Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 21961 tot 21965
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Nederlandse economie door andere rekenmethode ineens 7,6% groter

Volgens een nieuwe Europese rekenmethode was de omvang van de Nederlandse economie in 2010  ineens een stuk groter.

Dat blijkt uit een brief van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën aan de Tweede Kamer.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de cijfers over 2010 herzien op basis van nieuwe rekenmethoden van het Europees statistisch bureau Eurostat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Goud blijft favoriete bezit van Aziaten

Goud is aan een opmerkelijk opmars bezig in Azië. De koersdaling van het edelmetaal heeft prijsbewuste Aziatische consumenten ertoe aangezet om extra bij te kopen. Nu het Westen nog.

Al geruime tijd werd gesteld dat China India naar de kroon had gestoken als grootste consument van goud in de wereld. Dat werd vorige maand officieel bevestigd, meer bepaald op basis van de cijfers over 2013 die door de World Gold Council bekendgemaakt werden. De vraag naar het edelmetaal in China lijkt bovendien alleen maar groter en groter te worden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

ECB laat rente ongewijzigd op 0,25%

De ECB heeft de rente ongewijzigd gelaten op 0,25%. Bekijk hier de toelichting van het rentebesluit door ECB-president Mario Draghi.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Alle ballen op Italië

Italië heeft de Europese Commissie in zijn nek hijgen. Het Zuid-Europese land voldoet niet aan de eisen en afspraken. Tijd voor Brussel om zijn tanden te laten zien en een formeel onderzoek te starten.

Italië rommelt al jaren, en dat heeft voor een groot deel te maken met de aanhoudende politieke onrust, de torenhoge staatsschuld en het niet (snel genoeg) doorvoeren van broodnodige structurele hervormingen. De Europese Commissie lijkt het nu zat en is een officieel onderzoek gestart.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

CEO Barrick Gold Corp ziet goudprijs op $2000

Jamie Sokalsky, de CEO van Barrick Gold Corporation, verwacht dat de goudprijs richting de $2000 per troy ounce kan gaan in een periode van 2 tot 3 jaar. Barrick Gold Corp is ‘s werelds grootste goudproducent. Sokalsky denkt dat de goudprijs zijn laagste punt heeft gezien en verwacht dat de prijs oploopt naar $1500 het komend jaar.