Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 2196 tot 2200
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Rusland wil gebruik contant geld beperken

De Russische ministeries van Financiën en Economische Ontwikkeling willen het gebruik van contant geld beperken, zo schrijft zakenkrant Vedomosti. Rusland wil de zwarte economie aan te pakken en problemen als corruptie, belastingontwijking en witwassen effectiever kunnen bestrijden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Zijn de berichten over de dood van het Westen overdreven?

De Amerikaanse vice president Nike Pence zei het voorbije weekeinde bij zijn bezoek aan Brussel dat zijn land de goede relaties met de Europese Unie in stand wil houden.

De opluchting bij de Europese leiders was groot. Donald Tusk, de voorzitter van de Raad van Europa, werd zelfs verleid tot een licht euforische uitspraak: “De berichten over de dood van het Westen zijn sterk overdreven.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Krijgt de Griekse economie een nieuwe klap te verduren?

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de eurogroep deze week nog geen besluit zal nemen over de volgende financiële steun aan Griekenland. Volgens de voorzitter van de eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, zal Brussel eerst om de tafel moeten met de Griekse regering.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Er zijn geen financiële markten meer… er is alleen nog Trump

‘Het is de voorbije maand absoluut duidelijk geworden dat Tumps fiscale stimulus, zijn belastingverlagingen en zelfs de afvoering van Obamacare niet voor morgen zijn… als ze er al ooit komen,’ schrijft Graham Summers, de Chief Market Strategist van Phoenix Capital Research. ‘Dat terzijde gelaten dalen de bbp-cijfers. Ook de aangekondigde bbp-groei van 5% zal niet snel een feit zijn, als dat ooit al gebeurt.

De belastinginkomsten en andere niet gemanipuleerde data wijzen er op dat de VS zich op de rand of misschien al in een recessie bevinden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Goud: Fed binnenkort volledig in handen Trump

Twee weken geleden stapte Federal Reserve Gouverneur Daniel Tarullo op. Hij is van plan per april niet meer actief te zijn als Fed gouverneur, dit terwijl hij een aanstelling had tot 2011.