Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 21906 tot 21910
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Bewijzen goudprijs manipulatie steeds sterker!

In hoeverre zijn de financiële markten gemanipuleerd? De vraag stellen is één, het antwoord geven is echter een heel ander paar mouwen. Maar dat het een en ander niet pluis is, staat als een paal boven water. De manipulatie van de LIBOR rente is al een bewezen feit, er werden in deze zaak al fikse boetes uitgedeeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Leggen Griekse banken een nieuwe bom onder Europees herstel?

 In Griekenland heeft de nationale bank de resultaten gepubliceerd van de stresstests die de vier grote Griekse banken en twee kleinere instellingen hebben ondergaan. En daaruit blijkt dat ze moeten werken aan een nieuwe herkapitaliseringsronde. Volgens de Griekse nationale bank is er voor 6,4 miljard euro vers geld nodig. Ze hoopt dat bedrag te kunnen vinden bij twee bronnen: de privésector en het Griekse stabilisatiefonds dat wordt gevoed door de Europese Unie en door het Internationaal Muntfonds (IMF).

Bron: geenstijl.nl
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Alle Nederlandse transporteurs binnenkort failliet

Ja leuk dat geneuzel over slecht aangeharkte parkperceeltjes, meer of minder koopzondagen of de onderhoudsstaat van de wipkippen op het wijkpleintje. Die lokale luxeprobleempjes rond de gemeenteraadsverkiezingen, we zijn er maar druk mee allemaal. Maar ze zijn pinda's, in vergelijking met het onheil dat onder de Brusselse slagschaduw op Nederland afkomt. Lees en huiver: "Het Deense transportbedrijf Kim Johansen mag zijn Bulgaarse en Roemeense chauffeurs betalen naar salarismaatstaven uit Estland, waar het dochterbedrijf van Kim Johansen is gevestigd. Dat heeft een in arbeidsrecht gespecialiseerde rechtbank besloten." Het lijkt zo'n onschuldig besluit. Lekker goedkoop voor de Deense transportondernemer in kwestie ook. Maar deze beslissing op basis van de Europese wetgeving is dus de doodsteek voor alle West-Europese truckers, en ook voor transportbedrijven zonder Oost-Europese dependance waar de salarisadministratie ondergebracht kan worden. Als iedereen z'n chauffeurs zomaar mag betalen naar de - volgens onze maatstaven - paupernormen van Estland, of Letland, of Roemenië, of Polen (of misschien wel Oekraïne als het aan Eurocommissaris voor de Uitbreiding (lolwut?) Stefan Füle ligt). Dan is het dus snel gedaan met de banenmarkt voor chauffeurs in Nederland en de rest van West-Europa. Of bent u soms te porren om voor een paar tientjes, een mud aardappelen en een kuub aardgas voor de ketel 70 uur per week op de vrachtwagen te gaan zitten? Nee, dat dachten we al. Mooi man, Europese eenheidsregels.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Wereldschokkende technologie

Iedereen heeft de mond vol over 3D printing, over cloud computing, over internet 2.0 en over andere technologieën die de manier waarop we leven ingrijpend kunnen veranderen. De wereld van de technologie is echter volop in beweging, in alle stilte wordt er gewerkt aan zaken die morgen het leven van u en dat van mij zullen beïnvloeden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

De koude oorlog was enkel op vakantie

Terwijl Europa en de Verenigde Staten het hardste proberen te roepen dat 'De Krim' van het westen is, heeft Rusland er zijn troepen gezet en de bevolking overtuigd om voor Rusland te stemmen. Aan een razend tempo wordt 'De Krim' weer een stukje Rusland. Het schaakspel is opnieuw begonnen, de koude oorlog is nooit weg geweest - het heeft enkel wat vakantie genomen.