Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 21891 tot 21895
Bron:
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Goudhandel in Dubai met 73% gestegen

Dubai profiteert van een toenemende vraag naar fysiek goud vanuit Azië. Vorig jaar werd er bij het Dubai Multi Commodities Centre ( DMCC) in totaal 2.250 metrische ton goud verhandeld, omgerekend is dat een bedrag van ongeveer $75 miljoen. Vergeleken met 2012 was dat een stijging van 73% in volume.

Volgens Bullionstreet liep 40% van al het fysiek verhandelde goud via Dubai. Dat komt door de strategische ligging van de oliestaat, tussen de Westerse landen met grote goudvoorraden en de Oosterse landen met een toenemende vraag naar goud. Maar het is niet alleen de ligging die Dubai aantrekkelijk maakt voor goudhandelaren. Ook de wetgeving, de financiële infrastructuur en de fysieke infrastructuur maken van Dubai een belangrijk financieel centrum in de regio.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Goudhandel in Dubai met 73% gestegen

Dubai profiteert van de grote verschuiving van goud van het Westen naar het Oosten. Door de strategische ligging van de oliestaat en door de goede financiële infrastructuur wordt er veel goud verhandeld. De afzetmarkten zijn de oliestaten in het Midden-Oosten en de opkomende economieën in het verre Oosten. In 2013 werd er 73% meer goud verhandeld via Dubai dan in 2012.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Leegstand in Londen

Superrijken van over de hele wereld kopen luxe appartementen in Londen. Ze meubileren het, trekken de deur achter zich dicht en vertrekken weer. Het gevolg is een toenemende leegstand in de Britse hoofdstad, terwijl de beschikbaarheid van appartementen door het buitenlandse geld verslechtert en de prijzen stijgen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

DNB verwacht meer achterstanden op hypotheek

De huizenprijzen in Nederland zijn sinds 2008 al met ruim 21% gedaald, stelt DNB vast. Dertig procent van de hypotheken staat hierdoor inmiddels onder water, wat wil zeggen dat de hypotheek die op het huis rust hoger is dan de waarde van het huis.

Vooral jonge huiseigenaren kampen met onderwaterstand van hun hypotheek. Van de veertigers en dertigers met een hypotheek staat 40% onder water. Opmerkelijk echter is dat vooral (58%) oudere huiseigenaren een aflossingsvrije hypotheek hebben. Zij lopen echter niet de grootste risico's omdat zij profiteren van relatief veel overwaarde en daarnaast nog veel financieel vermogen hebben, stelt DNB vast.

Bron: infonu.nl
Geplaatst: woensdag 9 april 2014

Een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen?

Op 10 april 2014 vindt er een grote conferentie waarbij de Europese Unie praat over een onvoorwaardelijk basisinkomen. Op de conferentie praten politici, activisten, organisaties en geïnteresseerden met elkaar over een onvoorwaardelijk basisinkomen.

Een basisinkomen voor iedereen zonder tegenprestatie. Voor rijke mensen en voor arme mensen. Wat zou het gevolg hiervan zijnen is het financieel haalbaar? Sommige mensen vinden het een wereldvreemd idealistisch idee, maar de beroemde economen Tinbergen, Galbraith en Friedman hebben als eersten hiervoor gepleit.

In 1985 stelde de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid voor om een gedeeltelijk basisinkomen in te voeren en nu decennia later wordt er weer steeds vaker over gesproken. Hoe moeten we ons het basisinkomen concreet voorstellen?