Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 21951 tot 21955
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 24 maart 2014

Bijna 14.000 werklozen extra in februari

België telde in februari 446.622 vergoede werklozen. Dat zijn er 13.959 of 3,2 procent meer dan in februari vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die de RVA heeft vrijgegeven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 maart 2014

Amerikaanse economie stevent op een recessie af

De meeste waarnemers zijn relatief optimistisch over de Amerikaanse economie. Deze is aan de beterhand en deze positieve trend zou zich in de resterende maanden van 2014 moeten verder zetten. Maar links en rechts weerklinken er toch dissonante geluiden, niet iedereen bekijkt de zaken door een roze bril.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 24 maart 2014

Huizenmarkt China over hoogtepunt heen?

In China hebben een aantal huiseigenaren verhaal proberen te halen bij hun projectontwikkelaar, nadat die de prijzen van de aangeboden appartementen met 16% had verlaagd. De kopers die het volle pond betaalden voelen zich bekocht en willen compensatie. De projectontwikkelaars komen niet meer van hun vastgoed af en verlagen de prijzen. Koelt de Chinese huizenmarkt af?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 maart 2014

Lid Federal Reserve geeft toe: QE dient enkel voor de rijken

Dallas Fed President Richard Fisher is altijd al een buitenbeentje binnen de Federal Reserve, al vanaf het begin is hij een tegenstander geweest van qauntitative easing - maar nu windt hij er geen doekjes meer rond: Ben Bernanke heeft QE ontworpen om de rijken te helpen! Bernanke is overtuigt van het “trickle down”-effect waarbij de welvaart moet doorsijpelen van de rijken naar de rest van de bevolking.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: maandag 24 maart 2014

Miljarden uit de gezamenlijke pensioenpot gestolen door BV Nederland

In de jaren 80 is er onder kabinet Lubbers op gelegaliseerde wijze, middels de “uitnamewet” 32,8 miljard gulden uit de gezamenlijke pensioenpot gestolen. Dat dit überhaubt boven water is gekomen is vooral dankzij de vasthoudendheid van (1.) Hennie Kemner die niet één maar tíg keer een beroep gedaan heeft op de WOB (Wet Openbaar Bestuur)

Na eerst in het Rijksarchief en bij Binnenlandse Zaken en Financieën bot te hebben gevangen, slaagde Kemner er dan uiteindelijk in de hele geheime operatie boven water te krijgen.