Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 21931 tot 21935
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 8 maart 2014

In anderhalf jaar van complete chaos naar veilige haven

Het is nog niet zolang geleden dat zelfs gerenommeerde economisten de toekomstkansen van de euro somber inzagen en dat de “Grexit” op ieders lippen lag. Anderhalf jaar geleden was er sprake van een enorme chaos in de eurozone. Maar nadat de centrale bank gisteren de rente ongewijzigd liet, lijkt de droom van Mario Draghi, de voorzitter van de Europese centrale bank, om van de eurozone een eiland van stabiliteit te maken, steeds meer vorm te krijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 maart 2014

Snowden: NSA adviseerde landen bij spionagewetten

De Amerikaanse veiligheidsdienst NSA heeft lidstaten van de Europese Unie geadviseerd in de procedure afluisteren wettelijk mogelijk te maken. Dat stelt klokkenluider Snowden, die de afluisterpraktijken van de NSA onthulde, in een schriftelijke verklaring aan het Europees Parlement (EP).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 maart 2014

Een crash komt pas als niemand het verwacht

Altijd goed voor veel aandacht: het voorspellen van een crash op de beurzen. Welnu, dat doen wij dus niet voor de goede orde. Al was het maar omdat een crash pas komt als niemand daar op voorbereid is.

Doemdenkers zijn van alle tijden. Als de zaken opperbest gaan, zullen ze alle moeite van de wereld doen om ons er van te overtuigen dat dit niet kan blijven duren. Ze slepen langs alle kanten argumenten aan om ons te overtuigen dat er een worst-case scenario voor de deur staat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 maart 2014

Goud: $1.400 op korte termijn haalbaar

De goudprijs heeft de baisse krachten van zich afgeschud en lijkt op weg naar aanzienlijk hogere koersniveaus. Waar die hogere koersniveaus gesitueerd kunnen worden, durft eigenlijk niemand met enige mate van zekerheid te voorspellen. Er heerst een soort afwachtende stemming.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 7 maart 2014

Euro naar hoogste stand sinds oktober 2011

De waarde van de euro is naar het hoogste punt sinds oktober 2011 gestegen. Een euro was aan het begin van de middag 1,39 Amerikaanse dollar waard.