Nieuws / Artikelen met het woord

57821 artikelen gevonden. Artikel 21926 tot 21930
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Rente ECB blijft onveranderd op een kwart procent

De Europese Centrale Bank (ECB) laat de rentepercentages onveranderd op 0,25 procent staan. Dat laat de centrale bank donderdag weten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Gazprom eist meer geld van Oekraïne

Het Russische staatsgasconcern Gazprom eist meer geld van Oekraïne voor onbetaalde gasrekeningen. 

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Rusland en Iran ruildeal t.w.v. $20 miljard

Iran en Rusland hebben vooruitgang geboekt in de deal om olie voor goederen te ruilen. De deal zal volgens ingewijden een waarde hebben van zo’n 20 miljard Amerikaanse Dollars. In januari meldde Reuters dat Moskou en Teheran in overleg waren om een ruilhandelsovereenkomst te sluiten voor de afname van 500.000 vaten olie per dag door Moskou. Olie in ruil voor Russische goederen.

Het Witte Huis heeft aangegeven zich ernstige zorgen te maken om een dergelijke deal. Het is niet in overeenstemming met de nucleaire afspraken tussen de wereldmachten en Iran.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

Goldman Sachs weigert te geloven in commodities

Goldman Sachs was vanaf de start van dit jaar negatief over commodities, en de Amerikaanse zakenbank heeft haar standpunt nog niet gewijzigd. De S&P GSCI Enhanced Commodity Index, door GS als barometer beschouwd, zal naar verwachting in de komende 12 maanden met 4,3 procent dalen.

Goldman Sachs volhardt dus in de boze en weigert te geloven in commodities. Dat is op de eerste plaats het geval met Jeffrey Currie, de topman van het team waarnemers van GS dat de markten voor grondstoffen volgt. Currie publiceerde onlangs een nieuw rapport met aangepaste voorspellingen voor het lopende jaar.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 3 april 2014

'Eurocrisis is pas voorbij als Griekenland tot moderne economie is omgevormd'

De huidige rust in het eurogebied kan als een overwinning gezien worden van de Europese instituties

Een koele blik op het beursscherm laat zien dat de eurocrisis op dit moment naar de achtergrond is verdreven. Spanje en Italië, die tijdens de moeilijkste momenten van de crisis zo'n 7 procent rente moesten betalen op hun staatsobligaties, hoeven nu nog maar 3,3 procent neer te tellen. Zelfs Portugal kan bijna al weer geld lenen op de kapitaalmarkt en zal binnenkort als derde euroland (na Spanje en Ierland) afscheid nemen van het Europese reddingsfonds.