Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 21966 tot 21970
Bron:
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Russen vieren annexatie Krim met herdenkingsmunt

De Russen ‘vieren’ de annexatie van de Krim met een nieuwe zilveren herdenkingsmunt. De munt symboliseert de samensmelting van het schiereiland met Rusland, want op de voorkant staat een portret van Vladimir Poetin en op de achterkant zien we een afbeelding van het schiereiland in de Zwarte Zee. Ook laat de achterkant het Russische symbool van de tweekoppige adelaar zien.

Bron:
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Goudprijs presteert het slechtst op dinsdagen

Dit jaar steeg de goudprijs gemiddeld met 0,2% op alle werkdagen anders dan dinsdag. Dat terwijl de S&P 500 index van Amerikaanse aandelen dit jaar gemiddeld 0,4% verloor op dagen anders dan de dinsdag. Op dinsdagen daalde de goudprijs met gemiddeld 0,3%, terwijl de aandelenkoersen op deze dag een winst van gemiddeld 0,5% lieten zien. Deze koersbeweging doet vermoeden dat er een correlatie tussen de twee bestaat, namelijk dat beleggers posities in goud omwisselen voor posities in aandelen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Oekraïne dreigt af te glijden naar een burgeroorlog

Een week geleden sloten de Verenigde Staten, de EU, Rusland en Oekraïne in Genève een overeenkomst om verdere escalatie in Oekraïne te voorkomen. Helaas heeft deze overeenkomst nog niet het gewenste effect gehad. In het machtsvacuüm proberen pro-Russische groeperingen macht naar zich toe te trekken. Volgens Cor Wijtvliet kan dat uitmonden in een burgeroorlog.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

De almaar oplopende staatsschuld: 740 miljoen euro per dag erbij

De totaal uitstaande schuld van de Eurozone is in 2013 opgelopen tot 8,89 biljoen euro. Dat is 1,04 biljoen euro meer dan in 2010: een stijging van 13% in 3 jaar tijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Meer woningbezitters met betalingsproblemen

Meer dan 100.000 woningbezitters konden hun hypotheek het afgelopen halfjaar niet meer betalen.