Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 21916 tot 21920
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Populariteit van grondstoffen als investering kan alleen maar toenemen

Grondstoffen kunnen dé investering van de toekomst worden en dat om voor de hand liggende redenen. De voorraden van de meeste grondstoffen zijn eindig. In een periode van een stijgende vraag moet dit automatisch leiden tot een stijging van de prijzen. Het universum van de grondstoffen is bijzonder beloftevol.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Column Kees de Kort | Jeroen kraamt onzin uit

Jeroen Dijsselbloem heeft een opmerking gemaakt waar BNR's Kees de Kort iets over wil zeggen. "Jeroen heeft gekeken naar de cao's die zijn afgesloten bij de banken de afgelopen jaren. Die vindt hij te royaal. Het kan wel wat soberder. Sterker, het móet wat soberder, vindt Jeroen."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Een nieuwe default in China

De Chinese autoriteiten willen stoom afblazen uit de Chinese kredietbubbel, hiervoor zal het defaults van bedrijfsobligaties geen helpende hand toewerpen. In de Verenigde Staten veroorzaakte dit de financiële crisis toen Lehman Brother failliet ging. Zo staat China op het punt een tweede obligatie, nu ter waarde van $ 566, failliet te laten gaan. Deze keer is het echter in de vastgoedsector, aldus Zerohedge.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Goldman Sachs en Societe Generale houden koppig vol: de goudprijs zal niet stijgen

Langzaam maar zeker is het sentiment rond het goud verbeterd. De edelmetalen raken hun stigma stilaan kwijt. Over de afgelopen 13 maanden was goud ofwel het favoriete speeltje van de shorters ofwel werden goud, zilver, platina ect. door de investeerders compleet verwaarloosd.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

EWEA: Geen zorgen om gas, want de wind waait altijd

De Europese Windenergie Associatie (EWEA) wilt dat Europa energie-onafhankelijk wordt van landen als Rusland. De gaskraan kan dicht, maar wind blijft toch wel waaien.

EWEA-topman Andrew Garrad vertelde gedelegeerden op hun jaarlijkse conferentie dat de bedreiging vanuit Rusland beteugeld kan worden door te investeren in de Europese windenergiesector. “Putin kan de kraan die onze wind laat waaien niet dichtdraaien.”