van de Europese Unie.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 30 mei 2014

Siemens schrapt 11.600 jobs

Het Duitse technologieconcern Siemens gaat 11.600 banen schrappen om zijn kosten met 1 miljard euro te verlagen. Dat heeft topman Joe Kaeser gezegd bij een webcastconferentie in New York.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 30 mei 2014

Alternatief voor de zilver fixing in de maak

Op 14 augustus houdt de fixing van de zilverprijs op te bestaan. De drie banken die voor deze benchmark verantwoordelijk waren willen er niet mee doorgaan, wat hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met het onderzoek dat loopt naar de fixing van de goudprijs. De edelmetaal beurzen van Londen en Chicago zeggen aan een opvolger te werken die transparanter is dan de oude fixing.

Lees verder op Marketupdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs