Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 21921 tot 21925
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

ECB bereid tot ongewone maatregelen

De Europese Centrale Bank (ECB) is bereid om onconventionele middelen in te zetten om de lage inflatie in de eurozone te bestrijden. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

De ziekte van Blair of hoe voormalige politici een fortuin maken van hun door belastingsgeld gefinancierde carrière

Steeds vaker omgeven de superrijken zich met voormalige politici, die hun vaardigheden, kennis en netwerken, opgebouwd tijdens hun politieke carrière aan peperdure tarieven aanbieden. Dat schrijft columnist Simon Kuper in de Britse zakenkrant Financial Times. Het fenomeen, dat door de columnist Blair Disease wordt genoemd, heeft volgens Kuper echter alleen maar negatieve consequenties. Zelf verwerven de betrokkenen weliswaar rijkdom, maar verliezen in ruil elke geloofwaardigheid die ze ooit zouden hebben opgebouwd en voeden bovendien het populisme. Kuper vindt dat het fenomeen moet worden uitgeroeid, zodat de expertise van deze gewezen politieke leiders ten dienste van de gemeenschap kan blijven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Column Kees de Kort | Lagarde kraamt onzin uit over inflatie

Er is weer wat groei te zien, dus de autoriteiten in de VS en Europa zijn tevreden met zichzelf. Het IMF is helemaal niet zo tevreden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

VN: Voedselprijzen stegen vorige maand met 2,3 procent

De wereldwijde voedselprijzen zijn in maart met 2,3 procent gestegen tot het hoogste niveau van de voorbije tien maanden. Die sterke stijging is onder meer te wijten aan de ongunstige weersomstandigheden in de VS en Brazilië en de spanningen in Oekraïne, zo meldt de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Alle ogen van de goudmarkt gericht op Amerikaanse banencijfers

Het is alweer een tijdje onrustig in de markt voor goud. Ook andere edelmetalen hebben te maken met behoorlijke dalingen vanwege de terughoudende houding van partijen die zich normaal gesproken roeren op de markt voor goud. Met een goudkoers van 1.292 dollar per troy ounce zijn op dit moment alle ogen gericht op de aankomende banencijfers vanuit Amerika.