EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
16
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21961 tot 21965 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 8 september 2014

Er komt een bijna zekere bankencrisis in China

De Chinese vastgoedmarkt kampt met een serieuze groeivertraging. Dit heeft al een duidelijk effect op grondstoffen als steenkool en ijzererts waarvan de prijs fors gedaald is. In juni daalde de huizenprijzen met – 0,5 % op maandbasis in juli – 0,8 % en in augustus – 0,6 %. De trend is dus duidelijk negatief. Dit zal nog meer druk zetten op het reeds fragiele bancaire systeem in China aldus Globale Economic Analysis.

Gabriel Stein van Oxford Economics zegt dan ook dat er een bijna zekerheid is dat China te maken zal krijgen met een volledige bankencrisis. De slechte leningen op de balansen van de banken stapelen zich op. Volgens Stein weten ze niet wanneer deze crisis er zal komen en hoe de gevolgen gaan zijn, maar ze zijn er wel zeker van dat er op een bepaald punt een zware crisis zal losbarsten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 8 september 2014

Chinese consumenten hebben weinig schulden

Over het wel en wee van de Chinese economie zijn al boeken vol geschreven, maar blijkbaar is het nog altijd niet goed doorgedrongen dat dit land een grote economische toekomst tegemoet mag zien. Een pluspunt is in ieder geval dat de balans van de Chinese gezinnen er bijzonder goed uitziet.

Fan Xiongchong, vice-president bij Sunshine 100 China, wijst er op dat de Chinese huisgezinnen alles behalve onder een grote schuldenlast gebukt gaan, integendeel zelfs. Hij stelt zelfs dat de situatie wat betreft de privé schulden in China relatief laag zijn en op korte of middellange termijn waarschijnlijk ook niet zullen stijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 8 september 2014

Het duurt niet lang meer of de VS verliest de controle over zijn schulden

De Verenigde Staten was decennia lang een voorbeeld van deugdelijk bestuur van de overheidsfinanciën. Ondanks de status van wereld reservemunt en de mogelijkheid om zonder problemen schulden te maken, hield de VS de schulden op een veel lager niveau dan bijvoorbeeld de Europese landen. Maar sinds de Grote Recessie lopen de schulden in de VS veel sneller op dan in andere westerse landen. Als dit zo blijft verder gaan, zal de VS de controle over zijn schulden verliezen – aldus Quartz.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 8 september 2014

Japan is failliet | RTL Nieuws

Met ruim 7% economische krimp is voor Japan het moment van de waarheid aangebroken. Het ooit zo vooruitstrevende land is failliet. Al decennia lang gaat Japan gebukt onder een enorme staatsschuld en een economie die meer kost dan het oplevert. Het einde van de rit is bereikt. Hoe nu verder?

Met ruim 7% economische krimp is voor Japan het moment van de waarheid aangebroken. Het ooit zo vooruitstrevende land is failliet. Al decennia lang gaat Japan gebukt onder een enorme staatsschuld en een economie die meer kost dan het oplevert. Het einde van de rit is bereikt. Hoe nu verder?

Zo’n twee jaar geleden sloeg de toen net herbenoemde premier Abe een radicaal andere economische koers in, onder de egocentrische en zelfs maniakale titel van Abenomics. Hij schoot drie pijlen af om de economie van Japan nieuw leven in te blazen. Ten eerste het verder verhogen van de overheidsuitgaven. Premier Abe had lak aan de staatsschuld. Ten tweede het rondpompen van geld tussen overheid, banken en pensioenfondsen om zodoende de schone schijn op te kunnen houden dat het land nog leencapaciteit had. Ten derde het inmiddels overal beruchte beleid van kwantitatieve geldverruiming Via ‘inflation targeting’ moest voorkomen worden dat Japan in deflatie bleef verkeren. Tussen neus en lippen door beloofde Abe ook nog eens 600.000 banen te zullen creëren. Wat een puinhoop.

Lees verder op rtlnieuws.nl
Geplaatst op: maandag 8 september 2014

Goud stroomt van Zwitserland naar Azië

De laatste cijfers van de Zwitserse douane laten zien dat er dit jaar al meer dan 600 ton goud is weggehaald uit Zwitserse bankkluizen. Vrijwel al het goud is verhuisd naar Azië en het Midden-Oosten, zoals de grafiek op Marketupdate duidelijk laat zien. De verschuiving van de goudvoorraden onderstreept de machtsverschuiving van West naar Oost.

Lees verder op Marketupdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs