Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 21901 tot 21905
Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

EU wil uw kluizen kraken

Geheim document: Brussel is van plan om alle kluisjes te openen met geweld deze zomer. Reden: belastingontduiking. Naast contant geld zijn de inspecteurs ook op zoek naar edelmetalen. Europees commissaris Olli Rehn van monetaire zaken  ”Wie niets te verbergen heeft, hoeft u nergens bang voor te zijn.” Volgens financieel woordvoerder van Die Grüne (een soort Groenlinks) : “Dit is Een belangrijke stap in de richting van fiscale billijkheid en sociale rechtvaardigheid.” Dat meldt de Duitse financiële website MMnews.de.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Tot 4000 banen weg door sluiten Philip Morris

De sluiting van Philip Morris heeft ook grote gevolgen voor toeleveringsbedrijven in Bergen Op Zoom en omgeving. 

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Brussel symboliseert 'een bureaucratische moloch waar rare politieke beslissingen worden genomen'

In een speech voor de Duitse liberalen van de FDP heeft de Nederlandse premier Mark Rutte zich donderdag uitgesproken voor verregaande hervormingen binnen de EU:

‘Vele mensen in Europa zijn kwaad op de EU. Boos op degenen die de voorbije jaren in Brussel de leiding hadden. Indien we niet oppassen wordt ons vredesproject een project van misnoegdheid,’ zei Rutte.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Column Kees de Kort | Mario heeft groot gelijk

De president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, heeft groot gelijk door de rente niet nog verder te verlagen, zegt economiecommentator Kees de Kort in zijn dagelijkse column.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

NAVO sinds val van de Berlijnse Muur bijna verdubbeld in omvang

De North Atlantic Treaty Organization (Nato) viert zijn vijfenzestigste verjaardag. De militaire alliantie, die werd opgericht om een antwoord te bieden aan een potentiële dreiging van de Sovjet-Unie, telt inmiddels achtentwintig leden. Dat is bijna een verdubbeling tegenover het begin van de jaren negentig, toen het verdwijnen van het IJzeren Gordijn en het uiteenvallen van het Warschau Pact nochtans de belangrijkste bestaansreden voor de Nato bleek te hebben doen verdampen. Bovendien heeft de uitbreiding van het westerse militaire bondgenootschap naar het oosten tot grote argwaan in Rusland geleid en heeft de Nato volgens veel waarnemers weinig gedaan om de internationale verstandhouding te verbeteren.