Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 2196 tot 2200
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

“Trump deelde uiterst gevoelige informatie met de Russen”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vorige week in een gesprek uiterst gevoelige informatie gedeeld met Sergey Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken en met de Russische ambassadeur in Washington, Sergei Kislyak. Dat schrijven de Washington Post en de New York Times.

De informatie is van die aard dat ze de relatie met een buitenlandse bron die de westerse bondgenoten informatie geeft over de Islamitische Staat (IS) dreigt te verstoren. De informatie is ook dermate gevoelig dat ze niet eens met bondgenoten werd gedeeld.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Bundesbank: Banken creeren geld uit het niets

In navolging op de Bank of England komt nu ook de Bundesbank met een verhelderend stuk over geldcreatie. In haar maandrapportage van april schrijven economen van de Duitse centrale bank dat commerciële banken inderdaad geld 'uit het niets' creëren. Zodra je een lening afsluit bij een bank wordt dat bedrag gewoon op je bankrekening toegevoegd als nieuw geld, waardoor de totale geldhoeveelheid toeneemt.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Grafiek: Meer indexfondsen dan aandelen

Er zijn vandaag de dag meer indexfondsen dan Amerikaanse aandelen om in te beleggen, zo schrijft Bloomberg. Sinds 1995 daalt het aantal beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten, terwijl het aantal indexfondsen de laatste jaren exponentieel is toegenomen. Beleggers willen hun kosten laag houden en verschuiven daarom vermogen van actief beheerde beleggingsfondsen naar indexfondsen en trackers (ETF‘s).

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Column: Benoemd, maar niet gekozen

Vorige week was er weer een rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, momenteel de belangrijkste centrale bank van de wereld. Een aantal keer per jaar komt de zogenaamde Federal Open Market Committee (FOMC) bijeen om de monetaire politiek te bespreken en te bepalen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Column: Prijsstabiliteit boven alles?

Deze week was Mario Draghi in de Tweede Kamer om uitleg te geven over het monetaire beleid van de ECB. Niet geheel onverwachts kreeg hij vooral vragen over het stimuleringsprogramma van €60 miljard per maand. De conclusie van het verhaal was dat de ECB haar stimuleringsbeleid zal voortzetten, omdat het allemaal binnen de kaders van het mandaat van prijsstabiliteit blijft.