Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 21886 tot 21890
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Commodities op sleeptouw

De Standard & Poor’s GSCI Spot Index (BUSY), bestaande uit 24 commodities, is dit jaar al met ruim 3 procent gestegen. Dat is misschien geen echt spectaculair resultaat, maar deze stijging staat toch in schril contrast met de voorspellingen van heel wat waarnemers die een zwakke prestatie van de commodities in het vooruitzicht hadden gesteld.

Bron: bloomberg.com
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Rommelhypotheken weer in opkomst in de VS

Commercial real-estate investor H/2 Capital Partners bundled a hodge podge of its holdings -- from bonds tied to skyscrapers and malls to junk-rated bank loans -- into about $400 million of securities. The deal, similar to the pre-crisis transactions known as collateralized debt obligations, included one portion that Moody’s Investors Service gave its highest rating of Aaa.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Robots maken mensen overbodig

De rol van de mens is door de eeuwen heen al kleiner geworden. Robots dreigen ons van de troon te stoten, en voeden onze diepste angst: die voor 'uitsterfelijkheid'.

Toch zul je de robots door hun houterige gedag en beperkte handelingsrepertoire niet snel voor een echt mens verslijten

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

Nederlandse bankbiljet viert 200e verjaardag

Ter ere van die gelegenheid biedt de Haarlemse drukker, die onlangs werd overgenomen door investeringsbedrijf Nimbus, DNB dinsdag een afbeelding van het eerste originele biljet en een van het bijbehorende orderboek aan.

De eerste bankbiljetten van DNB waren erg simpel van ontwerp en werden ook wel 'Roodborstjes' genoemd. De drukker vond dat biljetten niet mooi hoefden te zijn; als ze maar niet te vervalsen waren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 6 april 2014

De toekomst: Armoede in een welvaartsland

Er zijn mensen die vinden dat de discussie over armoede in een welvaartsstaat, zoals ons groene polderlandje, hier niet op z’n plaats is. Er zijn namelijk landen waar de armoede nog 1000 maal erger is. Waar de kinderen op straat sterven van honger en dorst. Waar landgenoten elkaar bestrijden vanwege de verschillende religie. Waar gebrek is aan allerlei gebruiksvriendelijke hulpmiddelen. Waar men om te overleven uren moet lopen naar de waterput met kruiken op hun hoofd. Dat is ‘Verweggistan’ en de ‘ver-van-mijn-bed-show’. Daar praten we niet over, daarvoor hebben we onze hulporganisaties. Nog altijd geven we gul aan Giro 555 bij grote natuurrampen met duizenden slachtoffers.