Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 21921 tot 21925
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

De Fed liegt over de opslag van buitenlands goud

In de kluizen van de New York Federal Reserve in Manhattan ligt ongeveer 6.700 ton goud, goud dat niet van hen is. De Fed bewaart het goud in hun kluizen, 400 ton voor de US Treasuries en de rest voor 60 andere landen en het IMF. Opvallend is dat de Fed geen vergoeding vraag voor het opslaan van dit goud, toch vriendelijk van die Amerikanen. Of zit er iets meer achter?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Niet iedereen is een goud bull… en dat is maar goed ook!

De goudprijs heeft een daverende start genomen in 2014 en alles wijst er op dat het beste nog moet komen. Het goud is stilaan momentum aan het opbouwen en dat betekent dat de opwaartse beweging in de komende maanden nog aan snelheid kan gaan winnen. Waar de race zal eindigen valt moeilijk te voorspellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Belangrijke vraag!! Waarom zijn er zo veel schulden?

De enige manier om geld in de economie te krijgen is door geld te lenen. Vlak voor de financiële crisis bestond 97 % van het geld in Groot-Brittannië uit geld afkomstig van leningen bij een bank. Maar een bevolking/economie heeft zijn limieten om geld te lenen, vooral omdat deze leningen geconsumeerd worden en niet geïnvesteerd. Het plafond werd bereikt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Je voelt dat er iets groots staat te gebeuren

Exact een jaar geleden werd Cyprus het slachtoffer van de financiële markten waardoor het gered moest worden. Nu hebben we het conflict in 'De Krim' dat veel stof doet opwaaien. Het gaat hier twee keer over een verwaarloosbaar stukje economie, globaal gezien toch, en opnieuw zorgt het voor de nodige commotie. Je voelt gewoon dat er iets aan het broeden is onder de oppervlakte? Komt er binnenkort een uitbarsting?