Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 21971 tot 21975
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Mathijs Bouman: inflatie is nog veel lager dan je denkt

De Nederlandse inflatie is erg laag geworden. We zijn iets rijker dan we dachten, maar lenen is ook duurder. Mathijs Bouman legt uit.

Slechts 1,1 procent steeg het algemeen prijspeil in februari. Dat was 0,3 procentpunt minder dan een maand eerder. En 0,6 procentpunt minder dan in december.

De inflatie daalt snel. Dat komt doordat benzine goedkoper is geworden, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek in een toelichting.  Ook verse groente en fruit lagen voor een lagere prijs in de winkel.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

'Wordt met klim uit recessie het ongelijk der Keynesianen bewezen?'

De positieve CPB-cijfers bewijzen vooral dat we nog steeds slecht zijn in voorspellen, zegt Wouter Bos.

Een vuistregel is dat ten tijde van een crisis de economie altijd sneller inzakt dan het Centraal Planbureau denkt, maar ten tijde van herstel ook altijd weer sneller aantrekt dan het Centraal Planbureau denkt.

Bron: newsweek.com
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Uitvinder van BitCoin gevonden!

Satoshi Nakamoto stands at the end of his sunbaked driveway looking timorous. And annoyed.

He's wearing a rumpled T-shirt, old blue jeans and white gym socks, without shoes, like he has left the house in a hurry. His hair is unkempt, and he has the thousand-mile stare of someone who has gone weeks without sleep.

He stands not with defiance, but with the slackness of a person who has waged battle for a long time and now faces a grave loss.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Schaliegas! Nu!

De moeilijkheden om het conflict tussen Rusland en Oekraïne te ontmijnen tonen aan hoe riskant Europa’s afhankelijkheid van Russisch gas is, schrijft het magazine Finanz und Wirtschaft:

‘Europa moet onmiddellijk serieuze signalen afgeven dat het andere opties heeft en dat het alles in het werk stelt om die opties te verzilveren. Tot nog toe is het onderwerp schaliegas in de meeste Europese staten op weinig enthousiasme onthaald - hoog tijd nu voor 'een energieommekeer'.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Conflict Oekraïne amper relevant voor goud

Afgelopen maandag klom de waarde van goud naar de hoogste waarde van de afgelopen vier maanden. Deze beweging werd natuurlijk grotendeels gestuwd door de problemen rondom de Oekraïne.

We zagen dinsdag een daling van de goudprijs als gevolg van enige ontspanning op dat front. De oorzaak van de eerdere flinke stijging van het edelemtaal ging dus (deels) gepaard met de problemen in de Oekraïne. Toch denken wij dat deze problemen alleen maar bijzaak zijn in de stijging van de goudprijs.