Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 21886 tot 21890
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Sancties tegen Rusland opleggen helpt niet

Amerika heeft sancties opgelegd tegen zeven handlangers van Putin. De reden hiervoor is de aansluiting van de Krim bij Rusland. Dit is tegen de regels in van de Oekraïense wet en daardoor zijn deze sancties opgelegd.

Europa heeft sancties opgelegd aan 21 mensen uit Rusland en uit de Krim. En overweegt zelfs zwaardere sancties op te leggen wanneer deze huidige sancties niet voldoen aan de doelstelling die Europa hiermee heeft. Gezien de dreigende angst voor beschadiging van de economie zijn de sancties vanuit zowel Amerika als Europa nog erg mild.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Waarom winkelstraten leger en leger worden

Het keerpunt in e-commerce lijkt bereikt. In zijn boek The Tipping Point vergelijkt auteur Malcom Gladwell dat moment met een epidemie. Hij legt uit hoe plotse veranderingen, kantelmomenten, zich kunnen voordoen als gevolg van vele op zich niet zo opvallende feiten. Plots stellen we zaken vast die het beeld totaal veranderen.

In Nederland maken we dit nu mee. Winkelstraten in binnensteden die voor meer dan twintig procent leegstaan. Retailketens als Megapool, It’s, De Slegte, Free Record Shop en Schoenenreus die ineens niet meer zijn. V&D en Bijenkorf die filialen sluiten in plaats van te openen. Het lijkt de wereld op zijn kop.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

EU wil Oekraïne miljard lenen

De Europese Commissie wil Oekraïne leningen ter waarde van een miljard euro bieden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Russische banken blijven maar goud kopen

Is er op de wereld nog iemand die goud koopt? Op deze vraag moeten we positief antwoorden: heel wat investeerders laten zich niet meer afschrikken door de verkoopdruk die we bij het goud in 2013 meermaals moesten vaststellen. Er zijn inderdaad nog steeds voldoende kopers aanwezig op de markt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Is de economie helemaal zot geworden?

De economie lijkt er sinds het uitbreken van de grote crisis in 2008 tureluurs van te worden dat de situatie allesbehalve normaal is. Dat weerspiegelt zich tegenwoordig ook in de koers van de euro.