Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 21901 tot 21905
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

G7 komt bijeen in Den Haag

Volgende maand zou de G8 bijeenkomen in Sotsji. Maar nu Rusland uit de gratie is zal die bijeenkomst niet doorgaan. De Amerikanen hebben daarom opgeroepen om met de 7 resterende landen bijeen te komen in Den Haag: de presidenten of regeringsleiders van de meeste landen zijn daar bijeen voor de nucleaire top.  De leiders van Verenigd Koninkrijk, Frankrijk,Duitsland, Italië, Japan, Canada en de Verenigde Staten zullen op enig moment in de marge van de nucleaire top bijeen komen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Dutch Gold & Silver Event 2014

Op zaterdag 29 maart vindt in ‘t Veerhuis te Nieuwegein het Goud & Zilver Event 2014 plaats. Een viertal zeer boeiende presentaties vormen de hoofdmoot van dit event. Internationaal bekende sprekers zullen spreken over goud, geld, zilver, bitcoin en de economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Krijgt de Spaanse burger weer moed?

Toen de ratingagentschappen zich bijzonder kritisch uitlieten over de schuldenposities van de Europese perifere landen – en van België – klonk een luide roep om in Europa eigen ratingagentschappen op te richten. Van die plannen is sindsdien nog weinig vernomen en nu dezelfde ratingagentschappen zich af en toe wat positiever uitlaten over de economische situatie in de zuiderse landen, laten de betrokken regeringen niet na om die positieve boodschappen dik in de verf te zetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Marc Faber: “Chinese kredietbubbel implodeert”

Marc Faber is nooit een fan geweest van China, dat is geen geheim. Maar Faber vreest dat de enorme Chinese kredietbubbel momenteel aan het ploffen is, met alle negatieve gevolgen van dien voor de financiële markten.

De implosie van de Chinese kredietbubbel zal zijn effect hebben op de binnenlandse vraag en consumptie, maar ook de huizenmarkt en zelfs op de Chinese export. Marc Faber voorziet een Chinese groei van 4%, wat beduidend lager is dan de officiële groeicijfers van meer dan 7% voor de Chinese economie.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Ontmoet de 3e grootste buitenlandse houder van Amerikaans schatkistpapier

Something hilarious, and at the same time pathetic, happened earlier today: at precisely 9 am the US Treasury released its delayed Treasury International Capital data (which was supposed to be released yesterday but was delayed because it snowed) which disclosed all the latest foreign Treasury holdings for the month of January. Among the key numbers tracked and disclosed, was that China's official holdings increased from $1.270 trillion to $1.284 trillion, that Japan holdings declined by a tiny $0.2 billion, that UK holdings increased by $7.8 billion to $171 billion, and that holdings of Caribbean Banking Centers, aka hedge funds, declined by $16.7 billion. Here is Reuters with the full data summary (save it before this article is pulled).