Nieuws / Artikelen met het woord

57485 artikelen gevonden. Artikel 21926 tot 21930
Bron:
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Ondertussen achter de schermen: hoe Europa Oekraïne de das omdoet met Russisch gas

Voor de bühne steunt de Europese Unie Oekraïne en stelt het sancties in tegen Rusland. Maar achter de schermen sluiten de twee grootmachten juist enorme gasdeals, die funest zijn voor de Oekraïeners. Ook Nederland speelt daarbij een grote rol. Een reconstructie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Kan de goudprijs nog 50 % dalen?

Na de problemen in Cyprus een jaar geleden, dacht iedereen dat de goudprijs zou stijgen - het tegendeel was waar. Na de uitslag van het referendum in 'De Krim' verwachtte iedereen dat de goudprijs door $ 1.400 zou stijgen, het tegendeel is weer waar. Toeval of niet, volgens capitalism is freedom zou de goudprijs wel eens 50 % kunnen dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Je kunt bijna niet geloven wat 3D printing nu kan

Nike kan al onderdelen voor zijn sportschoenen printen, dokters kunnen tegenwoordig al protheses printen, autofabrikanten zijn volop bezig printers te ontwerpen die auto-onderdelen kunnen printen … in theorie zou je alles kunnen met 3D printing. Nu is er een fabrikant die in staat is om datacentrums voor het internet te printen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Justin Smirk: “Goud naar 1011 USD eind 2014″

De goudprijs heeft dit jaar goed gepresteerd en het is hartverwarmend om te vernemen dat opnieuw heel wat waarnemers rekening houden met een verder herstel bij het goud. Maar er zijn natuurlijk de die-hards beren, zij die zelfs met de sterkste argumenten niet overtuigd kunnen worden van het potentieel van het goud.

Zo hardliner is Justin Smirk, senior economist in Sydney bij Westpac Banking Corporation. Smirk gelooft niet in het goud om de eenvoudige reden dat hij gelooft dat de edele metalen, inclusief ook zilver, platina en palladium, dit jaar hun daling van vorig jaar gewoon zullen verder zetten. Hij verwacht dat 1 troy ons goud op het einde van dit jaar exact 1,011 Dollar zal kosten.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Hoe het biljet van 500 euro - de lieveling van criminelen - in 2008 de eurozone redde

In 2008 publiceerde de New York Times een verhaal waaruit moest blijken dat een kwart van de 500-eurobiljetten zich in 2006 in Spanje bevond. Maar de economie van dat land was in die tijd goed voor amper 11% van het bbp van de eurozone. Volgens de krant de duidelijkste aanwijzing voor het bestaan van een grote ondergrondse economie in Spanje. Het biljet werd in de volksmond een ‘Bin Laden’ genoemd omdat iedereen wist dat ze bestonden, maar er nooit een gezien had. De vergelijking is ondertussen voorbijgestreefd nadat de - 10 jaar lang onvindbare - terrorist in 2011 in een vuurgevecht met het Amerikaans leger in Abbottabad ten noorden van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad werd gedood.