Nieuws / Artikelen met het woord

57820 artikelen gevonden. Artikel 21906 tot 21910
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Abenomische catastrofe stuurt gasprijzen naar 5-jarig hoogtepunt

While we have heard all the usual excuses that "Japan had no other choices" and that Abe simply had to slay the "deflation ogre" (it is still unclear why deflation is bad for the common man, if quite clear why it is disastrous for massively insolvent and overlevered banks) the simple truth is that it was clear from the very beginning that Abenomics would be an abysmal failure. Ironically, in recent months the cheerleaders of Japan's last ditch effort to delay the inevitable have gotten a second wind: "look at all the inflation" they say, and point to it as evidence that Abenomics is indeed working. There is a problem - it is inflation of all the wrong "non-core" items.

That inflation, it was also clear from the beginning, would surge. Read our take on just this from September:

Bron: refdag.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Malaise voor Griekse winkeliers houdt aan

Griekse winkeliers zien hun verkopen almaar verder teruglopen. De detailhandelsverkopen in Griekenland zakten in januari met 4,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het Griekse bureau voor de statistiek vrijdag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Banken zetten eigen spionnen in tegen internetfraude

Op elke 2.635 euro aan betalingen met creditcards of betaalpassen gaat 1 euro verloren aan fraude in de Europese Unie, zo maakt de Europese Centrale Bank onlangs bekend.

Zo’n 60 procent van de fraude vindt plaats bij internetbankieren. De totale schade bedroeg in 2012 1,33 miljard euro.

Genoeg reden dus voor banken om pro-actiever op te treden tegen vormen van digitale fraude. Volgens weekblad The Economist gebeurt dat ook en daarbij schuwen internationale banken niet spionagetechnieken in te zetten, inclusief ‘undercover’-operaties.

Bron: iex.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

Philip Morris schrapt 90% van banen

Philip Morris schrapt 90 procent van de banen bij de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom. Dat betekent het ontslag van circa 1230 mensen en het stopzetten van de productie. Voor 140 mensen blijft er werk, onder meer verkoop en marketing.

Bron: parool.nl
Geplaatst: vrijdag 4 april 2014

De gulden is terug, als virtuele munt

De andere helft kan worden 'gemined' met een computer. Dat houdt simpel gezegd in dat de computer het geld genereert door berekeningen te maken. De E-Gulden is al op 30 maart in stilte gelanceerd, maar nu pas officieel geïntroduceerd omdat het inmiddels wordt geaccepteerd op verschillende markten.

De E-Gulden is net als bekendere cryptovaluta als Bitcoin en Dogecoin een virtuele munteenheid die niet door de overheid of door banken wordt beheerd. De introductie van de Nederlandse 'digivaluta' is begeleid en wordt ondersteund door Mr. Mark Teurlings van Teurlings en Ellens Advocaten.